Hur finner man lyckan?

Under den långa väntan på att mitt hår ska bli klar i salongen började jag reflektera över något som jag vet att vi alla tänker på: Lyckan, och hur finner man den? Jag är egentligen ingen bra skribent eller liknande men eftersom jag tänker på detta nu och skriver direkt från hjärtat hoppas jag att texten blir bra och läsvärd ändå 🙂

Min blogg är något som många vänder sig till för att få lite ”happy boost” under vardagen. Jag har alltid hållit bloggen till en ”feel good” blogg och skriver sällan saker som är djupa. Folk ifrågasätter mig då: -Är du verkligen glad varje dag? Är det ens på riktigt? Låtsas du vara glad? Jag är faktiskt glad 95% av tiden men jag har också dåliga dagar och perioder där jag faller i tusen bitar men det är hur jag hanterar det och drar upp mig själv snabbt igen. Mitt liv är inte felfri, jag har också vardagsbekymmer som alla andra men jag har en annan syn på s.k. ”problem”. Trots allt som jag fick gå genom i livet så har jag ingen ånger och älskar livet mer än allt och aldrig vill byta det med någon annan. När jag säger det brukar jag få kommentarer som: -Klart att du inte vill, du är känd, du har pengar och du är framgångsrik. Jag brukar faktiskt blir lite ledsen när någon väljer att bara citera detta då det inte alls är anledningen till varför jag älskar livet. Det är faktiskt så lite som: -Jag har tak över huvudet, jag svälter inte, jag har min familj, jag har goda vänner… även om jag har familjeproblem från min biologiska pappas sida så väljer jag att inte tillåta det att dra ner mig då jag faktiskt har min riktiga familj i Sverige som älskar mig, stöttar mig och alltid finns där för mig. Aldrig, aldrig aldrig låta vissa människor ta bort din njutning av livet. Det är inte värt det. Så försök att filtrera människor runt omkring dig och behåll dem som du får positiv energi av. Jag vet att det kan vara svårt ibland i vissa situationer som när man hamnar i fel förhållande och har svårt att slita sig loss o.s.v. Men förr eller senare måste man tänka efter: –Hur lycklig är jag på en skala? Älska alltid dig själv, sätt alltid dig själv först utan att trampa på andra, då ni alla förtjänar det bästa av det bästa.

Vi människor är egentligen alltid på jakt efter lycka. Vad är lycka för er? Vad är målet i livet? Vad händer när det inte bli som ni har tänkt er? Vad det än är så låt aldrig det bli en stress över hur ni lever livet. Kom ihåg att njuta i nuet, hitta den lilla lyckan i vardagen, nära&kära, hobby, hitta en rutin som får er att må bra eller vad som helst så länge ni mår bra i själen.
En viktig sak är att man inte ska jämföra sig själv med andra, alla har olika liv och just DU kan t.o.m vara lyckligare än dom som har mycket pengar, kör ferrari eller vad ”idealet” i det perfekta livet är. Motto ”tillräckligt” är faktiskt väldigt nyttigt tycker jag. Att man inte försöker mer än vad man själv har kontroll över då det förekommer bara olycka och stress. Man kan självklart alltid göra det bästa av situationen och vara stolt över sig själv oavsett.

Jag har mycket kvar framför mig och kommer säkert att gå genom en massa saker som tär ner mig men så länge jag fortsätter att vara positiv så har jag ingenting att vara orolig över. Man behöver lite nerförsbacke för att få vara lyckligare, för att uppskatta livet mer och för att kunna se ett värde på livet. Det är okej! Så gör inte ett tillfälligt problem till en permanent grej som följer dig hela livet. Hitta inga ursäkter att vara olycklig. Jag vet att man kan välja själv hur man vill må, jag har själv gjort det. Inte för att man blundar för ”verkligheten” utan att din tid och din mening här i livet är mer värdefull än att vara olycklig. Därför är det också viktig på hur du väljer att spendera ditt liv. Lägg energi på rätt saker, sprida glädje och gör något nyttigt för dig själv. Det är otroligt onödigt att sprida en massa hat runt omkring sig (på nätet bl.a.) eller mobbar folk i skolan/jobbet. Är det inte lite tokigt att många människor väljer fortfarande att göra det? Lägga så mycket tid och hat-energin på människor som dom personligen inte känner. Vilket slöseri med den värdefulla tiden i det här livet. Om man inte kan unna andra lycka kommer man aldrig att kunna unna sig själv lycka.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Om ni vill, får ni skriva av er, vad som gör er olyckliga just nu för att sen kunna sudda bort det i era liv. Kom ihåg att tänka efter sen på vad som gör er glad i nuet och fokusera på det istället! LEV, NJUT och SPRIDA KÄRLEK! 🙂

image

64 kommentarer

 1. Alexandra N.L

  Du är så jäkla fin Foki! Det är så otroligt sant det du skriver men så svårt att utföra. Jag har personligen ingen familj. Jag lever själv, eller, man kan säga att jag är halvtidssambo med min pojkvän. Min mamma är sjuk. Pappa har lämnat mig. Min morbror har lämnat mig. Har ingen mer släkt.
  Jag har psykiska problem som ångest som följt med mig livet ut. Jag har blivit grovt utnyttjad av min fd. Pojkvän som slutade med en polisanmälan. Jag blev nyligen förråd av min allra bästa vän. Många tycker illa om mig i den klass jag går i och detta gör skolan fruktansvärt jobbig att ta sig till.
  Allt detta tär på mig dag ut och dag in. Att vara 19 och fått växa upp såhär snabbt pga omständigheterna är något jag gärna skulle bytt ut mot något bättre, men nu är det som det är,och försöker att bli tillfreds med den jag är och det liv jag lever. Det är lättare sagt än gjort dock.
  Tack för att jag fick skriva av mig, du är en enorm förebild och en sådan fin människa. Tack för att du driver en blogg som alltid kan sätta ett leende på mina läppar!

  1. Du ska vara stolt över dig själv att du har gått Så stark genom allt detta. Det gör dig starkare nu! Du är fortfarande ung och har mycket fint framför dig! Jag lovar 🙂 Jag fick uppleva en traumatisk period under min barndom också som aldrig går bort (vet inte om du har läst på min secret day challenge i mikz) men jag låter inte det göra mig olycklig idag! Jag hejar på dig och är superlycklig att jag kan sprida glädje till dig också <3 All kärlek till dig finaste!

  2. Alexandra N.L

   Tack för att du tog dig tid att lämna ett svar. Det gjorde mig verkligen varm i hjärtat. Ska ta åt mig utav det du skrev och verkligen göra mitt bästa.
   Tack fina Foki, all kärlek till dig med!

 2. Jag känner mig något provocerad av din text, jag tänker på de som har blivit utsatta för våld, sexuellt våld/våldtäckt och psykiskt misshandel. De människor mår dåligt och jag tror inte att det är så lätt att bara ”välja” att vara lycklig, för dessa problem är något som följer människorna genom hela livet.

  1. Det betyder inte att man förtjänar att vara olycklig hela livet. Som jag sa måste man njuta i nuet.

  2. Alltså, nej det är inte lätt att se det ljusa efter att ha varit med om något så hemskt. Men det behöver hjälp för att komma tillbaka, för att känna hopp och lycka igen. Det tror jag.

  3. Alexandra N.L

   Klart att det är svårt att hitta tillbaka efter att ha blivit utsatt för sådant. Man kan behöva en hel del hjälp men I slutändan är det ändå upp till en själv hur man vill leva. Ingen förtjänar att leva olycklig, och då är det i slutändan ens egna ansvar hur man vill se på saken. Vissa saker kanske följer med en livet ut och påverkar en som människa, men jag tror ändå att man kan välja att se framåt och inte bakåt, åtminstonde den dagen man är stark nog.

   1. Jag vet hur det känns ungefär Alexandra, har två väldigt sjuka föräldrar och bor ensam långt bort där jag inget kan göra i en klass fylld med människor som tror man är gjord av stål och vissa försöker trampa ner en. Man får ta sig genom det dag för dag, men innerst inne önskar man att man var 10 igen 🙂 ..

  4. Emelie, jag blev utsatt för misshandel när jag var barn, till och från i 6 år. Det är inget som har hindrat mig från att vara lycklig, och livet måste få lov till att gå vidare. Det som har hänt har tyvärr hänt och jag har endast förlorat miljoner tårar, men jag är starkare än många andra. Allt handlar om hur du ser på ditt liv och vad du värderar att lägga din tid på. Precis som Foki beskriver i sin varma text.
   Det är exakt så du finner lyckan, hanterar dina problem och fokuserar på det som är viktigt. Gå vidare. Det är OK att glömma, förlåta och tillåta sig själv att vara såpass viktig och unna sig själv lycka.

 3. Du har så rätt! Man ska tänka posetivt och vara glad för det du har i livet❤️

 4. Håller med Emelie! Och det är klart det är lätt för dig att säga att det lätt att vara lycklig trots att man inte har så mycket pengar när du själv har väldigt mycket av den varan.. ekonomisk otrygghet är inte något man bara kan vifta bort och bestämma sig att ignorera för att vara lycklig istället.

  1. Jag tror det hon skriver är att man alltid ska låta sig själv vara i det som är nu. Vad det än må vara. Man kanske mår dåligt och då är det enklare att ta sig igenom det om man accepterar att man mår dåligt och känner sig lugn med den tanken, för då kan man enklare ta sig ur det. Eller så mår man bra, och då kan man njuta av den känslan just nu. Hon skriver att livet går upp och ner, men att man alltid ska ge sig själv tillåtelse att ha känslor och att må både bra och dåligt och mellan och att denna acceptance gör det enklare att leva.

   SVAR: Det stämmer, du har verkligen läst texten noggrant 🙂 Väldigt klokt sagt av dig också! Kraaam <3

 5. grymt tips verkligen<3

 6. Först och främst, fint inlägg. 🙂
  När jag var yngre och läste din blogg så såg jag för det mesta bara den positiva sidan du vill dela med dig, men ju äldre jag blev så förstod jag ju ganska snabbt att även om folk har det bra på ytan så kan de ha stora problem som de inte låter visas. Jag var nog delvis så, tills jag äntligen kände att jag kunde berätta att mina föräldrar alltid har bråkat mycket. Det var nog den tyngsta stenen som jag bar, för jag ville liksom inte erkänna det. Numera är det ganska lätt att säga. Så det är inte ett lika stort problem längre, även om det är jobbigt. Jag är ofta sån att jag glömmer mina bekymmer för stunden när jag är i skolan och med mina vänner, men ibland kommer de ändå. Men det är sällan som tur är. Jag är nog som du, för det mesta glad, med det beror nog på att jag är i skolan större delen av dagarna. 🙂
  Förut kunde jag vara glad för att det blev måndag, för det betydde att man slapp vara hemma och lyssna till eventuellt tjafs som plötsligt kunde dyka upp. Numera är jag bara ledsen att helgen försvann så snabbt! ;__;

  Vad är lycka? Det är förstås olika för varje person man frågar. Jag blir glad av att umgås med mina storebröder, papegoja och vänner. Vissa låtar är så fantastiska att man typ befinner sig i ett slags extas, haha. Jag blir glad när tågen går som de ska och att man kan ta bussen hem så att man slipper gå hem. Men, det är nog inte lycka ändå, det är mer en känsla av att man kom hem utan krångel.
  Jag är glad att mina klasskamrater på universitetet inte vill att jag ska byta program utan stanna kvar eftersom de gillar mig. Men jag trivs inte med det jag gör nu, så för min egen lycka så kommer jag att byta program. Att läsa en massa matte som jag aldrig riktigt varit bra på, ta en civilingenjörsexamen från KTH och sen jobba som konsult av nåt slag är inte det jag drömmer om. Jag måste få göra något annat. Problemet är bara det att ”alla” på KTH får ett jobb snabbt efter examen, och om jag vill byta till något mer biologi-inriktat så är det inte så säkert att jag får jobb. Tyvärr. Jag vet inte vad jag ska välja för program, men jag stannar nog inte på KTH efter sommaren,, även om jag trivs jättebra.

  Så det jag drömmer om… är att plugga något som jag verkligen tycker är intressant. Skaffa mig ett jobb jag trivs med. Äga en liten lägenhet som jag kan inreda, med en balkong där jag kan ha blommor på sommaren. Ha en pojkvän. Det är ungefär mina drömmar för stunden. <3

  Sov gott sen, tack för inlägget..! <3

  1. Tack för att du delar med dig <3 Massor med varma kramar och kärlek <3

 7. Olycklig över att jag har tagit examen och inte vet vart jag ska börja. Hittar inte jobb som jag vill ha. Känns som jag har slösat 3 år utav mitt liv på något sätt. Olycklig över att min bästa vän hittades mördad i sin lägenhet i somras. Olycklig över att jag aldrig känner mig tillräcklig. Olycklig över att jag inte vet hur jag ska ta tag i mitt liv. Känner mig stressad. Kan inte njuta av det som är bra ens…

  1. Tack för att du delade med dig. <3 Nu när du har skrivit av dig hoppas jag verkligen att du kan blicka framåt och tänka positiv 🙂 Jag vet att det är lätt att säga men fokusera på det som är bra i din vardag nu, du kommer att få jobb så småningom, gör bara ditt bästa och var stolt över dig själv! Du har faktiskt varit så himla duktig att fortsätta med högskolan och allt, inte alla som gör det. Inte ens jag!

   Jag vet att du förlorade en vän på ett hemsk sätt, det är inte rättvis alls. Vi alla kommer att förlora någon under livsgången och jag tror att din vän vill inte att du ska vara deppig över hen. Tänkt själv, om du gick bort vill du att den personen som du älskar skulle vara deppig över att du är borta? Det är helt naturligt att sörja, jag förlorade själv min morfar för inte så länge sen. Jag tillåter mig själv att stänga av allting sen kom jag upp på fötterna igen. Det var mörker överallt under den perioden men jag hatar också att se hur folk i min omgivning lider av att se mig så där förkrossad. Så folk som finns hos mig nu är prio nr 1!

   Jag önskar dig all lycka, hejar på dig! Massor med kärlek! <3

 8. Först av allt; Tack! Behövde verkligen läsa en sådant här inlägg idag då den senaste veckan har varit otroligt jobbig för min del. Jag är i en period där jag överanalyserar allt och gräver ner mig i tankar om bland annat framtiden och vem jag verkligen kan lita på. Har på senare tid insett att jag har inte den där ”personen” som jag liter på och kan prata med om allt. Jag har ingen jag delar med mig av mina tankar eller känslor, just för att jag isolerar mig och vågar inte lita på någon igen efter alla dessa gånger jag har blivit utnyttjad. Jag har aldrig varit bra på att ta hand om mig själv och har alltid sett till att mina vänner kommer i första hand – vilken kanske inte har resulterat som tänkt. Men i år satte jag som mål att börja ta hand om mig själv, se till att JAG mår bra för engångsskull och att jag äntligen kan lära att älska mig själv. För det gör ingen nytta att hata sig själv egentligen. Jag har kommit en bra bit, men tyvärr finns det fortfarande hinder. Men bara för att det finns hinder betyder det inte att jag ska stanna upp och ge upp? Jag har ett mål inför framtiden som jag verkligen vill kunna uppfylla, och det är att flytta utomlands. Detta mål, eller dröm kanske man ska kalla det, sätter får mig att fortsätta jobba framåt men samtidigt ställer till lite problem. Jag tror långt ifrån på mig själv, jag är extremt blyg och fungerar inte speciellt bra i stora sociala grupper. Jag vet inte om jag skulle klara mig i ett nytt land med helt nya människor. Men det är bara att fortsätta jobba fram, se till att jag kommer iväg och i alla fall provar på eller hur? Har jag inte provat på det så kommer jag aldrig få reda på om det är något för mig eller inte.

  Än en gång, tack. Ditt inlägg fick mig att tänka på ett nytt spår vilket jag verkligen behöver!

  1. Flytta utomlands! Jag bor just nu i Shanghai, åker hem om tre månader. Flyttade dit i höstas utan att egentligen ha en aning om vad jag gav mig in på och hur tufft det kan vara att bo utomlands. Men jag har lärt mig otroligt mycket och är verkligen glad att jag flyttade hit. Jag har blivit en annan människa sedan jag flyttade dit. Det är så mycket man inte har upplevt om man inte har bott utomlands, så jag tycker att alla borde flytta utomlands under en period, för sin egen skull. När jag kommer hem kommer jag nog att tycka att många bekymmer som jag tidigare tyckte var jobbiga, är ganska små.

  2. Älskade Tsimtsim <3 Vet du vad? Du är först och främst för snäll och det är inget fel med det. När du sa att du sätter dina vänner först så bevisar det bara att du är godhjärtad och osjälvisk vilket innebär att människor som är godhjärtade som du kommer att dras till dig, eventually. Sen är du redan medveten om vad som är svagheten i din nuvarande situation så du är halvvägs redan till att vända på allt, det är ett stort steg så var stolt över dig själv! Och drömmen om att flytta utomlands, why not? Som du själv säger så måste du testa det annars vet du ju inte om det kommer att funka eller inte. Skriv en lista först steg för steg och planera det noga inför flytten. Till vilket land? Hur är kulturen? Studera eller jobba? o.s.v. Sen behöver du inte vara orolig om du kommer att få vänner eller inte, det är bara att trivas med dig själv så kommer rätt folk in i ditt liv så småningom, du behöver inte alls stressa dig över det! Vem vet? Du kanske hitta din soulmate utomlands? Hehe

   Massor med kärlek till dig! <3 & Tack för att du läser bloggen och kommenterar så att jag kan läsa fina kommentarer från dig varje dag!

 9. Så fint folki!! Kommer så läsa detta inlägg fler gånger och tänka mer på vad jag lägger fokus och hur jag vill vara och må istället för på allt kassa som händer! Du är så inspirerande!!

  1. Jag är glad att du uppskattar inlägget! <3 Jag önskar dig det bästa av det bästa!! Kram och kärlek!

 10. Du är fantastisk Foki! Även om det är en lång process att lära sig att vända en negativ spiral mot positiva tankar, och att till och med komma till den insikten, så räcker det att kika in på din blogg för att få en extra boost, en spark i baken och en ljusare blick. Det kan vara en otroligt lång väg till att uppskatta det man har och finna inre frid, men när tanken väl är igång har man tagit första steget. Kram! <3

  1. Tack för din kommentar finaste Anna! Du gav mig precis lycka nu! Och bra skrivet!
   Fortsätt vara underbar och sprida mycket kärlek runt omkring dig precis som du gör nu! Du är bra på det 🙂

   VARMASTE KRAAAAAMAR! & MASSOR MED KÄRLEK!

 11. Hallå hallå alla djurvänner/djurälskare!

  Vill ni följa tollaren Leos vardag med sin sjukdom addison som knappt märks då han är hur frisk som helst i sättet.

  Vill ni följa huskatten Mummel som började sin resa bra men mitt i hände något som gick väldigt snett och hamnade ute på gatan av okänd orsak men klarade sig med att vara streetsmart katt som nu lever gott igen om inte bättre!

  Vill ni följa huskatten Leonardo som fortfarande klassas som kattunge men snart är fullvuxen, han har en snygg teckning i ansiktet vi kallar halv mjölkmustasch. Han räddades från att bli avlivad som kattunge.

  Låter allt detta intressant att få följa deras vardag idag och hur dom har det idag. Ja då ska ni inte och följa/läsa våran blogg

  http://www.nouw.com/Petsfromanothamotha

  Hoppas ni vill följa våran resa efter allt som hänt! Allt går bara om man vill! 🙂

  / Petsfromanothamotha

 12. Jag är vuxen men jag gillar din inställning, så ska det vara även om det är tufft!

 13. Foki det går ej att skicka mail via din ”mailformulär”. =(
  Jag hade lite tankar

 14. Håller med dig, man kan välja hur man mår. Det var när jag upptäckte det som jag verkligen blev lycklig på riktigt. För jag orkade inte gå ner mig, bestämde mig bara för att bli lycklig och då blev jag det över små grejer!

  1. GRYMT JOBBAT!! Fortsätt att vara glad 🙂 Gladaste kramar och massor med kärlek!

 15. Tack, för detta inlägget, det behövdes! Å det e så sant det du skriver om att man själv som styr ens egna happines, så himla sant asså! Massa cred till dej Foki! ❤️

  Jag och min pojkvän gjorde nyligen slut för någon dag sedan. Vi har varit ihop rätt länge 5 år och 16 dagar. Det gör mig jätte ledsen, även om det är för det bästa!
  Jag är en väldigt glad person annars och är väldigt positiv i allt. Jag kommer helt klart get over it snart, för jag tänker inte låta den ledsna partiet ta över mitt liv. Jag ska se till å bli super lycklig!

 16. Fantastiskt bra inlägg Foki! Blev så glad av att läsa detta, det visar verkligen att du vill alla väl och önskar alla lycka ❤

 17. Tack för detta fina inlägg Foki och för att du är den du är <3

 18. Hej Foki!

  På det senaste tiden har det bekymrat mig en sak men jag har bearbetat det här och det har även tagit mitt energi VÄLDIGT mycket, år 2012 blev jag våldtagen två gånger, två våldtäkter på tre månader, båda killarna var mina klasskompisar, den första polisanmälde jag men fallet lades ner, den första våldtäktsmannen, jag berättade till hans kusin men hon trodde inte på mig, skolan var liten så mer än hälften av skolan visste, jag mådde skit för att han sa att jag var med på det medans jag har sagt många gånger att jag inte var det. Jag orkade inte kämpa med polisanmälan för att jag kände att det var mitt fel när egentligen var det hans fel! det förstår jag idag.
  Andra våldtäkten vet bara mina bästa vänner om, bara de. Han utnyttjade min svaghet för att jag mådde dåligt över mitt våldtäkt och liksom att nu är det okej att ha sex. Jag vill glömma allt det här men när jag hör temat våldtäkt blir jag ledsen och när jag hör tragiska historier vill jag gråta.
  Idag mår jag bättre men detta finns i åtanke ändå för att jag blir mest arg på de nära å kära som sagt att ”han” skulle aldrig göra så, ”han” är snäll,generös och skulle inte utnyttja på det viset.

  Tack Foki att du tog din tid å läste min korta historia <3 =)

 19. Varit mobbad från dagis till första året på gymnasiet (Bytte skola och linje då..). Vart slagen, sparkad, spottad, knuffad, taffsad dagligen, massa hatord fick man också… I flera års tid. Ingen hjälp fick man, även om man bad alla om det, ingen hjälpte mig..
  Försökt nu i 2 år sen jag bytte skola när jag började gymnasiet då att glömma allt. Skita i det. Otroligt svårt att komma över.
  Blir så glad när jag läser din blogg. Intressant och se hur du har det och du är oftast glad i dina inlägg. Tack för det:) Behövs verkligen, även de nätterna där man vaknar upp av alla mardrömmar att man är tillbaka. Och otroligt fin och bra text. Ska försöka extra mycket nu att göra det som gör mig glad, försöka ignorera allt skit från förr. ”Ny start” liksom. Fint och underbart inlägg! Fortsätt så. Snyggt hår btw, passar dig:)

 20. Hatar att jag ska vara så negativ nu och skriva ner det som gör mig olycklig just nu men okej… Det som mest gör mig ledsen nu är att jag har förlorat en nära vän. Eller, vän och vän, jag trodde vi var mer än så för vi träffades så ofta och pratade seriöst om ALLT. Har aldrig känt mig så bekväm med någon någonsin… Men helt plötsligt så började han sluta höra av sig överhuvudtaget typ… Han säger att han har mycket stress i sitt liv men jag fattar ju att om han verkligen hade velat ha mig i sitt liv, som kompis eller vad som helst, så hade han ju försökt mer. Men ja, jag gråter nästan varje dag för jag saknar honom så mycket men jag måste ta hand om mig själv och glömma honom för mitt eget bästa…

  1. Vet du vad, han förtjänar inte din vänskap eller varken dina tårar!! Du ska då inte sitta och sörja över honom överhuvudtaget! Se det från den ljusa sidan, bra att du blev av med honom nu än senare..
   Massor med styrke kramar

 21. Bra skrivet 🙂

 22. Hej Foki, jag har läst din blogg länge men ville kommentera idag och bara säga att jag älskar att följa dina volontär arbeten, och för att svara på vad är lycka för mig, de är att göra andra lyckliga! Kolla gärna mitt projekt på Opening an orphanage in Cebu, Philippines eller jonnaproject.com det skulle betyda otroligt mycket om du kunde gilla oss på facebook eller instagram, ChildrenofCebuFoundation. Skulle gärna vilja veta mer om dina volontär projekt. Spread the love xxx Jonna Ruokolainen

 23. Min motto är ”ger allting en chans, funkar det inte gå vidare” och ” ångra inget som har gjort dig glad”. Det funkar för mig och ja, självklart ska man inte lägga ner energi på människor som tar energi. Fortsätt och skriv Foki, man behöver inte vara en bra skribent en text blir värdefull när den kommer från hjärtat! Btw ”ditt hår ohlala… so cute”

 24. Det bästa jag läst på länge <3

 25. Jag är deprimerad över att jag är så elak mot mig själv, just nu tycker jag inte om mig själv. Jag hatar att jag är så konflikträdd och att jag inte kan de sociala reglerna riktigt (har ingen nära vän). Men jag har världens bästa dotter och en fin sambo som försöker stötta.

 26. så klok tjej! du verkar ha en härlig livssyn!

 27. Massa bra skrivet! MEN jag hoppas verkligen inte att du nu antydde i slutet att en kan tänka bort en sjukdom och på allvar anser att människor som lider av depression/ångest/panikattacker and so on, har valt det själva. Du kan inte tänka bort det med lite positivt tänkande. För nej, en kan faktist inte välja hur en ska må. Är du frisk, kan du påverka otroligt mycket hur du kan komma må, ja, MEN inte när du är sjuk. Då behöver du läkarvård och sedan startar en lång/sjujäkla lång läkningsprocess och sedan så funkar det inte alltid och sedan ska vi inte börja med hur hög risk det är att insjukna i det igen.
  Hade en kunnat tänka bort detta hade ingen varit sjuk i sådant idag. Ingen väljer att vara i helvetet frivilligt.

 28. Jag tror faktisk det vore bra om du gick en kurs i svenska där du bland annat kan öva dig i rättstavning, du har en del fel, vilket gör texten otroligt svår att läsa utan att stoppa upp titt som tätt för att försöka komma fram till vad du egentligen menar. 🙂

 29. Fint skrivet och vacker bild 🙂

 30. Man får aldrig glömma lyckan i framsteg! Låt oss säga att du har panikångest och du tycker det är jobbigt att gå till t.ex skolan, du kanske inte har klarat av att gå en hel skolvecka på länge, men sen en vecka så är du i skolan varje dag, hela dagar, och visst du kanske är helt slut på helgen, klarar inte av att göra något då för du måste hämta dig lite, men du gjorde det. Du kom till skolan varje dag och du var där! Och det är något att vara stolt över! Och du kanske inte kommer klara av att göra det nästa vecka igen, men du kommer kunna göra det igen. Du har kommit en bit på vägen. Och en dag kommer du klara av en hel vecka OCH hen helg med aktiviteter! Det har du bevisat att du kan!
  Detta gäller allt, hur stora eller små dina framsteg än må vara. Bara att bestämma sig är ett framsteg, inte bara det praktiska! Alla dina framsteg är något att vara lyklig över!
  Men glöm inte att om du behöver en dag då du bara sitter i pyjamas och äter skräpmat och kollar på netflix är det okej. Åker du på en lång biltur behöver du ju stanna och tanka ibland, annars blir du tillsist fast mitt ute på motorvägen!
  Ta hand om dig! Kram ❤

 31. Jag mår dåligt när jag tänker på att jag Inte klarade gymnasiet! Och även när jag tänker på att min pappa struntar i mig och hur arrogant och elak hans personlighet är!

 32. Tack, det var det jag behövde ♥

 33. Jag är inte olycklig över någonting just nu utan ville mest säga att du gör ett fantastiskt arbete med din blogg. Även om du kanske inte visar upp alla sidor av ditt liv hela tiden är ju det ditt val, och inget jag tycker gör bloggen sämre. Det är otroligt skönt att ha en sida där man nästintill alltid möts av positiva inlägg och sockersöta bilder när man har en dålig dag. Och det känns inte krystat eller som du försöker visa upp en perfekt bild av dig själv utan mest som att dur ser livet från den ljusa sidan. Världen hade troligen varit betydligt trevligare om fler hade samma inställning som du. Om inte annat brukar du göra mina dåliga dagar bättre.

  Fortsätt sprida ljus och glädje men din underbara blogg <3

  Fortsätt

 34. Vilken fantastisk text! Jag har läst din blogg till och från i många, många år och idag kikade jag in igen efter en tid (lång tid, om jag får erkänna) och jag hade nästan glömt hur fantastisk du är!
  Tack för du skrev detta, vi har väldigt lik syn på livet. Ha en fin dag och njut av allt 🙂

 35. Vad bra skrivet och kul inlägg! Jag behövde verkligen det och jag tror att många kan ha nytta av de orden, vad klok du är är 🙂

 36. Jag måste säga att jag är avundsjuk på dig. Inte för dina pengar eller kändisskap utan just för att du lyckas vara så positiv. Jag var också positiv innan men har av någon anledning ändrats och känner mig utsliten av att minsta lilla som inte ens skulle behöva vara någonting jobbigt. Jag har följt din blogg länge och en av anledningarna är nog just positiviteten. Jag använder dig som motivation och hoppas att saker och ting blir bättre 🙂
  (som jag sa är jag avundsjuk men jag är inte en av de människor som sitter och skriver onödigt dumma kommentarer till dig, du är ju inget problem, Det är jag själv som behöver ändra på min livssituation)

 37. Jag är olycklig över att jag har mentala problem, är dålig socialt och kan bli sjukt deprimerad. Trots att jag har en underbar familj, har möjlighet att gå i terapi och en väldigt nära vän glömmer jag ibland bort att var tacksam. Jag har också en sen pubertet så det känns lite tungt, och jag är rädd för att umgås med ungdomar i min egen ålder men inte för att vara aktiv på timmen därför tror nog många att jag är tråkig och arrogant. Tack för en fin blogg

 38. Hej! Detta var precis vad jag behövde läsa just nu. TACK! Alla borde ha en sån som du Foki i sina liv – en glädjespridare. Önskar jag hade en, eller ännu bättre var en. Tyvärr är jag inte det, jag går igenom en svår period och är långt ifrån mitt bästa jag just nu. Men jag tror och försöker intala mig själv att hur ska man kunna njuta av lycka om man inte vet vad sorg är?! Jag tror man måste ta sig uppför backar om man ska kunna njuta av lyckan och utförsbackarna!!

  Jag känner att det skulle bli så långt om jag berättar om alla mina ‘problem’, dessutom vill jag inte vara en sån som drar ner stämningen. Men kan kort sammanfatta det att allt började för drygt ett halvår sen när min käke hoppade ”ur led”. Fick remiss till någon specialisttandläkare… Men svaret var inte det bästa jag hoppats på. Fick veta att det inte kommer bli som förut, kommer inte kunna gapa lika stort och förhoppningsvis kommer jag inte gapa snett (vilket jag än gör).. Så min käke är liksom låst, kan inte gapa så stort och inte äta sega grejer som innan.. Det är den främsta orsaken till att jag inte mår så bra, ibland tror jag att jag är deprimerad när livsglädjen är i botten. Tycker verkligen detta är extremt jobbigt, 19 år och redan kroniskt besvär med käkleden. Usch! Önskar över hela mitt hjärta att den bara kan hoppa i rätt läge. Men det skulle vara ett mirakel.. Det kmr inte ske.

  Men jag antar att jag lär mig leva med det med tiden. Vill avsluta med ett stort TACK för denna glädjespridare blogg, du är grymt bra!!!!

 39. Madeleine

  Tack, Foki, tack!

  Det är allt jag kan säga. Det här inlägget behövdes verkligen då jag i princip känt mig väldigt olycklig och ensam i många år. Jag skulle inte säga att jag haft en dålig uppväxt, tvärtom. Även om det har uppstått små konflikter då och då som det alltid gör med livet. Jag har mest känt så på grund av mig. Jag är priblemet till varför mitt liv är som det är… Har velat förändra mitt liv på många sätt, b.la den sociala biten men har på grund av rädsla inte vågat göra det. Den spärren vill inte bort. Jag är blyg och väldigt rädd för andras åsikter och tankar om mig… Bättre att stänga in sig i sin skyddsbubbla istället för att öppna upp sig och vara sig själv. Allt jag vill är att kunna vara mig själv. Att lyssna på mig själv, att helt enkelt prioritera mig själv först men samtidigt vara ödmjuk.

  Jag är en person som alltid ska jämföra mig med andra. En person som inte är så där självsäker och har svårt för att tro på mig själv. Sen är jag väldigt hård mot mig själv och sätter tyvärr väldigt höga krav. Det värsta är att misslyckas. Jag hatar att misslyckas och jag känner lite att jag har gjort det… Men man får fortsätta kämpa, och under den tiden ska man ändå försöka njuta och inte ta livet för seriöst som jag tyvärr gör. Och det viktigaste.. att följa hjärtat <3

 40. Wow vad härligt du skrev! Tycker det är kul med ”djupare” inlägg ibland, speciellt när de är fyllda med så mycket positiva känslor!! Tack, du är bäst:)

 41. Hello Foki. Thank you for sharing your thoughts about this. These days I’ve been looking for a good book about this topic. I’ve enjoyed reading this post of your blog, because it summarizes everything I’ve read there and here on how to be happy. I think everything you’ve written here is true. I understand the comments of people who have had very bad experiences, but really, I think this is the spirit. If you fall, you just stand up, and don’t let anyone to put you down – at least not for long. I have anxiety and a little depression, and I know I’m the only one who can fix my problem. You can get help but, in the end, it’s your own strenght which will make you win. (Sorry for my grammar mistakes, ok? xD) Kisses from Spain!

 42. Kristina 14 år

  Hej,
  Jag är egentligen nöjd med tillvaron, men det finns en grej. Jag tycker inte om knivar, jag gillar inte vad jag har gjort mot mig själv med dem. Hur jag har skärrt sönder under armen. Jag har inte skärrat mig sedan den 19 oktober 2014 och knivar lämnar inga fysiska ärr på samma sätt som rakblad gör men tanken på knivar gör mig illa mående och jag är rädd för mig själv och vad jag kan göra mot mig själv.
  Jag skulle vilja berätta detta för en vuxen, så jag kan få hjälp lämna det jobbiga i det för flutna och leva i nuet och tänka framåt och inte bakåt. Jag tror att det är viktigt att bearbeta det som hänt så att man sedan kan skutta en glad framtid till möttes. Men jag vågar inte be om hjälp.

  Tack för att jag får skriva vad jag känner. Foki du sätter alltid ett lende på mina läppar.

  Kram Kristina

 43. Heeej Foki! Det är sån tur att vi har din blogg att läsa om dagarna. Jag har i snart ett år haft problem med min pojkvän (i stort sett händer det något varje vecka som gör att vi bråkar). Han är visserligen född och uppväxt i Sverige men hans föräldrar är kineser (därav kinesisk kultur), samt att han inte har så mycket erfarenhet gällande relationer, så det blir ofta missförstånd eller gnabb mellan oss, dels pga kulturkrock samt även pga att han är oerfaren med relationer 🙁 Din blogg lyser dock upp min vardag! Så jag tackar verkligen för att du fortsätter skriva efter alla dessa år, och peppar folk med dina tips och råd <3 Kraaaaam!

 44. Vad får mig att känna mig olycklig? Ensamhet, jag har så svårt för att vara ensam. Jag bor sedan 1.5 år tillbaka i Sydkorea och pluggar här. Även fast jag har världens finaste pojkvän som tar hand om mig härborta kan jag inte hjälpa att känna mig ensam in the end of the day. Bor själv, kommer hem till en tom lägenhet, saknar min familj och mina nära vänner i Sverige. Inget slår mina svenska vänner. Så ja, nu sitter jag själv i min lägenhet i Sydkorea, träffade min pojkvän igår men kan inte hjälpa att jag känner mig så extremt ensam. Vet inte hur jag ska komma över denna känslan för det gör mig så extremt olycklig, varje dag. Jättekonstig känsla, verkligen ㅠㅠ.

 45. Tänkvärt inlägg. Efter ett jobbigt år är det som gör mig lycklig att få träna och att skratta. Att skratta har på något sätt blivit min livlina. Det som fått mig att försöka orka gå vidare, att leva här och nu och försöka att inte tänka så mycket på det som varit jobbigt.

 46. Ida Jonsson

  fira jul är alltid läskigt för mig för vi är en stor familj som inte kommer överens, slagsmål, fylla , mobbning och hatet börja då mamma och pappa skilde säg när jag var 7 år idag är jag 21 och dom pratar inte alls med varandra, mer en att snacka skit om varandra till oss syskon som har just dom två som mamma och pappa. vi är sjuka vi är deprimerade och less på livet. Hur ska man kunna va glad när man bara har en familj och den gör en orolig och nojig på livet? jag är rädd för att tror inte på mig själv , jag är värdelös och kan inget. går på socialbidrag halv taskig utbildning och ska börja arbetsträna efter min sjukskrivning. Mina vänner och min pojkvän tycker att min familj är jobbigt och speciell vilket jag förstår , dom har format mig till det jag är idag med psykiska sjukdomar och inte nog med det har jag fötts med sjukdomar också som gör ont och kan vara dödlig. Skönt att skriva av säg berätta för mig hur jag ska kunna vara lycklig?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *