Uppdate om byggprocessen

Bilderna är tagna från igår egentligen, de har börjat lägga cement på husgrunden nu. Jag fick även veta estimaten på huvudbyggnaden som kommer att ligga runt 250kvm i boyta. Vi har som sagt ändrat på original planen därför kunde jag inte svara er tidigare hur stort huset kommer att vara men nu vet vi! Varför vi kör lite freestyle nu när vi bygger hus är p.g.a. att jag bygger huset kontant. Ni vet hur jag ogillar lån eller hur? Har aldrig tagit lån och har 0 kr i lån, och jag vill gärna hålla det så. Hur det här huset kommer att vara, hur snabbt vi kommer att bygga beror lite på hur mycket pengar jag har till hands. Men vi ska få klart huset i slutet av året. Hoppas på att jag får lös fastighetsaffären som är på G nu så att jag kan täcka alla kostnader. Men det löser sig, har plan B-C-D-E såklart, annars skulle inte jag våga sätta igång med bygget.
Huset behöver ju vara ganska stor när vi kommer att ha gäster och kollegor på besök p.g.a. jobb. Det här huset skulle förmodligen inte bli av om det inte vore för att jag vill vara närmare mitt välgörenhetsprojekt egentligen. Så jag satsar verkligen allt nu för att göra det här möjligt! 

Har ni frågor eller förslag på hur vi kan förbättra huset kan ni alltid kommentera, det här byggprojektet är flexibel och jag har liksom inte fastställt allt egentligen. Vi har stegvis byggplan såklart och tar det som kommer. Lite spännande och roligare också! När ett byggprojekt tar flera månader kommer man på så mycket saker under tiden, därför är det bra att man kan vara flexibel tycker jag.

7 kommentarer

 1. Hedda Söderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 2. Jag undrar hur ni tänker kring säkerheten. De som bygger huset har väl detta som arbetsplats, och förstår om Thailand inte har samma lagar kring arbetsmiljö som i Sverige, men känns det inte otryggt att personalen arbetar utan hjälmar, hörselkåpor, utan ordentliga skor eller under stark sol? Det är säkert lätt att skada sig på verktyg och material utan rätt skyddsutrustning. Och om det skulle ske, hur löser sig det då?

  MVH

  1. Den här frågan är superviktig att ta upp tycker jag. Som sagt, i Thailand har de inte samma säkerhetsvillkor som i Sverige. Det är något som vi personligen har sagt till byggfirman också att de ska vara försiktiga och vara noga med säkerheten. Men kulturen deras är så annorlunda. De tar på sig hjälmar och hörselkoppor när det behövs, när tillfällen krävs och göra lite som de själva känner sig bekväma med. Jag har t.o.m. sett tidigare att vissa svetsare i Thailand använder sig av ett par enkla solglasögon t.o.m. jag blir helt tokig! Det känns lite fel när vi ska börja från ingenstans ställa krav på hur de ska arbeta. De har haft många kunder före oss, arbetat på deras sätt i många år och är vana att göra det på sitt sätt. Det enda vi kan göra just nu är att göra dem medvetna som vi redan har gjort. Händer det något så har byggfirman försäkring men också har jag en ordentlig försäkring till dem som täcker. Men vi hoppas på olycksfri arbetsplats såklart.

   Om man har varit i Thailand, så mycket som de bygger överallt. Kommer man att få inblick på hur byggarbetarna jobbar. Ibland ser man dem utan skor, klättrar på ställningarna bara för att det är ”bekvämare”. Det finns inga lagar på hur byggarbete ska ske i Thailand men jag hoppas på att staten blir hårdare på det och tar upp ämnet. Vi har anlitat arkitekten för sig, ingenjören för sig och byggfirman för sig.

 3. Söta Foki. Kan du visa mer kläder du köper o väskor. Samt smink du använder. Vi är flera som saknar sånt i bloggen. O om du kan tipsa bra affärer på Internet tack o kramar.

 4. http://www.zaitzova.com- viktigaste bloggen om genusvetenskap och feminism!

 5. Jag vet ju hur thailändska hus ser ut och oftas tycker jag att dom flesta är överdrivna stora, pampiga och opersonliga…som bilderna du visade. Personligen om huset är byggd för välgörenheten sku mitt hus vara annurlunda än den du tänkt dig. Huset ska vara tillräcklig stor som du säger men den ska stråla charm och inte pengar. Jag tycker faktis att ett vanlig svensk hus som man ser på landet är faktis charmiga.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *