I have a chef at home! :D

Oh my god! Vilken härlig middag vi har haft här ikväll! Viktor som har jobbat som kock i 15 år kom över till oss och lagade veganmat! Viktor är verkligen expert på raw food och hälsomat, Ni borde checka in hans blogg om ni är intresserad av den typen av maten. Jag känner mig som värsta amatören när jag stod där bredvid Viktor med hans kock-skills och skicklighet med knivarna, hahaha. Sen är jag inte alls hälsomat tjejen då jag sätter verkligen grädde i aaaaaaallt! Men jag diggar Viktor, han har hjärta på rätt ställe och är superhärlig! Vi har i alla fall något gemensam och och är kärlek till mat.

Vet ni skillnaden mellan vegan- eller vegetarianmat? Veganmat är när man inte använder produkter som är relaterade till djur som ägg, mjölk, smör eller liknande. Det fick jag lära mig idag, hahaha.

Grönkål-chips som Viktor gjorde var helt awesome! Vill ni ha recept kan ni kolla in här 😛

God natt och sov gott käraste ni!

imageimageimageimageimageimageimage instasnap

9 kommentarer

 1. Grönsaker är härligt, och jag äter själv mycket, men det finns en vanföreställning om vad som är hälsosam mat och vad som är onyttig mat. Det sämsta vi kan äta för hälsan är socker. Sen är spannmål inte särskilt bra heller. Däremot är fett inte förknippat med ohälsa vilket visas i många moderna forskningsstudier. Läs gärna ”Ett sötare blod” av Ann Fernholm som har doktorerat inom molekylär bioteknik, som arbetar som vetenskapsjournalist och som utsågs till årets vetenskapsjournalist 2010. Hon granskar olika typer av forskning relaterad till kost på sin blogg ettsotareblod.se

  För övrigt är det som kan vara dåligt med grädde proteinet (kaseinet). Men är man frisk och smal ska det inte vara något stort problem. Smör innehåller marginellt med protein, så det är helt okej att äta.

 2. Grädde är INTE dåligt! Det som är dåligt är socker! Håller med föregående kommentar om Ann fernholms bok samt matrevolutionen av Andreas enefeldt! Kram

 3. Coolt, följer honom på insta.
  Du borde verkligen ta lärdom av honom när det gäller att inte äta djur och inte stödja världens största miljöförstöring.
  Hoppas du sätter dig in i ämnet eftersom du har så många som läser din blogg och som kan påverkas positivt!
  Ha det fint.
  Peace and Love

   1. Okej, fortfarande mördande av djur.

 4. Åh min kompis e vegan så ska direkt tipsa henna om den bloggen. Vad roligt att du skrev om de här på din blogg 🙂

 5. Fast det stämmer inte!
  Vegetarian är när man utesluter allt från djur, mjölk, kött, fisk, skaldjur, ägg, honung osv.
  Vegan är när man utesluter allt som kommer från djur inklusive sånt man har på sig, som djurtestat smink, kläder gjorda på skinn eller päls samt utesluter att äta allt animaliskt.

 6. Det var ingen kunnig kock det inte 😛 Det är ingen skillnad mellan veganmat och vegetarianmat.

  1. Tyvärr är dom flesta kockar otroligt okynniga när det kommer till sånt där!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *