Ni är beviset att vår värld är vacker

Världens bästa & käraste läsare,

Jag sitter och läser genom era kommentarer som ni har skrivit just nu. Har inte hunnit läsa genom alla kommentarer än, då jag började storgråta för att ni är så himla fina. Jag är inte så bra på att uttrycka mig i texter men jag kommer att bli bättre. Det finns så mycket som jag vill säga men jag kan inte formulera det till en text, det är så mycket känslor så det är helt rörlig i mina tankar just nu. När det har lugnat ner sig lite kan vi steg för steg gå genom det här tillsammans.

Miljoner tack att så många av er stöttar mig och förstår min situation. Åter igen är jag superledsen att det skulle sluta så här. Försök att inte säga så elaka saker om Ricky, han är också en person med känslor. Han var en underbar kille, därför blev jag tillsammans med honom och stannade med honom så länge. Det blev lite kämpigt för oss på slutet men igen av oss förtjänar att mår så här.

❤︎

98 kommentarer

 1. Det var ett halv år sen du och ricky gjorde slut men ändå går bloggen kanon. Därför har jag svårt att det var han som ”gjorde allt” med bloggen. Du är bäst Foki. Låt inget dra ner dig, angående mellan dig och ricky är erat problem som ni får lösa. Puss

 2. Det måste vara jättesvårt för dig att ständigt bli påmind på bloggen. Du ska bara veta hur mycket du inspirerar mig och jag älskar att läsa om din ”nya” vardag där du är så mycket med vänner och familj, det är helt underbart. Men samtidigt förstår jag att du har det svårt, därför älskar jag att du mitt i alla underbart glada och positiva inlägg visar dina känslor såhär, det visar att du verkligen är en MÄNNISKA, precis som alla andra, inte bara någon bloggare. Det är därför jag älskar din blogg, det är så himla mycket glädje och jag blir så sjukt glad av att gå in på den, samtidigt så inspirerad av dig som person. Älskar dig och din blogg Foki, du är jätteinspirerande <3

 3. Hjärta!

  Det Fay skrev i en skvallerblogg nyss var det bästa! Många kramar och låt oss släppa detta nu. Låt bloggen vara om DIG och din faktiska omgivning 🙂

 4. Hej Foki ville bara säga att Ricky har mailat skvallerbloggarna med ”sin” version av vad som hänt. Har sett det på stoppapressarna i alla fall. Kram

 5. De är bara att kämpa! Alla har vi våra motgångar men också våra framgångar. Vi får försöka satsa på de positiva!

 6. Bra inlägg, så ska det låta!

 7. Bra skrivet! Fortsätt kämpa, du är bäst foki!

 8. Hoppas ni båda mår bättre snart. Tycker inte att folk ska ta nåns sida i detta. Ett mynt har ju alltid två sidor liksom, ni upplever situationen på era egna sätt.

  Hoppas du får en fin kväll!

 9. -bloggen är bättre än innan då du inte är 14 år längre! Härligt att se att du klarar dig minst lika bra utan hans hjälp med bloggen! You go girl!

  Team Foki!

 10. Hoppas verkligen det blir bättre snart! Vi hejar på dig Foki! Du har redan bevisat att du kan stå på egna ben!

 11. Håller med Monika! Visst, bloggen är annorlunda nu, men personligen föredrar jag hur den är nu. Den är så mycket mer personlig. Förut kändes det lite som en sagovärld när man läste om ditt liv. Nu känns du som en verklig människa med både bra och dåliga dagar, och bra och sämre sidor, men fortfarande med en positiv inställning till livet som är så himla inspirerande, i alla fall för mig.

  Massor med kramar till dig <3 Det kommer bli bra ska du se.

 12. Viktoria

  Av vad man läser om vad du har varit med om så får man vibbar av något som kallas normaliseringsprocessen, den behöver inte alltid bara vara fysisk. Har man varit inne i den processen så tar det lång tid att ta sig ur den. Läs lite om den och inse att just nu är du viktigast, dina vänner och familj som alltid kommer finnas i ditt liv. Du verkar också ha ett gäng trogna läsare som kommer att finnas kvar. Koncentrera dig på det, ditt liv och framtiden.

  Lägg det förflutna bakom dig och låt människor i det förflutna vara kvar där och göra sina val och leva med de valen. De får själv ansvara för vad de vill göra med sin framtid.

 13. Du är jättestark foki! du är en grymm förebild, allt svårt du går i genom nu kommer bara göra dej starkare! ^^ <3

 14. Hur fan kan du inte se att Ricky om någon förtjänar åtminstone en liten summa av dina besparingar, vilken jävel som helt fattar det men tydligen inte du för att du är ett jävla skämt

 15. Viktoria

  Och just det, sluta läs skvallerbloggar, vad negativa människor skriver till dig!

 16. hanna hållkäften. när du inte vet någonting så va tyst bara. måste väl finnas någon anledning till att han inte fått några pengar? vilken jävel som helst fattar det, men tydligen inte du för DU är ett jävla skämt.

 17. Fina fina Foki! Fortsätt vara så stark som du är och ta inte åt dig av de negativa kommentarer som skrivs. Du är en fin människa och du förtjänar all lycka. Kram <3

 18. Hanna hållkäften, måste väl finnas en jäkligt bra anledning till att han inte fått några pengar? Det är HON som har kämpat sig hit, inte han, de är fortfarande hennes förtjänst. Vilken jävel som helst fattar det, men tydligen inte DU för DU är ett jävla skämt! Pajas

 19. CuddlyCake

  Jag stör mej på alla människor som hävdar ”Han förtjänar hälften” hit och dit. Men till att börja med måste jag känna att ni som skriver så kan omöjligt varit med om ett större uppbrott isf. För allt man försöker göra e att undvika att allt blir tråkigt och otrevligt. Och jag kan säga att jag har varit med om i stort sett samma sak och mitt ex gav inte heller mej ett öre i efterhand men jag anser de vara HANS pengar också. Han har tjänat dom genom jobb, även om jag hjälpte till med vissa delar i företaget. Men de var fortf hans företag, hans registrering, ansvar osv. Min poäng e ska man dela lika på de när de går framåt ska man även göra de gällande skulder osv. Så om de skulle visa sej bli restskatt osv dylikt när man avvecklar företaget, förväntar sej alla människor som tycker att han ska ha del i vinsterna och besparingarna, att han även då står för hälften av sådant om de skulle uppstå? Think not.

  Så låt dom göra de på deras vis. De e sällan helt rättvist för någon i ett uppbrott. Alla handskas man med de på sitt eget sätt. Ingen annan har med de att göra utom dom.

  Talar av erfarenhet..

 20. Du är så fin och stark Foki!!<3 Beundrar dig sååå<3 Stay strong.

 21. Foki.. vad menade du med ”Jag kan ha vilken hårfärg jag vill, vilka frisyrer jag vill och vilka kläder jag vill” ? Bestämde han över hur du skulle se ut?? 🙁

 22. Foki you are amazing and strong girl!
  I admire you!
  You have fan in Poland 😉
  kiss&love
  Zutto

 23. You deserve only the best, whatever that will be in this situation (I don’t know, and neither does any of your other readers I believe). Stay strong and be you. Not a person anyone else (or someone else) want you to be. You’re unique and a beautiful human being just the way you are.

  Lots of love from Norway.

 24. Hanna: snälla bara håll käften. vet du varför du tycker att killen förtjänar hälften? Antagligen för att vi lever i ett jävla patriarkat där det är ‘helkonstigt’ att en kvinna förtjänar att få behålla sina egna pengar. Det är sådana som du som låter vårt samhälle leva kvar i det här äckliga patriarkatet. ไอ้สัตว์.

 25. Det är rent ut sagt förjävligt om du har skattefuskat. Själv jobbar jag skiten ur mig för att kunna försörja min familj, ändå betalar jag varje liten krona till skatten. Det är så hemskt när rika personer skattefuskar och ändå ska ta del av kakan! FY isåfall Foki! Jag hoppas verkligen du får smaka på karma då.
  Men hoppas att det han sagt INTE är sant, för du verkar som en snäll och smart tjej.

  Svar: Jag har inte fuskat med skatten. Jag fick tillbaka skatten däremot för att jag hade betalat in för mycket skatt till svenska staten.

 26. Folk måste komma ihåg att här gäller lagen och skriftliga överenskommelser. Inget annat. Och det behöver inte heller handla om vad det står i svensk lag, företaget har varit i Thailand och där gäller thailändsk lag, inte svensk. Det handlar inte om att den personen borde få det där och det där, utan det som är skrivet och registrerat så gäller, inga muntliga överenskommelser. Därför ska man alltid tala över om ägodelar och pengar med sin partner, innan det som nu Foki och Ricky verkar stå inför händer. Just då i parförhållandet så kanske allt känns som det varar för evigt, men man ska alltid ta det säkra före det osäkra, det är lätt att vara efterklok (som kanske båda två konstaterar nu) Allt gott åt dig Foki! Hoppas ni kan lösa det här på bästa sätt!

 27. Fina fina Foki! Fortsätt vara så stark och bra som du är och stå emot alla negativa kommentarer som inte stämmer. Du förtjänar all lycka! <3 Det kommer antagligen ta tid att släppa detta helt och gå vidare, men dagen kommer. 🙂 Kraaaaaam!!

 28. ”försök att inte säga så elaka saker om Ricky, han är också en person med känslor. Han var en underbar kille, därför blev jag tillsammans med honom och stannade med honom så länge”

  Säg det till sin syster som skickat in ett mail till skvallerbloggarna med massa negativa ord om Ricky.

 29. <3
  åh, Foki, jag önskar verkligen att jag kunde trösta dig utanför datorskärmen, men det kan jag inte. Jag har läst Rickys mejl och jag vill bara säga – fortsätt att stå på dig! Det han gör är så manipulativt och fult, och han försöker få sig själv att framstå som bättre än dig och vill inte se något ur ditt perspektiv. Jag har själv varit i en liknande situation, och jag vet hur svårt det är och hur svårt det är att sluta bry sig om personen i fråga … Men stå på dig, fortsätt vara stark! Ta all den hjälp du kan få av familj, vänner, dina läsare, ja, alla som faktiskt bryr sig om DIG! Du är fantastisk, och du ska veta att dina inlägg har fått mig att må så mycket bättre i flera år. Du klarar dig mycket bättre utan honom, och det har du bevisat. Jag hoppas att du mår bättre snart, och att allt detta bara är ett bittert minne snart. Puss & kram, stay strong girl!

 30. <3
  åh, Foki, jag önskar verkligen att jag kunde trösta dig utanför datorskärmen, men det kan jag inte. Jag har läst Rickys mejl och jag vill bara säga – fortsätt att stå på dig! Det han gör är så manipulativt och fult, och han försöker få sig själv att framstå som bättre än dig och vill inte se något ur ditt perspektiv. Jag har själv varit i en liknande situation, och jag vet hur svårt det är och hur svårt det är att sluta bry sig om personen i fråga … Men stå på dig, fortsätt vara stark! Låt ingen annan kontrollera dig. Ta all den hjälp du kan få av familj, vänner, dina läsare, ja, alla som faktiskt bryr sig om DIG! Du är fantastisk, och du ska veta att dina inlägg har fått mig att må så mycket bättre i flera år. Du klarar dig mycket bättre utan honom, och det har du bevisat. Jag hoppas att du mår bättre snart, och att allt detta bara är ett bittert minne snart. Puss & kram, stay strong girl!

 31. ❤️❤️❤️❤️Girlpower!! Du är så bra och alla går igenom tuffa perioder, men hur långt man än faller så går stegen alltid uppåt! Klättra alltid uppåt så kommer du få en jäkla fin utsikt!!! Be strong, ❤️

 32. åh, Foki, jag önskar verkligen att jag kunde trösta dig utanför datorskärmen, men det kan jag inte. Jag har läst Rickys mejl och jag vill bara säga – fortsätt att stå på dig! Det han gör är så manipulativt och fult, och han försöker få sig själv att framstå som bättre än dig och vill inte se något ur ditt perspektiv. Jag har själv varit i en liknande situation, och jag vet hur svårt det är och hur svårt det är att sluta bry sig om personen i fråga … Men stå på dig, fortsätt vara stark! Låt ingen annan kontrollera dig. Ta all den hjälp du kan få av familj, vänner, dina läsare, ja, alla som faktiskt bryr sig om DIG! Du är fantastisk, och du ska veta att dina inlägg har fått mig att må så mycket bättre i flera år. Du klarar dig mycket bättre utan honom, och det har du bevisat. Jag hoppas att du mår bättre snart, och att allt detta bara är ett bittert minne snart. Puss & kram, stay strong girl!

 33. Fin du är :)<3

 34. Kramar till dig, Foki! Koppla av nu och njut av tiden med dina kompisar i Paris! <3

 35. Superbra kämpat Foki! Det löser sig alltid!
  Puss och kram! (Ät lite glass och lev livet)!

 36. Men herregud? Utåt sett verkade ni vara superlyckliga och perfekta paret? vad hände? När jag läste ditt förra inlägg så verkade det som om Ricky försökte kontrollera dig helt? Stay strong Foki och kämpa vidare!

  Man måste ta sig igenom ett gäng grodor för att hitta prinsen 🙂

 37. Synd att det slutade så här, hoppas ni kan båda komma över detta. Förhållanden kan under årens lopp utveckla sig till ohälsosamma utan att någondera förstod när och hur det gick fel. Men alla har ett val att efteråt vända det till något positivt, eller att fastna i fult spel. Foki, kämpa på och visa vad du går för och att du är en tuff toppen tjej som klarar detta bra på egen hand. Lär dig bli super på att fota (om du har intresse), skaffa andra som kan göra det åt dig osv och fortsätt vara dig själv. Ricky hade också all chans att göra detta till något positivt, han har ju en massa härliga bilder han fått visade här åt tusentals människor. Tala om att ha fått visa folk vad han kan genom din kanal. Gå vidare härifrån din egen väg 🙂

  Och gällande pengar osv så är det ett lätt misstag att göra, speciellt när man är ung och inte tänker för. Dom borde mycket tidigare ha diskuterat någon lösning, och när han gjort allt gratis så har det ju betytt att han villigt hjälpt Foki gratis. Och alla ska ha rätten att ta emot hjälp av släkt och andra nära utan att de senare kräver del av det, om detta inte kommit överens om. Det är ju därför nära och kära finns.

 38. Om du vill ha tips på hur du ska fortsätta härifrån, Foki, så har jag några idéer.

  För det första så borde du (om du tycker det är viktigt, förstås, annars är det bara att strunta i det) se till att sanningen och din sida av historien kommer fram.
  Det betyder att du skriver själv en text, eller ännu bättre, gör en videoblogg så att ingen kan anklaga någon annan för att ha skrivit texten åt dig, och berätta hur du ser på saken och vad som hände. Vilken del hade Ricky i din blogg? Vilka misstag har skett i ert förhållande och sen det tog slut? Vad har vi läsare för anledningar till att lita på dig?

  Var inte rädd för att avslöja dina egna misstag, det gör dig trovärdigare och ökar människors förståelse för dig!

 39. Som jag ser allt detta.

  Ricky var arg ledsen upprörd och skrev ett foruminlägg där han funderade på att sätta dit någon för skattesmitning. Inlägget togs upp i en skvallerblogg eftersom någon insåg att inlägget handlade om Foki. Fokis kompis Evvi blev skitarg och kastade skit mot Ricky. Han försvarade sig, och nu har lillasyster Fay också hoppat in i skitkriget. Stämmer min sammanfattning so far? I så fall borde samtliga parter lägga sig på marken och ta ett djupt andetag innan det blir värre.

  Jag tycker det hela är så jäkla sorgligt! Det verkar också som att Ricky och Foki fortfarande tycker om varandra på ett eller annat sätt. Kanske inte förälskade som förut men jag får en känsla av att båda två lider av det som händer nu och sörjer varandra. Det är min vilda gissning utifrån allt jag läst idag.

 40. Så tråkigt att allt verkar ha blivit en enda rörig soppa med smutskastning hit och dit. Måste vara ännu jobbigare att något så privat har nått ut till offentligheten.

  Ni är båda vuxna människor så jag hoppas att ni kan bete er som det, lösa problemet och sen gå vidare med livet med eller utan varandra. Ni kommer inte komma någon vart ifall ni står och trampar i det förflutna. Skärpning nu. Ni förtjänar båda att vara lyckliga, så kämpa på! =)

 41. Petronella

  Även fast jag inte känner dig personligen så är du en fantastisk människa och finns alltid till lags för allt och alla. Att du inte blir helt galen på Ricky är så himla starkt av dig.
  Du är helt otrolig Foki, du lägger miljoner på att hjälpa andra och din ”status” går dig inte över huvudet som det gör för många andra som blir kända.

  Skulle det inte vara roligt om du (sedan när allt har lugnat ner sig och du har gjort allt du känner att du vill) skriver en självbiografi? Jag vet att du själv inte tycker att du kan formulera dig i ord, men man kan ju alltid få hjälp med det. (Såklart klarar du det säkert själv också :))

 42. Ricky, förtjänar inte ett enda öre, nej och det var ju jävligt kasst av honom att göra så här. Men du kunde väl åtminstone stå upp för dig själv istället för att en vän ska göra det åt dig? Alltid när något händer så ska du spela den skadade ängeln och samla sympati från andra. Jag står på ingens sida, och hatar inte dig och jag kan ju ha jävligt fel, men det är just en sådan intryck jag får av dig och tycker att du borde härda till lite. Shit happens.

 43. Utan vilja skriva något negativt om R så har jag länge funderat på vad någon som är så mycket äldre vill med en tjej som knappt är mycket mer än ett barn. Just i den ålder ni var i så var åren mellan er som mil. Och att någon vill vara med någon som är så mycket yngre har att göra med just kontroll har farit genom huvudet på mig och jag är ledsen att det nu låter som att jag hade rätt.

  Att ha åsikter om vad någon ska säga eller hur de ska se ut så till den grad att det verkligen hindrar en från att vara som man vill är inte ok.

  Må väl!

 44. Det här måste vara den tunga sidan av bloggen.

  Oavsett hur stark och glad du är, och det verkar vara otroligt mycket, måste det vara riktigt ansträngande att leva ett sådant liv som du gör. Just med sånna här situationer!

  Jag känner att jag inte ens vill dela med mig om allt möjligt med nära vänner, medan folk på din blogg nästan kräver att du ska öppna upp dig!

  You go girl <3 Jag beundrar dig och följer din blogg med glädje.

 45. Du måste vara riktigt riktigt stark nu. Ricky också för den delen. Det är lätt att vi glömmer den ena när vi håller på den andra. Precis som Foki skriver så måste vi visa hänsyn till honom också, trots att vi ”känner” Foki mera.

  Jag hoppas att ni löser allting och att ni kan sluta fred på varsitt håll. Förhoppningsvis får vi veta sedan vad som har hänt, annars kommer förmodligen denna cirkel aldrig att slutas.

  STOR KRAM! <3

 46. Hej Foki.
  Jag har läst din blogg i flera år och jag brukar inte kommentera så mycket (tyvärr) för jag vet oftast inte vad jag ska säga och det känns lite töntigt att skriva saker som att du är snygg osv när jag är snart 24 år, även fast du är otroligt vacker! Iallafall så har det ju hänt mycket nu på senaste tiden och allt detta dramat med skvaller och Ricky visste jag inte alls om och nu känner jag att jag ville skriva en kommentar.

  Först och främst, tack för att du är så öppen och ärligt mot oss, dina läsare, så vi äntligen får veta lite vad det är som försiggår med allt. Klart man varit nyfiken vad som egentligen hände under uppbrottet. Men det är ju klart att det var helt upp till dig vad du ville berätta.

  Jag tycker du är en otroligt stark människa och jag ser upp till dig Foki. Att klara ett uppbrott efter ett så långt förhållande är jättesvårt, speciellt när det blir massa drama. Jag tycker du har varit otroligt mogen i allt detta och ändå tänkt positivt osv. Din blogg gör mig glad 🙂 Allt skvaller och drama är bara skit och jag är ledsen att du måste utstå allt sådant. Tycker många kommentarer är väldigt elaka och helt onödiga. Även om man är en offentlig person så har man rätt till sitt egna privatliv! Och att folk tror på allt skvaller de hör är irriterande och upprörande. Det kan inte alls ha varit lätt för dig att gå vidare och vara sprallig och glad när allt detta har pågått. Jag har ingen aning om vad som är sant eller falsk från flashback osv och helt ärligt talat bryr jag mig inte. Jag älskar din blogg och till exempel så påverkar ju inte hur du eller din familj tjänar pengar detta. Jag menar, din blogg är ju inte bättre eller sämre beroende på hur rik du är. Det känns väldigt töntigt att folk verkligen bryr sig så mycket om sådana saker och sprider elaka rykten. Kan bara säga en sak: dålig karma. Jag vill inte säga någonting ont om Ricky, för jag känner honom inte alls. Det är synd att han har sårat dig och jag hoppas du ska kunna släppa allt negativt <3

  Foki det känns som att jag känner dig. Jag har läst din blogg dagligen i så många år att den har blivit en del av min vardag. Ska jag vara ärlig så gillar jag din blogg mer nu när det är helt och hållet du som skriver alla inlägg och även de mer seriösa inläggen är nog faktiskt de bästa. Jag förstår att du mest bloggar om allt roligt som händer, men vem gör inte det? Ta Facebook som exempel. Ingen skriver ju tråkiga saker på sin tidslinje. Alla uppdaterar spännande och kul saker. Vi lever i en värld som nästan är en tävling vem som har det bäst och alla bygger upp en perfekt fasad. Så det är ju bara naturligt att din blogg mest handlar om positiva saker. Sedan så tror jag att de flesta läsare kommer till din blogg just för att den är så sprallig och gullig.

  De flesta av oss har gått igenom tuffa saker och jag kan ärligt säga att jag inte haft det lätt själv. Vill inte gå in för mycket på detaljer här på en kommentar i din blogg, men i vart fall så vet jag hur det är. Jag vet hur det är att vara hjärtekrossad, sårad, ensam, sviken och att förlora människor man älskar. Även förlora de förevigt. Jag har alltid varit sådan som tar åt mig väldigt mycket av vad folk säger och tycker att om jag var i din situation hade jag brytit ihop för länge sedan! Tack för att du är en sådan stark inspiration Foki. Du är helt underbar och faktiskt efter allt som hänt så gillar jag dig ännu mer. Det är lättare att relatera till dig nu. Lyssna inte på vad folk säger. De kommer alltid vara hungriga efter skvaller och skitsnack, det kanske är den smällen man får ta när man är känd. Tänk bara på allt skvaller man läser dagligen om Hollywood-kändisar. De säger ju att all publicitet är bra publicitet… Tänk bara på hur mycket tid och energi dessa människor slösar på att smutskasta andra. De har ju egentligen inget bra liv.

  Du är så otroligt vacker på både insidan och utsidan Foki. Fortsätt vara dig själv och låt ingen trycka ner dig eller få dig att bli osäker! <3 Tack för alla dessa år av en helt underbar blogg 🙂

 47. Massor av kärlek till dig Foki! Du är en sådan fin människa! 🙂 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *