Grönt middag

Idag lagade jag vegetariska biffar till middag. Det blev en succé då Bill studsade så glatt när vi satt och åt. Då är det bra tecken. Jag har lärt mig med åren hur Bill känner sig genom hans kroppsspråk, ganska intressant att man lägger märke till sånt i över tid.

I alla fall, jag vill bara visa er hur jag gjorde biffarna men jag måttar aldrig när jag lagar mat. Ni får kolla på bilderna och gå på känslan helt enkelt. Måste bli bättre på att påminna mig själv att måtta! Vet att ni frågar om recept hela tiden och vill verkligen dela med mig av det jag kan. 😀

1. Koka potatis

 

2. Mixa svamp (portebello), purjolök, lök, vitkål, vitlök och de färdig kokta potatis. 

3. Tillsätt panko ströbröd, peppar, salt, ägg, pesto, grönsaksbuljong (pulver) och rör ihop.
4. Blanda vetemjöl och panko ströbröd. Rulla degen till en boll, lägg i mjöl-blandningen. Se till att mjölet är täckt runt om och platta ut degen till biffar.

5. Fritera biffarna i rapsolja.

____________________

Serveras biffarna med polka-betor, Bon apetit!

6 kommentarer

 1. Caroline N

  Jag kanske minns helt fel nu. Men skulle inte du släppa en kokbok? Det hade varit väldigt kul ! Du lagar alltid så god mat. Haha.

  1. Ja! Har velat göra det länge, vi har t.o.m. pratat ihop med ett team som ska hjälpa mig göra det. Men jag har sååå lite tid just nu. Jag måste återskapa alla rätter. måtta, skriva ner alla detaljer och fota. Haha. Men när det har blivit lite lugnare ska jag absolut plocka upp det. Det vore drömmer för mig att få göra något som är så kul som en kokbok <3 Kram!

 2. Ska testa detta idag. Jag är inget fan av att fritera, men jag måste pröva detta. Ingredienser är ju så goda. Gärna mer recept, behövs inga mått!

  1. Åh vad kul! Men du kan också steka den som en vanlig biff! <3 Kram <3

   1. Sandra

    Jag tillsat jordnötter och friterade dem, gud vad goda. Tack för receptet (k)

   2. Åh vad kul! 😀 <3 Så glad att du testade det! Skillad du är som inte behöver mått 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *