Cinderella in the rain

God natt älskade ni! 

Puuh! Vilken låååååång dag! Idag har jag haft en riktigt härlig städdag. Tog på mig mina träningskläder och började städa sen tidigt imorse. Jag dammsög mammas bil och tvättade den. Vattnade blommor, tvättade kläder och heeeeela huset här inne i byn. Sedan åkte jag vidare till vårt andra hus i skogen där midsommarfirandet ska äga rum och storstädade hela huset där också. Jag dammtorkade, dammsög, skurade golv och toaletter. Synd att det regnade idag och jag kunde inte putsa våra skitiga fönster, annars hade jag gärna gjort bort det. När jag var klar i huset sprang jag i regnet med pappas stora sandaler, balje på huvudet med soppåsar i handen till bastuflotte och städade även där. Hahaha, notera gärna min fashion stil och följ trenden med hashtag #fashion4summer
Jag putsade, torkade, sopade och organiserade. Det var länge sen jag hade en sån här hardcore städning kan jag medge. Kände mig som en riktig askunge idag. Mamma ringde i jämna mellanrum och gav mig kommando, Foki städa där, Foki gör det, Foki du ska hinna med det där också, Foki Foki Foki Foki! Haha.

Det är alltid såhär när jag kommer hem. Jag är liksom den ”stökigaste” i familjen och mamma är noga med att låta mig göra saker själv, städa själv och klara mig själv: –Ingen kan göra saker åt dig när du är hemma. Även om jag unnade mig själv bekvämligheter (som städhjälp och allt annat) när jag flyttade hemifrån så tycker jag nu att det faktiskt är skönt att städa själv ibland. Nu uppskattar jag städningen mer än vad jag gjorde förr. Jag älskar det vardagliga och städningen har blivit som en metod för mig att komma bort ibland. Hade aldrig trott så här om mig själv förut men så tokigt som det låter har jag utvecklats till någon form av… av…. av någonting. Jag kan inte finns ordet!

 My style today! Hahahahaha, oh lord. #fashion4summer

After rain

________________

Good Night ค่ะทุกๆคน นอนหลับฝันดีนะคะ 

โอ๊ย… วันนี้เป็นวันที่แสนยาวมาก ฟุกกี้เหนื่อยมาาาาาาก เพราะวันนี้ฟุกกี้ได้ทำความสะอาดทั้งวันเลยตั้งแต่เช้า ใด้ซักผ้า ล้างรถคุณแม่และรดต้นไม้ด้วย พอเสร็จแล้วฟุกกี้ก็ไปทำความสะอาดบ้านของเราหลังที่ 2 ต่อ เพราะอีกหน่อยเพื่อนๆจะได้มาฉลอง Mid Summer กัน ฟุกกี้ได้เช็ค ได้ถู ได้ดูดฝุ่นได้ขัดห้องน้ำ ได้ทำทุกอย่างเลยค่ะ แต่เสียดายที่วันนี้ฝนตกเลยเช็ดหน้าต่างไม่ได้ ที่จริงแล้วอยากทำทุกอย่างให้เสร็จเลยวันนี้ พอทำความสะอาดในบ้านเสร็จฟุกกี้วิ่งตากฝนไปซาวน่าแล้วก็ทำความสะอาดที่นั่นด้วย ฮ่าๆๆๆๆ ดูสไตล์แฟชั่นของฟุกกี้วันนี้นะคะ แล้วก็ตามเทรนไปด้วย hashtag #fashion4summer

นานแล้วนะคะที่ไม่ได้ทำความสะอาดแบบฮาร์ดคอร์ขนาดนี้ ฟุกกี้รู้สึกเป็นซินเดอเรลล่ายังไงไม่รู้ คุณแม่โทรจิกตลอด ว่าต้องทำความสะอาดและเช็ดตรงไหนบ้าง
ครอบครัวฟุกกี้มักจะบอกว่าฟุกกี้เป็นคนที่ไม่ค่อยมีระเบียบเท่าไหร่ (เรื่องทำความสะอาด) ฟุกกี้ไม่ใช่แม่ศรีเรือนแต่ชอบทำอาหาร ไม่ชอบเก็บ ไม่ชอบทำความสะอาด แม่ก็เลยต้องจิกอยู่ทุกวันนี้ค่ะ กลับบ้านทีไรโดนทุกที 555

ถึงแม้ว่าฟุกกี้ตอนย้ายออกจากบ้านมีคนทำความสะอาดให้ มีคนช่วยเรื่องงานบ้านทุกอย่าง แต่ตอนนี้ก็รู้สึกดีเหมือนกันนะคะที่ฟุกกี้ได้ทำความสะอาดเอง ได้ทำอะไรเอง ได้ทำงานบ้านเอง ถึงแม้ว่าจะไม่ชอบตอนแรกๆก็บังคับตัวเองเพราะคุณแม่ขอมา อาจจะเป็นเพราะว่าคุณแม่ไม่อยากให้เราสบายมากเกินไป เพราะว่าฟุกกี้มีโอกาสให้ความสบายของตัวเองตั้งแต่เด็ก คุณแม่อยากให้รู้คุณค่าของชีวิตและเราไม่สามารถที่จะสบายได้ตลอดเราต้องอยู่ได้ทุกสถานการณ์ ตอนนี้ฟุกกี้เริ่มชอบกับสิ่งนี้ กับสิ่งเล็กๆที่เราได้ทำทุกวัน

6 kommentarer

  1. Looooool, SKITsnygg ju! xD
    Men asså ärligt talat, jag hade aldrig kunnat städa så mycket på en gång! Wow! O___o

  2. Jag har två dagar i veckan: en för lätt städning (dammsuga bort katthår och städa badrummet) och en för storstädning. Det är så jobbigt att städa så mycket på en gång men samtidigt väldigt belönande. Snyggt jobbat! Vilken fashionista!

  3. den after rain bilden ser helt sagolik ut! <3

  4. Men Gud så underbart det ser ut!!!! Håller med om att det ibland kan kännas som värsta terapin att städa! Kram ❤️

  5. Åh så magiskt vackert efter regnet. Ser så rent och blankt ut. Får mig att längta så mycket till sommar i norr. Ååh…

  6. Ohh fokis kan inte du göra ett tävling samarbete med helikoptern bolaget du och din far bruka åka på?!? Eller kanske lunch i din flotte runt sjö?!? Vi kommer till sverige nästa sommar (har inte varit ”hemm” på 10 år) och jag söker såna natur upplevelse som du får uppleva i norrland.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *