Martin Garrix och ni läsare räddade min kväll igår!

….Och jag hade världens bästa sällskap med mig också därför kunde jag ha lite kul och tänka på något annat för stunden. Tack till alla ni läsare som kom fram igår! Ni är bäst!

Jag har en sak som jag vill berätta och vill att ni ska förstå. Även om Ricky hjälpte mig med att sköta bloggen tidigare så är det mig ni fick läsa om. Vad jag gjorde på dagarna, vad jag tänker på o.s.v. i detalj. Ricky var den personen som var med mig 24/7 och han vet varje steg jag tar. Han är en duktig skribent som kan formulera mina dagar i text så att det bli så mycket ”Foki feeling” som möjligt. Han är den som känner mig mest och vet hur jag är som person från alla kanter och hörn, därför kunde han uttrycka hela min personlighet i bloggen. Han är så himla duktig på det!
MEN, Ibland får jag inte tycka till, det finns åsikter som jag inte delar eller innehållet som inte är jag skrivs i min blogg. För att undvika konsekvenser eller bråk lät jag honom bestämma, För att jag älskade honom. Jag har flera gånger försökt att sköta allting själv men jag var inte tillräckligt bra nog… fick jag alltid höra.

Jag fick bort en tung sten från mitt hjärta nu, äntligen kan jag styra över mitt eget liv och min blogg! Jag är glad att detta fick komma ut också för att jag själv har velat berätta det för er länge.

Jag vill skriva böcker i framtiden då jag har så mycket inspiration och erfarenhet som jag vill dela med mig av. Inte skriva själv såklart, men gör som Zlatan där han berättar hela sin historia och någon skriver texterna åt honom.

I framtiden om jag skulle tillbaka till mitt jobb igen kommer jag troligtvis att skaffa hjälp med bloggen. Men ni ska ha klart för att jag kommer att berätta för er då.

Photo 2014-05-30 23 51 02Mina söta läsare ❤︎

Jag ska snart ringa till Ricky också, han mailade: ”Allt jag sagt och gjort har uppstått från min sorg. Jag går tillbaka till misstag som jag gjort, misstag som du gjort och försöker få grepp om allting men jag trevar bara i totalt mörker.”

Han vill att vi ska prata en sista gång. Jag hoppas att han kan gå vidare efter det här… Håll tummarna för oss!

83 reaktioner på “Martin Garrix och ni läsare räddade min kväll igår!”

 • Tuva skriver:

  Håller tummarna! <3

 • lina skriver:

  Tycker inte att sorg är en tillräckligt bra ursäkt till att hänga ut någon man älskar. Det han gjort, offentliga uttalanden osv. Den lilla bit av ert uppbrott som vi fått se har varit rent utsagt barnligt och pinsamt. Du har skött det hela med klass och han har gått till skvallerpressen? Jag hoppas du kan stå på dig och inte låta honom manipulera dig mer! Jag känner inte honom och drar enbart den slutsatsen av vad han själv har gett oss.
  Hoppas ni får frid båda två! kram

 • simone skriver:

  Lycka till! 🙂 Kram!

 • ISSA skriver:

  Lycka till med samtalet. Det kan inte vara lätt att få livet så förändrat, han lämnade ju ändå allting här i Sverige och flyttade iväg. Och att sen komma tillbaks helt ensam…

 • Kale skriver:

  Hejsan foki, jag har läst din blogg nu i ungefär 6 år, även när du inte var känd bland andra. Vill bara säga att ditt blogg har faktist blivit så mycket bättre än det var förut för att jag känner att det är mycket med personlighet i innehållet, än förut, men vem det än nu är som skriver bloggen så handlar det om ditt liv, och ditt liv är intressant att läsa om. Det handlar inte om hur bra skrivet det är, ärlig talat så vart jag inte så intresserad i texten förut när Ricky skrev för jag bara tittade på bilderna bara. Hur som helst, vi älskar dig foki för min del inte som en bloggare men också som en vän för du har vart en del av mitt vardag, när du flytta till Thailand så flytta jag exakt samma månad till London, så även när jag var ensam här så kunde jag bara läsa ditt blogg och känna att jag var i Sverige igen. Var stark men det behöver jag nog inte säga för att du verkligen är, puss

 • 산토끼 skriver:

  Om du vill förbättra din svenska lönar det sig att läsa böcker på svenska. Låter kanske tråkigt, men det kommer hjälpa dig i längden 🙂 t.ex. Harry Potter-serierna. De hjälpte mig massvis i slutet av lågstadiet.

 • louise skriver:

  Jag vet precis hur det känns, att bli kontrollerad, manipulerad och inte få bestämma själv. Mitt ex var precis sådan, jag fick inte prata eller vara med vem jag ville och jag fick inte ens titta på vilka filmer jag ville! Jag vet precis hur det känns, du är inte ensam! Lycka till och stå på dig, låt inte honom bestämma ännu mer. Sådana människor (eller iaf mitt ex) är sjuka och behöver hjälp.

 • Tenshi skriver:

  Lycka till!

 • Kristin skriver:

  Lycka till! OCH DU HAR SKÖTT DETTA RIKTIGT BRA! Kram. <3

 • Anonym skriver:

  Det är tråkigt med allt det som hänt, verkligen. Men jag har börjat läsa din blogg mindre och mindre. Den är inte lika bra som den var förut, jag har tyvärr helt tappat intresset att gå in flera gånger per dag och läsa och titta på dina bilder.

  Det är en väldigt stor skillnad och det förstår jag ju nu eftersom du berättat att det är Ricky som hjälpt dig mycket, det ser man ju tydligt nu då jag inte kunnat förstå vad som hänt med bloggen. Det känns ändå bra att få en slags förklaring.

  Men jag tycker definitivt du ska fortsätta och skriva om det du vill och lägga ut de bilder du är bekväm med! Jag önskar dig i alla fall all lycka i framtiden!

 • Sara skriver:

  Man glömmer bort att du bara är 22 år gammal. Att bli uthängd när man är en offentlig person också måste verkligen ta på ens krafter. Jag kan inte föreställa mig vad du har eller går igenom just nu när folk är fördomsfulla och inte vet hela historien om er utan bara en lite, liten bit.

  Dom flesta har eller kommer gå igenom en hård och tuff breakup… Det är inte förens då man förstår hur svårt det verkligen är. Speciellt när det slutade med kanske oklarade känslor. Därför det alltid är viktigt att få ett riktigt bra avslut mellan varandra innan man går vidare. Annars kommer dom här ‘konstiga’ känslorna fram. Det känns som man saknar något eller behöver få den andra att förstå hur man känner sig. Låter det vettigt? Det kan vara svårt för den andra att se den man älskar går vidare mycket snabbare än sig själv. Hoppas ni reder ut allt. Låt inga frågor gå undan. Prata om allt. Inse varandras misstag och släpp taget.

  Lycka tillg

 • Anna skriver:

  Hej Foki!
  Tänker du inte ändra din blogg-design snart? 🙂

 • E skriver:

  Jag misstänkte med vad som hänt de senaste dagarna att R var en sådan person som är kontrollerande och manipulativ i ett förhållande. Om det hjälper dig Foki, så vet att trots att jag följt din blogg i många år nu, så är det först sen ditt uppbrott med R som jag läser den ofta. För dina texter känns mer genuina nu, kanske visste jag undermedvetet att det är du som skriver nu och inte R?

  Och jag uppskattar din röst, på din blogg, långt många gånger mer än ”den andra bloggen”. Ta hand om dig, omge dig med personer och upplevelser som ger dig energi och styrka i din vardag. Ta tid att lista ut vad du vill göra härnäst. Allt blir bra när man är sann mot sig själv <3

  Lycka till!

 • Sandra skriver:

  Menar du att han har skrivit blogginlägg i din blogg förut? Då tycker jag att han förtränar en slant för sin delaktighet i din blogg!

  Rätt ska vara rätt.

 • - skriver:

  Känns som om du slätar över det hela. Ricky skrev varenda text till dig i flera år. Visst var de om dig, men han låtsades basically vara dig. Känns väldigt konstigt att veta att det är han som suttit och skrivit när man trott att det var du.

  Jag hoppas verkligen att ni båda hittar rätt i livet och att ni kan lägga detta bakom er. Visst hade det bästa varit om det slutat lyckligt, men ibland blir det visst inte så.
  Lycka till till er båda! 🙂

 • Elina skriver:

  Lycka till med samtalet! Förhoppningsvis får det här ett lyckligt slut.

 • K skriver:

  Men om han har gjort så här mycket i din blogg till och med skrivit inlägg så förstår jag absolut om han vill få pengar för jobbet. That said, så har du ändrats så otroligt mycket sen ni gjorde slut att det känns väldigt troligt att du var i en kontrollerande relation, så jag är glad att du är fri från den nu. Hoppas att telefonsamtalet löser alla lösa trådar som är kvar så ni båda kan gå vidare på riktigt.

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag känner mig faktiskt lurad som en av dina läsare. Jag menar här har man trott att det är du som suttit och berättat om din dag och istället så har han suttit och berättat medans du sovit eller varit ute med vänner. Det känns otroligt falskt! Det hade varit skillnad om du skrivit din text först och sen hade han formulerat om det så att det blev en bättre och ren svenska (tycker inte det är något fel på din svenska men du förstår vad jag menar). Jag tänker på den gången jag vann din första tävling, det var 700 kr i presentkort och när du mailade mig då trodde ju jag verkligen att det var dig jag skrev med. Det är naturligtvis din blogg och det finns inga regler för hur en blogg ska drivas och kollar man tillbaka så har det ju gått över förväntan men du måste ju förstå att detta kommer som en chock för oss och att man börjar tvivla på om du verkligen är som du vill framställa dig själv, alltså socker söt. Jag personligen har aldrig trott något negativt om dig men hur kan man veta hur du faktiskt är när en 30 årig man har skrivit dina inlägg?

  Svar: ANG. tävligen, det var jag som mailade dig 🙂 Jag kommer ihåg det! Jag skriver oftast mina texter först och sedan rättar han till eller formulera om mina meningar, händer att han skriver hela texten själv också när han vet vad jag gör för stunden. Det han menar med att han uppdaterar när jag sover är nog mest coola nyheter o.s.v. Jag har skött min blogg själv nu i ett halv år, sen dess har det bara varit jag. Kram!

 • Alva skriver:

  Hej Foki! Jag är en person som inte läser din blogg dagligen men ibland kikar jag in för att titta på dina otroligt fina outfit bilder och se allt roligt du gör!<3 men nu på senare tiden märker jag att du inte mår riktigt till100% på topp och det gör mig ledsen! Du verkar bara vara en sjukt söt och tacksam person som vill dela med sig av sin vardag och när folk gör dig ledsen förstår jag inte varför… Antagligen för att dom är avundsjuka på dit rätt så rika liv med resor och fina märkes produkter

 • Lillan skriver:

  Jag tycker att du har skött bloggen underbart bra! Det är mycket roligare att läsa bloggen nu än vad det var för några månader sedan. Du skriver mycket mer personligt, med en egen stil så jag tycker absolut att du ska fortsätta skriva själv så mycket som du kan. Med tanke på att du skrev ”Inte skriva själv såklart” om böckerna visar bara att fortfarande tror på att du inte är bra nog men det tycker inte jag är sant. Om du fortsätter att skriva själv kommer du till slut att känna att ”Jag kan det här och jag är riktigt bra på det också!”. Du kommer se att du klarar dig minst lika bra själv och förstå hur orättvist det var att någon la ord i munnen på dig. Du kommer bara bli bättre och bättre ju mer du skriver så böcker kan du nog skriva själv i framtiden! Jag håller tummarna för dig och hoppas att du bara får solsken i dina steg framöver.

 • Petra skriver:

  Skönt att höra att det är ditt liv vi fått läsa om. Nu kan det bara bli bättre! Stora kramar <3

 • Emily skriver:

  Jag håller tummarna för er, lycka till i framtiden hoppas på att allt ska bli bra. 🙂

 • gibis skriver:

  Hej Foki! Jag känner igen den situationen som du och Ricky varit med om, jag har levt på ett liknande sätt i många år. Det är jätte starkt av dig att ta steget att gå vidare och få vara dig själv! Ingen i denna värld ska någonsin bestämma över det man tycker/gör för att ”man inte är bra nog att bestämma själv” eller vilken annan anledning som det nu skulle komma upp. Att andra vill bestämma över en säger bara en hel dem om dem själva, för även om man inte gör allt perfekt så finns det ingen anledning för någon annan att tvinga sig på en. Man kan såklart hjälpa människor på traven till ett bättre liv, men inte om det inte är välkommet eller om personen man försöker hjälpa inte tycker/på något sätt visar att det känns rätt eller okej.
  Även om det finns en chans någonstans att den här personen inte förstår det helt och hållet så är det faktiskt så att sånt beteende skadar en, det är respektlöst och bossigt, och det är tyvärr en aning sämre att det kommer från en person som är 7 år äldre än en, eftersom att man då ser upp till dessa personer i dem flesta fall, och accepterar det dem säger som en slags sanning i ens liv. (Detta behöver inte vara din upplevelse, men tyvärr är det så för dem allra flesta, vilket är en anledning till varför man då kan tycka att äldre personer borde veta bättre om hur dem hanterar relationer med folk som är några år yngre).

  Fortsätt kämpa Foki! lyssna på din magkänsla och låt ingen trycka ner dig på något sätt, DU vet bäst om vad DU behöver och vill!

 • Marielle skriver:

  Jag är faktiskt väldigt besviken… Jag förstod ju att Ricky hjälpte till mycket men att han faktiskt skrev hela bloggen trodde jag inte. Att du sedan inte tycker att han ska få något för det är ju sanslöst också!
  Jag har älskat din blogg tidigare men har inte läst mycket på senaste. Jag saknar den gamla bloggen, alltså när det var Ricky som skrev.
  Du är en fin tjej och jag menar ju inget illa. Det känns bara som om att man har blivit grundlurad. Så kommer nog inte att läsa så mycket i framtiden. Kram på dig!

 • Mandy skriver:

  Äntligen nämner du att skriva böcker. Många som skriver böcker skriver dem inte själva utan gör som Zlatan, låter någon annan skriva böckerna. Har för mig att även Carolina Gynning gör så, vill minnas att jag läste för länge sedan hur hon var utomlands på semester kombinerat med jobb tillsammans personen som skrev en bok om henne. Det är helt normalt och inget konstigt alls att man berättar sin historia och en annan person skriver boken.

  Har även för mig att Isabel Adrians assistent i LA hjälpte till med bloggen. I alla fall en tjej hon hade tidigare
  och som hon visade upp i Svenska Hollywoodfruar för ett par år sedan.

  Tycker inte alls det är konstigt eller märkligt att R. skrev dina inlägg och skötte bloggen. Det var ju dina åsikter och intryck han förmedlade. Genom att leva tillsammans och tillbringa hela tiden tillsammans som ni gjorde i BKK, så visste han ju både vad du gjorde på dagarna, hur du tänkte etc. Förstår inte varför det skulle uppröra någon.

  Med tanke på att du drev FOKIWA med allt vad det innebar av att designa plagg, välja och köpa in material, styra med sömmerskor och anställda, kontakt med kunder i Thailand, Asien etc. så är det ju självklart att du inte hade mycket tid över för att blogga.
  Kunde R. Thailändska så han kunde hjälpa dig med detta där språket krävdes? Självklart inte. Alltså var det du som skötte den biten och det var ju det hela din business handlade om.

  Bloggen ser jag bara som en kul grej vid sidan om.
  Blogginläggen var ju dessutom på svenska och vände sig alltså bara till den svenska marknaden.
  Dina kunder som gav dig den stora businessdelen kom från Asien. De kan inte svenska och hade därmed ingen behållning/behov av en svensktextad blogg.
  Du hade helt förvisso kunnat leva alldeles utmärkt, även utan att blogga på svenska.

  Tycker att flera läsare verkar förstora upp en hel del av det som skett väldigt mycket och totalt i onödan. Det är synd och tråkigt. OK nu har ni båda talat ut i media och detta kommer nog att valsa runt i veckotidningarna under några veckor framöver. Never mind,
  MAI PEN RAI…..

  STRUNT I ALLT SOM VARIT, dvs. häng inte upp dig på det och häng heller inte upp dig på diverse negativa kommentarer från en del läsare

  När man är ledsen, olycklig, sur, känner sig missförstådd etc. som speciellt R. tycks ha varit, kan det ske att man vräker ur sig ett och annat i stundens impulsiva ingivelse. När man sedan kommer till sans och funderar mera och tänker lite bättre, kanske man ångrar stort vad man ställt till med, skrivit till media, etc. just som R. nu tycks göra.
  Ännu mer om det man går till media med innehåller falska anklagelser som någon vräker ur sig för att de känner sig ”försmådda”.

  Självklart tycker jag det är bra att du nu gått ut med din version. Det var ju faktiskt nödvändigt med tanke på det R skrivit till bloggar för att berätta sin version.

  Respekt åt dig Foki att du inte tidigare berättat detaljer
  i bloggen om varför det tog slut mellan er utan behållit detta mellan dig och R. och kanske dina närmaste.

  Om nu R. i ett svagt ögonblick gått ut i media och nu får ta hela den här soppan, så får han faktiskt skylla sig själv. Gissar att han kommer att ångra sig stort då det ju faller tillbaka på honom själv men nu är det försent att ångra.
  Kanske något att ta som en erfarenhet för framtiden
  för oss alla som läser bloggar och skriver inlägg.
  Stänga av datorn, sova på saken, tala igenom det man är irriterad över med någon närstående innan man
  tar sig för att skriva om allt på internet. Då kanske man får lite distans och inser att det inte alls är en god ide
  att skriva om något väldigt personligt på internet, utan
  behålla det ”internt”.

  STYRKEKRAM FOKI, DU ÄR BÄST
  Du är en fantastisk tjej, helt underbar, snällast i världen,
  väldigt omtänksam och supersöt. Inspirerande som förmedlar massor av positivitet genom bloggen.
  Smart självklart och enastående driftig.
  Vem annan än Foki, skulle kunna lyckats med att starta upp, driva och lyckas bra med ett klädföretag i Thailand
  där du inte bott som vuxen, dessutom vid din unga ålder och utan erfarenhet?
  Det är en verklig hjältebedrift det du har gjort Foki.
  Saying no more….

  DU HAR ETT FANTASTISKT LIV FRAMFÖR DIG OCH KOMMER ATT LYCKAS JÄTTEBRA I ALLT DU FÖRETAR DIG,
  YES YOU CAN!

 • Fanny skriver:

  Om Ricky både skaffade sponsorer, tog dina bilder och hjälpte dig att formulera dig i bloggen så tycker jag inte att han gjorde fel när han ville ha en del av vinsten. Allt det här har tagit upp mycket av hans tid under de senaste åren, och även fast han kanske inte behöver få exakt hälften av vinsten så tycker jag det är orättvist att se till att han inte ska få ”ett enda öre”.

  Precis som Sandra säger, rätt ska vara rätt.

 • Alice skriver:

  Att göra slut med någon som man har varit med så länge kan inte vara lätt, det ska nog inte vara det heller. Jag håller tummarna för att det löser sig under ert samtal idag!

 • J skriver:

  Bäst är nog om du bara låter det vara, inte höra av dig eller svara alls. Han kommer inte släppa detta för att du ringer honom igen… Tyvärr har vissa svårt att förstå när ”enough is enough” om man säger så. Det borde han ha förstått vid denna punkt, senast i förrgår bad du läsarna att sluta ställa frågor om honom och nu händer allt detta? Han kanske förstod att du släppt taget och därför blir det detta uppmärksamhetskrav. Försök att släppa på riktigt efter idag, svara inte mer. Ta bort han från alla sociala medier samt att dina närmnsta borde göra samma. Det där kapitlet är slut nu, börja på nästa kapitel i din bok . För din bok i framtiden ska handla om dig och inte denna kille som hör av sig lite då och då.
  Hoppas du förstår och hittar styrkan. Du är bra som du är och nu är det dags att fokusera på dig.

 • Alice skriver:

  Det är dessutom ganska lågt av honom att göra ert break up till en offentlig grej genom att vända sig till en skvallerblogg, och det gör nästan ont att läsa alla elaka kommenterar om det hela. Vissa människor verkar ibland glömma bort att du bara är en människa.

 • Julia skriver:

  Lycka till♡

 • Sanne skriver:

  Alla förstår att de Inlägg Ricky nu skrivit har varit om dig, men grejen som inte går att frångå är att du faktiskt medvetet valt att lura dina läsare genom att få oss att tro att du skrivit allt. Du har aldrig tidigare någonsin nämnt att Ricky hjälpt dig med något, snarare har du alltid (eller om det är Ricky troligtvis) skrivit att han vill vara synlig i bloggen så lite som möjligt. Du har säkert en stor skara yngre läsare som nöjer sig med din förklaring, men tyvärr så hjälper det inte att säga att han känner dig så väl att han kan formulera texter om dig. Det är inte det grejen handlar om, för han har visserligen gjort det himla bra då ingen märkt något. Men än en gång är själva problemet i detta, att du medvetet valt att göra på detta sätt och medvetet valt att lura din läsare.

  Jag har läst din blogg länge, och man märker stor skillnad på kvaliten nu, det gör man. Därför tvekar jag på att du skrivit detta inlägg helt själv också. Det är också skrivet på ett sätt som du inte formulerar dig på. Dock tror jag personligen att ingen hade brytt sig om att läsa inlägg på mindre bra svenska, för det är faktiskt dig man vill läsa om, och inlägg skrivna av Dig. Då är felaktiga formuleringar m.m. inget som stör, hellre det än att det blir opersonligt, som det faktiskt blir när andra rättar din text eller skriver åt dig.

  Jag hoppas innerligt att det löser sig mellan er, men det jag hade önskat mig av dig är att du faktiskt en gång för alla själv förklarar hur det varit. Det är just en sådan förklaring som hade varit bidragande till att många hade slutat gräva i detta. Människor är nyfikna och det kommer vi alltid att vara, men sålänge du inte vågar förklara själv så kommer detta förbli en ond cirkel som folk förblir nyfikna på..

  Kram på dig och försök njut av semestern!

 • Liisa skriver:

  Hej Foki
  måste bara få säga att du passar galet bra i rött hår!
  Om du ska färga rött och vill hålla pigmenten fräscha så köper du bara en färgbomb 🙂 finns på tex lyko
  Tack för en asbra blogg!

 • Fanny skriver:

  Var inte så hård mot honom bara! Jag vet själv hur det är att vara totalt nedbruten efter ett uppbrott. Man kan inte kontrollera sig själv eller sina känslor och man gör och säger en massa tokigheter.. Det är inte bara att ”gå vidare”. Man är så djupt deprimerad så man bara ser mörker.. För mig tog det över ett år att återhämta mig! En av anledningarna var just att han var så kall och visade oförståelse. Vilket gjorde mig helt desperat.

  Lycka till för er båda!

 • Emma skriver:

  Jag har följt din blogg varje dag sedan jag hittade till den sommaren 2009.
  Du är en helt underbar person och jag tycker det är hemskt att du går igenom allt det här.

  Att det finns människor som manipulerar och anser sig ha rätten till att bestämma över en annan människa är helt galet. Han mår uppenbarligen inte bra och allt detta kaoset bevisar att han behöver hjälp av något slag. Att prata med en psykolog är nyttigt för oss alla i den här världen, för att kunna förstå sina brister samt utvecklas till det bättre. Jag hoppas för hans skull att han gör det.
  Sånt här kaos sliter och tär en, men när det hela är över kan du se framemot bättre tider, Foki! 🙂

  Jag är så glad att du sköter allt själv nu, jag tror 100% på att du är starkare än någonsin. Jag vet att det är mycket som hänt, men du har din familj och vänner, och vi läsare är här för dig!
  En konstig relation som jag inte riktigt vet hur man ska beskriva, men har man följt din blogg i såpass många år så har du blivit en del i ens liv på nått sätt.

  Du sprider så mycket glädje och jag kommer utan tvekan fortsätta läsa din blogg och ta del av ditt liv. Sanningen håller längst och jag tycker det är starkt av dig att kunna erkänna dina brister.
  Meningen med kommunikation är att man ska kunna förstå varandra, inte att grammatiken och allt där intill ska vara felfritt. Det är synd att inte alla kan inse detta, men det är helt enkelt deras brister som de behöver jobba på. Vi kan alla lära något från varandra i den här världen!

  Someone real isn’t perfect, and being perfect isn’t real ♥
  Lycka till med telefonsamtalet, jag hoppas att det hela får en bättre avslutning trots allt som hänt! Många kramar från mig till dig. 🙂

 • C skriver:

  Längtar till man får höra den andra historien då det alltid finns två berättelser!
  Sen så låter det som allt är hans fel och du är så perfekt:S

 • Motionerafetto skriver:

  Jag håller tummarna på att ni kan lösa detta nu och att ni båda kan få ”frid” som vänner. Ni förtjänar att må bra nu, och jag hoppas att ni inser det båda två 🙂 <3

 • sara skriver:

  Jag tycker bloggen blivit otroligt mycket bättre de senaste månaderna. Verkligen uppskattat att få höra dina ord. Det känns att det är äkta. Jag beundrar verkligen att du gått din egen väg i livet. Att välja att må bra och leva sitt eget liv, är inspirerande och ansvarsfullt av dig. Fortsätt kämpa och njut av livet! Kramar och all lycka i framtiden. (från en läsare som följt dig i flera år, första gången jag kommenterar)

 • Izza skriver:

  Jag har läst både om dig och Richard. Ni har varit tillsammans många år. Människor ändras, känslor dör. Jag vet precis hur du känner och hur han känner.

  MEN, oavsett vad tycker jag du ska ge honom några sorts pengar. Även om det inte handlar om pengar och han fortfarande älskar dig. Så är det att göra rätt för sig. Oavsett hur lite han hjälpte dig, eller hur mycket. Ingen vet hur det egentligen var eller vad det rör sig om för summor.

  Men ungefär som man får kicken från sitt jobb så får man en månads lön, två eller tre efteråt. Och det tycker jag du ska ge honom. Även om ert ”sparkonto” är tomt så är ju inte du pank?

  Ge honom det, det sägs att du är en generös person. Var det då! Då kan du veta att du gjort allt för att avsluta allting bra, och gå vidare och blir ”dig själv” igen.

  Jag hoppas att du tänker över det. Och läser detta.

 • Julia skriver:

  Men hur kan du ta det så lätt på att vi reagerar på att det inte är du som skrivit bloggen? förstår du inte att det är en jättekonstig sak att få reda på? även om han skrivit precis vad du gjort under en dag och använt sig av åsikter som du har så är ju inte orden från din mun. Varför ha en blogg om man inte kan skriva den själv undrar jag? vi kan inte ens vara säkra på att det är du som skriver just nu. Förlåt om jag är hård, men det här är bara en för konstig situation.

 • Mija skriver:

  Han har ju ändå hjälp så pass mycket o byggt ditt varumärke, så rätt till nån slant har han väl?
  Det finns alltid två sidor av… Lycka till till er båda!

 • Becka skriver:

  Det verkar som att många av de som skriver negativa kommentarer utgår från skvallerbloggar och därför får det att låta som Ricky har skrivit alla inlägg – men som Foki skriver själv har HON skrivit de, men Ricky kan ha formulerat om det lite eftersom han vet Fokis känslor.

  Om ni ska skriva negativa saker kan ni faktiskt inte utgå från en skvallerblogg. Go Foki! 😀

 • My skriver:

  Ser fram emot att läsa din blogg skriven på ditt sätt och med dina ord, finns inga måsten och krav på att en blogg ska vara ”perfekt”, bra duger gott. 🙂 Lycka till, hoppas att du din frihet att gå vidare fullt ut efter samtalet men tyvärr brukar det inte vara så enkelt när kärlek övergår till ägandeskap och besatthet, det måste hans egna nära och kära hjälpa honom med.

 • My skriver:

  Ps. MYCKET bra skrivet Mandy. 🙂

 • Emelie skriver:

  Lycka till<3 Var försiktig!

 • Hanna skriver:

  Liten fegis då.

 • affi skriver:

  Är det skillnad på om Ricky har tagit på sig ansvaret för att sköta bloggen själv för att han inte tycker att Foki kan det själv eller om Foki uttryckligen bett om hjälp med att sköta bloggen? Jag tycker det låter som om det är det förstnämnda, att Ricky själv tagit över och lagt ansvaret på sig själv för att han saknat viss tillit till Foki med den här bloggen, och det låter väldigt nedsättande i mina öron.

 • Candice skriver:

  Håller med Hanna..

 • Fanny skriver:

  Becka, vi utgår inte från skvallerbloggen i sig – vi utgår från Rickys mail han skickade in till skvallerbloggen. Alltså från HANS ord. Det är alltså Rickys ord vs. Fokis ord, inte skvallerbloggen vs. Foki. Vad är det som säger att Foki skriver det rätta? Någon av den vrider på sanningen och vi vet ej vem.

 • håller tummarna att allt går bra när du träffar Ricky!

 • Fanny skriver:

  Fast Becka, vi utgår inte från vad en skvallerblogg skrivit… vi utgår från Rickys mail.

 • Anonym skriver:

  Wow , jag har alltid trott att det var du som skrev inläggen. Att det var du som hittade dagens sötis osv , men nepp. Känns som jag har blivit lurad på ett sätt ang din blogg.
  Men lycka till med samtalet , men om nu Ricky har hjälpt dig med så mkt , bilder , texter osv tkr du nt att du är skyldig han lite pengar åtminstone? 🙂

  NO HATE. Ta nt detta som en hatkommentar för det är det verkligen nt! 🙂

 • Mandie skriver:

  Jag måste säga att jag är besviken på alla som anser att Foki har några som helst obligationer att ge sin före detta något alls. Varken tid, energi eller pengar. Sanningen är den att så länge det inte funnits ett kontrakt mellan dem har han inte rätt att be om något. Det blir inte bättre av att det känns som att han skrivit i hennes blogg då han haft behovet att kontrollera innehållet, inte för någon annan orsak.

  Jag kan likna det vid en person som sitter och låtsas vara någon för att de vill använda dem som en slags avatar. I de flesta spel är det så, män och kvinnor väljer medvetet att vara motsatt kön och låtsas vara något de inte är, men livet är inte ett spel. Ett otrevligare exempel skulle vara pedofilerna som sitter bakom sina datorskärmar och raggar på småbarn. Eller allmänt ”folk” som mobbar andra över internet. Internet är inte något som vi ska förlita oss på utan vidare, vi läsare måste vara kritiska och inte anse att vi har rätt till alla fakta och just därför ta information med en nypa salt, för det finns för många genvägar.

  Börjar ni förstå hur allvarligt det är? Förstår ni hur mycket ett kontrollbehov kan göra? Förstår ni hur konstigt det är att en man suttit och låtsas vara sin flickvän på hennes blogg vilka omständigheter det än handlar om?

  Det är väldigt svårt att säga nej till den man älskar och ibland för att bevisa att man inte har något att dölja eller för att det inte ska bli tjafs och bråk står man ut med saker man inte egentligen vill stå för under en lång tid. Sedan blir det helt enkelt för mycket och det brister.

  Detta är en sorts typiskt förhållande. Vi läsare har ingen som helst rätt att bli upprörda över att Foki fått hjälp med sin blogg, vi ska vara glada att vi fått ta del av hennes liv även om hon inte alltid själv haft kontrollen. Om ni anser att ni blir lurade hoppas jag att ni inte läser skvallertidningar eller ens aftonbladet eftersom ni alltså medvetet låter er själva luras av medias uppmålade bilder. Sväljer ni den informationen med hull och hår också?

  Foki gjorde fel i att inte säga ifrån från början och att lyssna på någon som säger att hon inte är nog bra. Det är vad vi vet det enda som egentligen kan sägas utan att bli personliga. Och vi har inte rätt att be om mer information, hon har rätt att vara privat och vilja sköta saker inofficiellt.

  Jag hoppas detta samtal mellan dem blir det sista och att de får leva lyckliga på varsitt håll. Jag ser en bruten tillit och illvilja vilket ingen av dem kan bygga ett förhållande av någon sort ovanpå.

  Foki, du står på egna ben, förstå att du har rätt att vara fri och lycklig!

 • sky skriver:

  I mina öron låter det som att Ricky själv har satt på sig ansvaret (som någon skrev tidigare) för att han ansåg att ”lilla söta Foki som inte kan så bra svenska” inte ska få sköta bloggen på egen hand. Han skrev om alla inlägg för att han, precis som många andra män, har ett behov att kontrollera sin kvinna. Det tycker jag är väldigt nedvärderande. Foki kan stå på egna ben och hon kan skriva sina egna inlägg. Hennes svenska är inte dålig, man förstår allt hon försöker förmedla. Att hävda att Ricky har gjort all jobb med bloggen är ren lögn. Foki har bidragit med väldigt mycket till den här bloggen. Det är hennes varumärke. Det är hennes liv vi läser om, och det är hennes bilder vi tittar på. Det var hon som startade bloggen och Fokiwa. Hon förtjänar cred för det! Att enbart ge Ricky all cred när båda har arbetat (på olika sätt) med bloggen är faktiskt en förnedring. Ricky har ju fått leva lyxigt i många år, inte behövt betala för sina dyra matvanor, deras lyxlägenhet i Bangkok, exklusiva resor till olika destinationer i världen samt olika nöjen. Varför ska han då klaga över att hjälpt henne med bloggen? Han levde ju också av hennes bloggintäkter, då är det väl mer än rätt att hjälpa till? Eller har jag fel?

 • My skriver:

  Killen har levt lyxliv på Fokis inkomster, fattar inte vad problemet är…det om något är väl bra betalt/lön för sitt arbete med bloggen som garanterat inte ens var på heltid. Han har ju inte ens haft ett eget heltidsjobb. Skillnad om Foki tvingat honom att jobba gratis med bloggen och att de då dessutom levt på egna inkomster. Sorgligt att se hur lätt det är att fiska medlidande på nätet.

 • fanny darling skriver:

  är precis som många andra lite chockad över det här att det varit ricky som författat många inlägg, men det jag reagerar mest på är det här att han ibland framställde dig på ett sätt och målade på dig åsikter som du inte höll med om! och att han verkade försöka forma dig efter sina egna tycken.

  hoppas ni både kan gå vidare och växa på olika håll! ta hand om dig och låt ingen trampa på dig <3

 • Nokkii skriver:

  Hej Foki:)
  Jag håller tummarna för dig och Ricky:)
  Men de jag vill säga är att jag läser din blogg varje dag, och det är mycket som har förändrat visst din blogg blir mer personligt nu och det är ju super bra! Men anledningen till att jag läser din blogg vardagligen är för att den VA så intressant, du gav så mycket inspiration dagligen men nu för tiden så är det nästan bara samma sak… Du visar en outfit, säger hej bara såna saker dagligen så man vet vad man kan förvänta sig vad du skriver, förr hade du allt som va super kul och intressant som dagens sötis, allt underbara mat som du
  äter, du skrev massor nya saker om dig, du hade roliga video, bilderna va underbara… Allt de gjorde så jag ville komma in på din blogg och läsa!! Men nu känns det bara som en blogg som alla har… Allt du gjorde förr på din blogg gjordes så du blev den du är.
  Ändå om du betedde dig som 14 åring, det gjorde så jag bara blev glad av att läsa!
  Med den här texten försöker jag inte vara nån hater eller nåt sånt mot dig!! Du är en av mina förebilder men med denna text skriver jag bara vad jag tycker:)
  Förlåt men nu Går jag in på din blogg i gång i veckan istället för varje dag som jag brukade:(
  Kram

 • Jenny skriver:

  Du kan ju börja med och skriva upp på bloggen det som Ricky skrev och som ej är sant???

 • Jonna skriver:

  Hej finaste Foki!
  Jag är ledsen för allt som har hänt men otroligt glad att du har tagit dig ur det och vågar stå upp för dig själv. Kämpa på! Jag har läst din blogg i många år och har märkt att språket har ändrats en del. Jag kan vara rätt så petig med att bloggare ska använda ett helt korrekt språk, men vet du vad? Ett helt korrekt språk är ändå ingenting i jämförelse med öppenhet, ärlighet, personlig touch, kärlek och glädje. Låt aldrig någon intala dig att du inte kan sköta bloggen bra. Det är ju faktiskt DIG vi vill läsa om, inte Ricky eller någon annan. Det är DU som har lyckats. Var stolt över det! Du är en otroligt inspirerande person, tack för alla stunder du har förgyllt i mitt liv. Till sist vill jag också tacka dig för att du har öppnat upp och berättat om det här, om något man ”inte borde” berätta om. Samhället har så mycket krav och människor tycker så himla mycket dumt. Därför är det extra viktigt att visa att man inte är perfekt men älskar sig själv och sitt liv ändå. Mer sådant på internet, tack!
  Ta hand om dig, Foki.
  Kram <3

 • Asa skriver:

  Jag är glad ändå att du tog beslutet att avsluta relationen med honom när det nu har varit som det var.
  Jag känner igen mig i hur det var med mitt ex. En kille som gjorde att man mådde dåligt men som man samtidigt älskade, som petade kritiskt på de små saker(eller stora) man gjorde för att han ansåg sig veta bättre, sen baktalet när man gick vidare. Om dem visste hur illa dem kan göra en…
  Angående om Ricky förtjänar pengar eller ej så tycker jag inte det. Han var inte delägare i ditt företag(såvitt jag vet). Han må ha varit din sambo, men utöver det; anställd. Om ni bott i ett hus ihop som tillhörde dig hade han inte fått bagarstugan bara för att han hjälpte till med städning och tapetsering. :p

  Jag önskar dig allt lycka, även om jag vet att du kommer klara dig helt fantastiskt utan det. 😉

 • Jackie skriver:

  Foki, din blogg är DIN och du behöver inte uttrycka dig i perfekt svenska, vi förstår dig ändå, du behöver inte vara perfekt för du är visst tillräckligt bra! Styrkekramar <3

 • Hannah skriver:

  Nu känner jag ju varken dig eller Ricky men även om han alltid framstått som en väldigt snäll människa (vilket han säkert är också!) så har saker sedan du först berättat om erat uppbrott fått honom att även verka väldigt kontrollerande. När du berättar om hans besvikelse på hur ”han ville att erat liv i Thailand skulle va”, att du jobbade för mycket och i synnerhet nu när det framgår att han skrivit inlägg i din blogg du aldrig godkänt och alltid sagt att du inte kan bra nog själv.

  Jag tycker att din blogg har blivit bättre sen erat uppbrott och jag läser den mycket oftare nu. Så jag tycker att det är kanon att du har kvar den. Jag måste dock säga att det känns väldigt konstigt att det är Ricky som suttit och bloggat och inte du när man fått uppfattningen att han inte vill synas i bloggen och inte har något med den att göra. Så har det varit han vid tangentbordet hela tiden! Känns jättekonstigt! Bloggade du någonsin själv?

  Vill också poängtera att jag håller med om att han inte förtjänar ersättning för det då det låter som att om du hade fått bestämma så hade su skött den mer själv. Det är ju inte som att han inte fick leva lyxliv för de pengarna under tiden han skötte bloggen.

 • Helena skriver:

  Hej Foki! Har läst din blogg i flera år nu och jag vet att du är en glad person och att de senaste månaderna har varit väldigt hårda men jag vet också att du är en stark person.
  Jag tycker det är stark av dig att du kan skriva ut allt det här på bloggen och jag tycker även att det är bra för oss läsare. Du har länge varit min förebild och du kommer alltid att vara så jag uppskattar verkligen att du öppnar upp dig för oss alla för jag tror det kan hjälpa flera tjejer i framtiden. Tack Foki fortsätt med det du gör och tack för att du är en sådan inspiration.

 • Abby skriver:

  Alltså, det här har blivit tjatat till döds men herregud, va fan ska Foki ge honom pengar för? Var dom gifta? Nej. Hade dom ett bindande kontrakt? Nej. Hade han någonsin frågat om pengar innan dom gjorde slut? Nej, han gjorde allt gratis med sin egen vilja, Foki är inte skyldig honom något alls.

 • V skriver:

  <3 Massa stora styrkeKramar till dig underbara Foki! <3

 • Ellen skriver:

  Stay strong foki we love you!

 • Hoppas ni reder ut detta. Har faktiskt en klump i magen av allt detta. Jag blev ledsen

 • Läsare skriver:

  Hejsan!
  Jag har besökt din blogg sen 2009 och hoppas verkligen att detta inlägget når dig foki.

  Jag har läst Rickys brev och även läst din version(jag har inte läst någon annans då jag ansåg att deras perspektiv inte var så opartiska). Jag tycker att det var väldigt olyckligt att detta blev så stort och offentligt som det blev och att dem som blev mest drabbade var du och Ricky. Men jag tycker INTE att Ricky gjorde något fel att ge ut sin version efter att du skrev om honom på bloggen. Du får tänka på att du har sveriges största blogg och hade jag vart i Rickys sits så skulle jag vilja få ut min version på något sätt.
  Som läsare måste jag säga att jag känner mig otroligt lurad då jag trodde att det var du som skrev dina egna inlägg. För hur mycket du än vrider på det så var det du OCH Ricky som drev bloggen Foki.
  Folk som kommenterar att bloggen är lika bra nu(om inte bättre) och att du kan klara dig utan Ricky får tänka på att du faktiskt byggde upp din image med hjälp utav honom. Bloggen hade definitivt inte vart så stor som den är idag om du hade drivit bloggen själv. Det var helt enkelt teamwork och jag hoppas verkligen att ni både delade lika på vinsten.
  Jag personligen tycker att din blogg har förändrats en hel del och det unika med din blogg är borta. Därför kommer tyvärr detta vara mitt sista besök. Jag hoppas dock att du trots allt lyckas med din framtida karriär! Kom bara ihåg vem och vilka som la grunden till den.

  //En trogen läsare i många år

 • Julia skriver:

  Jag förstod inte riktigt, var det Ricky som skrev allt innan?
  Förlåt att jag frågar om honom och jag är glad att du äntligen har tagit tag i bloggen själv, texterna har blivit SÅ mycket bättre nu. din blogg är mycket intressantare att läsa. Heja Foki <3

 • L skriver:

  Alltså, så här är det:
  Vi som utomstående läsare kan OMÖJLIGT veta vem av er som talar mest sanning.
  Jag har själv blivit behandlad så som Ricky beskriver och kan därför sätta mig in i att hans situation låter otroligt trovärdig. Men han kan vara galet bra på att ljuga och förvränga saker .
  Din version låter inte helt galen den heller såklart, men den är ju definitivt väldigt mer kortfattad än hans.

  DOCK!
  Har man ett samboförhållande finns det en lag som heter ”sambolagen”. Tar förhållandet slut så ska alla SAKER som ni köpt under er tid tillsammans, fördelas lika mellan er. Alla pengar som sparats ; LIKASÅ!
  Det du ägde INNAN han blev din sambo, det är enbart ditt.

  Så att han inte ska få varken möbler, saker eller pengar öht är inte helt korrekt dessvärre.

 • Sanna skriver:

  Som flera andra sagt – din blogg var roligare att läsa förr när Ricky hjälpte dig med inläggen. Tycker du borde skriva mer texter än att bara lägga upp massa bilder 🙂 Kram!

 • Sandy skriver:

  Stay strong Foki! <3

 • Elin skriver:

  Du är världens underbaraste människa Foki! You go girl! ❤️❤️❤️

 • Hanna skriver:

  Foki, jag ÄLSKAR DIG. Denna sidan av dig är så mycket mer intressantare att läsa om. Sen du lämnade Ricky har din blogg blivit så mycket bättre och känns mer som du. Som en riktig människa. Var stark, du klarar dig igenom detta. Ricky är inte värd all denna sorg! 🙂 <3

 • Monica skriver:

  Kram! <3

 • Ida skriver:

  Som jag förstår det, alle ni som tycker Ricky ska ha pengar för sitt jobb, så har bloggen stått för resor och kameror och boende osv för 2 personer! Alltså har Ricky fått betalt. Genom att ha en shugar mama. Allt han behövde var att sitta framför datorn lite. Tycker det räcker så.

 • Sofie skriver:

  Fastnade aldrig för din blogg förut, men läser den ofta nu 🙂
  Våga skriv på svenska, jag förstår att det känns jobbigt när man fått höra att man inte är bra nog men det är du!

  Och sen alla ni som hojtar om pengar hit och dit, sparpengar delas inte enligt sambolagen. Sen hade ens Rickys livsstil varit möjlig utan foki? Nä, den killen har levt glassigare än många andra under en lång tid och har inte alls rätt till något mer.

 • Elina skriver:

  Det är det ni borde göra, för ni bildar bara mer irritation mellan er och låter det gå över bloggar istället för att prata face to face.

 • Cookie skriver:

  Jag tycker DEFINITIVT att du ska ge Ricky en del av pengarna eftersom det tydligen är han som är Foki. Tycker det är sjukt dåligt hur du för dina läsare bakom ljuset för att verka så bra/puttinuttig som möjligt. Detta sänker ju din trovärdighet något enormt. Jag fortsätter läsa din blogg just nu mest tack vare intrigerna, men jag känner mig sjukt sviken som läsare och lär nog inte läsa vidare efteråt.
  Är inte tanken med att ha en blogg att dela allt med sina läsare? Göra dom till sina vänner typ?

 • Kristoffer skriver:

  Jag tycker också att bloggen har varit väldigt intressant på sistone. Man märker en stor skillnad i innehållet. Det känns som att en mer vuxen Foki har trätt fram.

  Jag förstår att det måste ha känts riktigt tungt att höra att du inte var duktig nog på att skriva, eller att din svenska inte räckte till. Jag hoppas att du nu känner att så inte var fallet och att du kan vara stolt över att du klarar dig på egen hand.

  Jag ser fram emot att få ta del av en mer ocensurerad version av dig i framtiden. Jag har alltid anat att det fanns mycket du inte släppte igenom, men jag visste inte att det fans krav på sådan censur från Rickys sida.

  Stay strong!

 • Simone skriver:

  Det här är antagligen anledningen till att din blogg är så mycket bättre nu förtiden 🙂

 • Bee skriver:

  Minns en gång då en läsare frågade hur du skriver så bra i det svenska språket. Och då skrev du (eller Ricky var det då) att du hade väldigt lätt för språk och att du hade en ”väldigt” god behärskning över det svenska språket i skrift form. Jag tvekar inte om att du gör det, fattar helt perfekt vad du skriver och säger (om det är nu verkligen du som skriver bloggen nu) men det lät ändå lite som en lögn, då det var uppenbarligen inte du som skrev. Var det du som ville ge ett sådant svar?

 • Lovisa skriver:

  Fortsätt vara underbar och glad Foki! Du är helt fantastisk och jag önskar jag var din vän ^^ you to girl! (Har följt din blogg från start 🙂 minns när den var med i vk första gången haha!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *