Martin Garrix och ni läsare räddade min kväll igår!

….Och jag hade världens bästa sällskap med mig också därför kunde jag ha lite kul och tänka på något annat för stunden. Tack till alla ni läsare som kom fram igår! Ni är bäst!

Jag har en sak som jag vill berätta och vill att ni ska förstå. Även om Ricky hjälpte mig med att sköta bloggen tidigare så är det mig ni fick läsa om. Vad jag gjorde på dagarna, vad jag tänker på o.s.v. i detalj. Ricky var den personen som var med mig 24/7 och han vet varje steg jag tar. Han är en duktig skribent som kan formulera mina dagar i text så att det bli så mycket ”Foki feeling” som möjligt. Han är den som känner mig mest och vet hur jag är som person från alla kanter och hörn, därför kunde han uttrycka hela min personlighet i bloggen. Han är så himla duktig på det!
MEN, Ibland får jag inte tycka till, det finns åsikter som jag inte delar eller innehållet som inte är jag skrivs i min blogg. För att undvika konsekvenser eller bråk lät jag honom bestämma, För att jag älskade honom. Jag har flera gånger försökt att sköta allting själv men jag var inte tillräckligt bra nog… fick jag alltid höra.

Jag fick bort en tung sten från mitt hjärta nu, äntligen kan jag styra över mitt eget liv och min blogg! Jag är glad att detta fick komma ut också för att jag själv har velat berätta det för er länge.

Jag vill skriva böcker i framtiden då jag har så mycket inspiration och erfarenhet som jag vill dela med mig av. Inte skriva själv såklart, men gör som Zlatan där han berättar hela sin historia och någon skriver texterna åt honom.

I framtiden om jag skulle tillbaka till mitt jobb igen kommer jag troligtvis att skaffa hjälp med bloggen. Men ni ska ha klart för att jag kommer att berätta för er då.

Photo 2014-05-30 23 51 02

Mina söta läsare ❤︎

Jag ska snart ringa till Ricky också, han mailade: ”Allt jag sagt och gjort har uppstått från min sorg. Jag går tillbaka till misstag som jag gjort, misstag som du gjort och försöker få grepp om allting men jag trevar bara i totalt mörker.”

Han vill att vi ska prata en sista gång. Jag hoppas att han kan gå vidare efter det här… Håll tummarna för oss!

83 kommentarer

 1. Wow , jag har alltid trott att det var du som skrev inläggen. Att det var du som hittade dagens sötis osv , men nepp. Känns som jag har blivit lurad på ett sätt ang din blogg.
  Men lycka till med samtalet , men om nu Ricky har hjälpt dig med så mkt , bilder , texter osv tkr du nt att du är skyldig han lite pengar åtminstone? 🙂

  NO HATE. Ta nt detta som en hatkommentar för det är det verkligen nt! 🙂

 2. Jag måste säga att jag är besviken på alla som anser att Foki har några som helst obligationer att ge sin före detta något alls. Varken tid, energi eller pengar. Sanningen är den att så länge det inte funnits ett kontrakt mellan dem har han inte rätt att be om något. Det blir inte bättre av att det känns som att han skrivit i hennes blogg då han haft behovet att kontrollera innehållet, inte för någon annan orsak.

  Jag kan likna det vid en person som sitter och låtsas vara någon för att de vill använda dem som en slags avatar. I de flesta spel är det så, män och kvinnor väljer medvetet att vara motsatt kön och låtsas vara något de inte är, men livet är inte ett spel. Ett otrevligare exempel skulle vara pedofilerna som sitter bakom sina datorskärmar och raggar på småbarn. Eller allmänt ”folk” som mobbar andra över internet. Internet är inte något som vi ska förlita oss på utan vidare, vi läsare måste vara kritiska och inte anse att vi har rätt till alla fakta och just därför ta information med en nypa salt, för det finns för många genvägar.

  Börjar ni förstå hur allvarligt det är? Förstår ni hur mycket ett kontrollbehov kan göra? Förstår ni hur konstigt det är att en man suttit och låtsas vara sin flickvän på hennes blogg vilka omständigheter det än handlar om?

  Det är väldigt svårt att säga nej till den man älskar och ibland för att bevisa att man inte har något att dölja eller för att det inte ska bli tjafs och bråk står man ut med saker man inte egentligen vill stå för under en lång tid. Sedan blir det helt enkelt för mycket och det brister.

  Detta är en sorts typiskt förhållande. Vi läsare har ingen som helst rätt att bli upprörda över att Foki fått hjälp med sin blogg, vi ska vara glada att vi fått ta del av hennes liv även om hon inte alltid själv haft kontrollen. Om ni anser att ni blir lurade hoppas jag att ni inte läser skvallertidningar eller ens aftonbladet eftersom ni alltså medvetet låter er själva luras av medias uppmålade bilder. Sväljer ni den informationen med hull och hår också?

  Foki gjorde fel i att inte säga ifrån från början och att lyssna på någon som säger att hon inte är nog bra. Det är vad vi vet det enda som egentligen kan sägas utan att bli personliga. Och vi har inte rätt att be om mer information, hon har rätt att vara privat och vilja sköta saker inofficiellt.

  Jag hoppas detta samtal mellan dem blir det sista och att de får leva lyckliga på varsitt håll. Jag ser en bruten tillit och illvilja vilket ingen av dem kan bygga ett förhållande av någon sort ovanpå.

  Foki, du står på egna ben, förstå att du har rätt att vara fri och lycklig!

 3. I mina öron låter det som att Ricky själv har satt på sig ansvaret (som någon skrev tidigare) för att han ansåg att ”lilla söta Foki som inte kan så bra svenska” inte ska få sköta bloggen på egen hand. Han skrev om alla inlägg för att han, precis som många andra män, har ett behov att kontrollera sin kvinna. Det tycker jag är väldigt nedvärderande. Foki kan stå på egna ben och hon kan skriva sina egna inlägg. Hennes svenska är inte dålig, man förstår allt hon försöker förmedla. Att hävda att Ricky har gjort all jobb med bloggen är ren lögn. Foki har bidragit med väldigt mycket till den här bloggen. Det är hennes varumärke. Det är hennes liv vi läser om, och det är hennes bilder vi tittar på. Det var hon som startade bloggen och Fokiwa. Hon förtjänar cred för det! Att enbart ge Ricky all cred när båda har arbetat (på olika sätt) med bloggen är faktiskt en förnedring. Ricky har ju fått leva lyxigt i många år, inte behövt betala för sina dyra matvanor, deras lyxlägenhet i Bangkok, exklusiva resor till olika destinationer i världen samt olika nöjen. Varför ska han då klaga över att hjälpt henne med bloggen? Han levde ju också av hennes bloggintäkter, då är det väl mer än rätt att hjälpa till? Eller har jag fel?

 4. Killen har levt lyxliv på Fokis inkomster, fattar inte vad problemet är…det om något är väl bra betalt/lön för sitt arbete med bloggen som garanterat inte ens var på heltid. Han har ju inte ens haft ett eget heltidsjobb. Skillnad om Foki tvingat honom att jobba gratis med bloggen och att de då dessutom levt på egna inkomster. Sorgligt att se hur lätt det är att fiska medlidande på nätet.

 5. är precis som många andra lite chockad över det här att det varit ricky som författat många inlägg, men det jag reagerar mest på är det här att han ibland framställde dig på ett sätt och målade på dig åsikter som du inte höll med om! och att han verkade försöka forma dig efter sina egna tycken.

  hoppas ni både kan gå vidare och växa på olika håll! ta hand om dig och låt ingen trampa på dig <3

 6. Hej Foki:)
  Jag håller tummarna för dig och Ricky:)
  Men de jag vill säga är att jag läser din blogg varje dag, och det är mycket som har förändrat visst din blogg blir mer personligt nu och det är ju super bra! Men anledningen till att jag läser din blogg vardagligen är för att den VA så intressant, du gav så mycket inspiration dagligen men nu för tiden så är det nästan bara samma sak… Du visar en outfit, säger hej bara såna saker dagligen så man vet vad man kan förvänta sig vad du skriver, förr hade du allt som va super kul och intressant som dagens sötis, allt underbara mat som du
  äter, du skrev massor nya saker om dig, du hade roliga video, bilderna va underbara… Allt de gjorde så jag ville komma in på din blogg och läsa!! Men nu känns det bara som en blogg som alla har… Allt du gjorde förr på din blogg gjordes så du blev den du är.
  Ändå om du betedde dig som 14 åring, det gjorde så jag bara blev glad av att läsa!
  Med den här texten försöker jag inte vara nån hater eller nåt sånt mot dig!! Du är en av mina förebilder men med denna text skriver jag bara vad jag tycker:)
  Förlåt men nu Går jag in på din blogg i gång i veckan istället för varje dag som jag brukade:(
  Kram

 7. Du kan ju börja med och skriva upp på bloggen det som Ricky skrev och som ej är sant???

 8. Hej finaste Foki!
  Jag är ledsen för allt som har hänt men otroligt glad att du har tagit dig ur det och vågar stå upp för dig själv. Kämpa på! Jag har läst din blogg i många år och har märkt att språket har ändrats en del. Jag kan vara rätt så petig med att bloggare ska använda ett helt korrekt språk, men vet du vad? Ett helt korrekt språk är ändå ingenting i jämförelse med öppenhet, ärlighet, personlig touch, kärlek och glädje. Låt aldrig någon intala dig att du inte kan sköta bloggen bra. Det är ju faktiskt DIG vi vill läsa om, inte Ricky eller någon annan. Det är DU som har lyckats. Var stolt över det! Du är en otroligt inspirerande person, tack för alla stunder du har förgyllt i mitt liv. Till sist vill jag också tacka dig för att du har öppnat upp och berättat om det här, om något man ”inte borde” berätta om. Samhället har så mycket krav och människor tycker så himla mycket dumt. Därför är det extra viktigt att visa att man inte är perfekt men älskar sig själv och sitt liv ändå. Mer sådant på internet, tack!
  Ta hand om dig, Foki.
  Kram <3

 9. Jag är glad ändå att du tog beslutet att avsluta relationen med honom när det nu har varit som det var.
  Jag känner igen mig i hur det var med mitt ex. En kille som gjorde att man mådde dåligt men som man samtidigt älskade, som petade kritiskt på de små saker(eller stora) man gjorde för att han ansåg sig veta bättre, sen baktalet när man gick vidare. Om dem visste hur illa dem kan göra en…
  Angående om Ricky förtjänar pengar eller ej så tycker jag inte det. Han var inte delägare i ditt företag(såvitt jag vet). Han må ha varit din sambo, men utöver det; anställd. Om ni bott i ett hus ihop som tillhörde dig hade han inte fått bagarstugan bara för att han hjälpte till med städning och tapetsering. :p

  Jag önskar dig allt lycka, även om jag vet att du kommer klara dig helt fantastiskt utan det. 😉

 10. Foki, din blogg är DIN och du behöver inte uttrycka dig i perfekt svenska, vi förstår dig ändå, du behöver inte vara perfekt för du är visst tillräckligt bra! Styrkekramar <3

 11. Nu känner jag ju varken dig eller Ricky men även om han alltid framstått som en väldigt snäll människa (vilket han säkert är också!) så har saker sedan du först berättat om erat uppbrott fått honom att även verka väldigt kontrollerande. När du berättar om hans besvikelse på hur ”han ville att erat liv i Thailand skulle va”, att du jobbade för mycket och i synnerhet nu när det framgår att han skrivit inlägg i din blogg du aldrig godkänt och alltid sagt att du inte kan bra nog själv.

  Jag tycker att din blogg har blivit bättre sen erat uppbrott och jag läser den mycket oftare nu. Så jag tycker att det är kanon att du har kvar den. Jag måste dock säga att det känns väldigt konstigt att det är Ricky som suttit och bloggat och inte du när man fått uppfattningen att han inte vill synas i bloggen och inte har något med den att göra. Så har det varit han vid tangentbordet hela tiden! Känns jättekonstigt! Bloggade du någonsin själv?

  Vill också poängtera att jag håller med om att han inte förtjänar ersättning för det då det låter som att om du hade fått bestämma så hade su skött den mer själv. Det är ju inte som att han inte fick leva lyxliv för de pengarna under tiden han skötte bloggen.

 12. Hej Foki! Har läst din blogg i flera år nu och jag vet att du är en glad person och att de senaste månaderna har varit väldigt hårda men jag vet också att du är en stark person.
  Jag tycker det är stark av dig att du kan skriva ut allt det här på bloggen och jag tycker även att det är bra för oss läsare. Du har länge varit min förebild och du kommer alltid att vara så jag uppskattar verkligen att du öppnar upp dig för oss alla för jag tror det kan hjälpa flera tjejer i framtiden. Tack Foki fortsätt med det du gör och tack för att du är en sådan inspiration.

 13. Alltså, det här har blivit tjatat till döds men herregud, va fan ska Foki ge honom pengar för? Var dom gifta? Nej. Hade dom ett bindande kontrakt? Nej. Hade han någonsin frågat om pengar innan dom gjorde slut? Nej, han gjorde allt gratis med sin egen vilja, Foki är inte skyldig honom något alls.

 14. <3 Massa stora styrkeKramar till dig underbara Foki! <3

 15. Stay strong foki we love you!

 16. Hoppas ni reder ut detta. Har faktiskt en klump i magen av allt detta. Jag blev ledsen

 17. Hejsan!
  Jag har besökt din blogg sen 2009 och hoppas verkligen att detta inlägget når dig foki.

  Jag har läst Rickys brev och även läst din version(jag har inte läst någon annans då jag ansåg att deras perspektiv inte var så opartiska). Jag tycker att det var väldigt olyckligt att detta blev så stort och offentligt som det blev och att dem som blev mest drabbade var du och Ricky. Men jag tycker INTE att Ricky gjorde något fel att ge ut sin version efter att du skrev om honom på bloggen. Du får tänka på att du har sveriges största blogg och hade jag vart i Rickys sits så skulle jag vilja få ut min version på något sätt.
  Som läsare måste jag säga att jag känner mig otroligt lurad då jag trodde att det var du som skrev dina egna inlägg. För hur mycket du än vrider på det så var det du OCH Ricky som drev bloggen Foki.
  Folk som kommenterar att bloggen är lika bra nu(om inte bättre) och att du kan klara dig utan Ricky får tänka på att du faktiskt byggde upp din image med hjälp utav honom. Bloggen hade definitivt inte vart så stor som den är idag om du hade drivit bloggen själv. Det var helt enkelt teamwork och jag hoppas verkligen att ni både delade lika på vinsten.
  Jag personligen tycker att din blogg har förändrats en hel del och det unika med din blogg är borta. Därför kommer tyvärr detta vara mitt sista besök. Jag hoppas dock att du trots allt lyckas med din framtida karriär! Kom bara ihåg vem och vilka som la grunden till den.

  //En trogen läsare i många år

 18. Jag förstod inte riktigt, var det Ricky som skrev allt innan?
  Förlåt att jag frågar om honom och jag är glad att du äntligen har tagit tag i bloggen själv, texterna har blivit SÅ mycket bättre nu. din blogg är mycket intressantare att läsa. Heja Foki <3

 19. Alltså, så här är det:
  Vi som utomstående läsare kan OMÖJLIGT veta vem av er som talar mest sanning.
  Jag har själv blivit behandlad så som Ricky beskriver och kan därför sätta mig in i att hans situation låter otroligt trovärdig. Men han kan vara galet bra på att ljuga och förvränga saker .
  Din version låter inte helt galen den heller såklart, men den är ju definitivt väldigt mer kortfattad än hans.

  DOCK!
  Har man ett samboförhållande finns det en lag som heter ”sambolagen”. Tar förhållandet slut så ska alla SAKER som ni köpt under er tid tillsammans, fördelas lika mellan er. Alla pengar som sparats ; LIKASÅ!
  Det du ägde INNAN han blev din sambo, det är enbart ditt.

  Så att han inte ska få varken möbler, saker eller pengar öht är inte helt korrekt dessvärre.

 20. Som flera andra sagt – din blogg var roligare att läsa förr när Ricky hjälpte dig med inläggen. Tycker du borde skriva mer texter än att bara lägga upp massa bilder 🙂 Kram!

 21. Stay strong Foki! <3

 22. Du är världens underbaraste människa Foki! You go girl! ❤️❤️❤️

 23. Foki, jag ÄLSKAR DIG. Denna sidan av dig är så mycket mer intressantare att läsa om. Sen du lämnade Ricky har din blogg blivit så mycket bättre och känns mer som du. Som en riktig människa. Var stark, du klarar dig igenom detta. Ricky är inte värd all denna sorg! 🙂 <3

 24. Kram! <3

 25. Som jag förstår det, alle ni som tycker Ricky ska ha pengar för sitt jobb, så har bloggen stått för resor och kameror och boende osv för 2 personer! Alltså har Ricky fått betalt. Genom att ha en shugar mama. Allt han behövde var att sitta framför datorn lite. Tycker det räcker så.

 26. Fastnade aldrig för din blogg förut, men läser den ofta nu 🙂
  Våga skriv på svenska, jag förstår att det känns jobbigt när man fått höra att man inte är bra nog men det är du!

  Och sen alla ni som hojtar om pengar hit och dit, sparpengar delas inte enligt sambolagen. Sen hade ens Rickys livsstil varit möjlig utan foki? Nä, den killen har levt glassigare än många andra under en lång tid och har inte alls rätt till något mer.

 27. Det är det ni borde göra, för ni bildar bara mer irritation mellan er och låter det gå över bloggar istället för att prata face to face.

 28. Jag tycker DEFINITIVT att du ska ge Ricky en del av pengarna eftersom det tydligen är han som är Foki. Tycker det är sjukt dåligt hur du för dina läsare bakom ljuset för att verka så bra/puttinuttig som möjligt. Detta sänker ju din trovärdighet något enormt. Jag fortsätter läsa din blogg just nu mest tack vare intrigerna, men jag känner mig sjukt sviken som läsare och lär nog inte läsa vidare efteråt.
  Är inte tanken med att ha en blogg att dela allt med sina läsare? Göra dom till sina vänner typ?

 29. Kristoffer

  Jag tycker också att bloggen har varit väldigt intressant på sistone. Man märker en stor skillnad i innehållet. Det känns som att en mer vuxen Foki har trätt fram.

  Jag förstår att det måste ha känts riktigt tungt att höra att du inte var duktig nog på att skriva, eller att din svenska inte räckte till. Jag hoppas att du nu känner att så inte var fallet och att du kan vara stolt över att du klarar dig på egen hand.

  Jag ser fram emot att få ta del av en mer ocensurerad version av dig i framtiden. Jag har alltid anat att det fanns mycket du inte släppte igenom, men jag visste inte att det fans krav på sådan censur från Rickys sida.

  Stay strong!

 30. Det här är antagligen anledningen till att din blogg är så mycket bättre nu förtiden 🙂

 31. Minns en gång då en läsare frågade hur du skriver så bra i det svenska språket. Och då skrev du (eller Ricky var det då) att du hade väldigt lätt för språk och att du hade en ”väldigt” god behärskning över det svenska språket i skrift form. Jag tvekar inte om att du gör det, fattar helt perfekt vad du skriver och säger (om det är nu verkligen du som skriver bloggen nu) men det lät ändå lite som en lögn, då det var uppenbarligen inte du som skrev. Var det du som ville ge ett sådant svar?

 32. Fortsätt vara underbar och glad Foki! Du är helt fantastisk och jag önskar jag var din vän ^^ you to girl! (Har följt din blogg från start 🙂 minns när den var med i vk första gången haha!)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *