Ni är beviset att vår värld är vacker

Världens bästa & käraste läsare,

Jag sitter och läser genom era kommentarer som ni har skrivit just nu. Har inte hunnit läsa genom alla kommentarer än, då jag började storgråta för att ni är så himla fina. Jag är inte så bra på att uttrycka mig i texter men jag kommer att bli bättre. Det finns så mycket som jag vill säga men jag kan inte formulera det till en text, det är så mycket känslor så det är helt rörlig i mina tankar just nu. När det har lugnat ner sig lite kan vi steg för steg gå genom det här tillsammans.

Miljoner tack att så många av er stöttar mig och förstår min situation. Åter igen är jag superledsen att det skulle sluta så här. Försök att inte säga så elaka saker om Ricky, han är också en person med känslor. Han var en underbar kille, därför blev jag tillsammans med honom och stannade med honom så länge. Det blev lite kämpigt för oss på slutet men igen av oss förtjänar att mår så här.

❤︎

98 reaktioner på “Ni är beviset att vår värld är vacker”

 • Monika skriver:

  Det var ett halv år sen du och ricky gjorde slut men ändå går bloggen kanon. Därför har jag svårt att det var han som ”gjorde allt” med bloggen. Du är bäst Foki. Låt inget dra ner dig, angående mellan dig och ricky är erat problem som ni får lösa. Puss

 • Ida Emma skriver:

  Det måste vara jättesvårt för dig att ständigt bli påmind på bloggen. Du ska bara veta hur mycket du inspirerar mig och jag älskar att läsa om din ”nya” vardag där du är så mycket med vänner och familj, det är helt underbart. Men samtidigt förstår jag att du har det svårt, därför älskar jag att du mitt i alla underbart glada och positiva inlägg visar dina känslor såhär, det visar att du verkligen är en MÄNNISKA, precis som alla andra, inte bara någon bloggare. Det är därför jag älskar din blogg, det är så himla mycket glädje och jag blir så sjukt glad av att gå in på den, samtidigt så inspirerad av dig som person. Älskar dig och din blogg Foki, du är jätteinspirerande <3

 • Hjärta!

  Det Fay skrev i en skvallerblogg nyss var det bästa! Många kramar och låt oss släppa detta nu. Låt bloggen vara om DIG och din faktiska omgivning 🙂

 • Cecilia skriver:

  Hej Foki ville bara säga att Ricky har mailat skvallerbloggarna med ”sin” version av vad som hänt. Har sett det på stoppapressarna i alla fall. Kram

 • Tindra skriver:

  De är bara att kämpa! Alla har vi våra motgångar men också våra framgångar. Vi får försöka satsa på de positiva!

 • Fanny skriver:

  Bra inlägg, så ska det låta!

 • Matilda skriver:

  Bra skrivet! Fortsätt kämpa, du är bäst foki!

 • ISSA skriver:

  Hoppas ni båda mår bättre snart. Tycker inte att folk ska ta nåns sida i detta. Ett mynt har ju alltid två sidor liksom, ni upplever situationen på era egna sätt.

  Hoppas du får en fin kväll!

 • -bloggen är bättre än innan då du inte är 14 år längre! Härligt att se att du klarar dig minst lika bra utan hans hjälp med bloggen! You go girl!

  Team Foki!

 • Emelie skriver:

  Hoppas verkligen det blir bättre snart! Vi hejar på dig Foki! Du har redan bevisat att du kan stå på egna ben!

 • Sanna skriver:

  Håller med Monika! Visst, bloggen är annorlunda nu, men personligen föredrar jag hur den är nu. Den är så mycket mer personlig. Förut kändes det lite som en sagovärld när man läste om ditt liv. Nu känns du som en verklig människa med både bra och dåliga dagar, och bra och sämre sidor, men fortfarande med en positiv inställning till livet som är så himla inspirerande, i alla fall för mig.

  Massor med kramar till dig <3 Det kommer bli bra ska du se.

 • Viktoria skriver:

  Av vad man läser om vad du har varit med om så får man vibbar av något som kallas normaliseringsprocessen, den behöver inte alltid bara vara fysisk. Har man varit inne i den processen så tar det lång tid att ta sig ur den. Läs lite om den och inse att just nu är du viktigast, dina vänner och familj som alltid kommer finnas i ditt liv. Du verkar också ha ett gäng trogna läsare som kommer att finnas kvar. Koncentrera dig på det, ditt liv och framtiden.

  Lägg det förflutna bakom dig och låt människor i det förflutna vara kvar där och göra sina val och leva med de valen. De får själv ansvara för vad de vill göra med sin framtid.

 • mosi skriver:

  Du är jättestark foki! du är en grymm förebild, allt svårt du går i genom nu kommer bara göra dej starkare! ^^ <3

 • hanna skriver:

  Hur fan kan du inte se att Ricky om någon förtjänar åtminstone en liten summa av dina besparingar, vilken jävel som helt fattar det men tydligen inte du för att du är ett jävla skämt

 • Viktoria skriver:

  Och just det, sluta läs skvallerbloggar, vad negativa människor skriver till dig!

 • sara skriver:

  hanna hållkäften. när du inte vet någonting så va tyst bara. måste väl finnas någon anledning till att han inte fått några pengar? vilken jävel som helst fattar det, men tydligen inte du för DU är ett jävla skämt.

 • Anna skriver:

  Fina fina Foki! Fortsätt vara så stark som du är och ta inte åt dig av de negativa kommentarer som skrivs. Du är en fin människa och du förtjänar all lycka. Kram <3

 • sara skriver:

  Hanna hållkäften, måste väl finnas en jäkligt bra anledning till att han inte fått några pengar? Det är HON som har kämpat sig hit, inte han, de är fortfarande hennes förtjänst. Vilken jävel som helst fattar det, men tydligen inte DU för DU är ett jävla skämt! Pajas

 • CuddlyCake skriver:

  Jag stör mej på alla människor som hävdar ”Han förtjänar hälften” hit och dit. Men till att börja med måste jag känna att ni som skriver så kan omöjligt varit med om ett större uppbrott isf. För allt man försöker göra e att undvika att allt blir tråkigt och otrevligt. Och jag kan säga att jag har varit med om i stort sett samma sak och mitt ex gav inte heller mej ett öre i efterhand men jag anser de vara HANS pengar också. Han har tjänat dom genom jobb, även om jag hjälpte till med vissa delar i företaget. Men de var fortf hans företag, hans registrering, ansvar osv. Min poäng e ska man dela lika på de när de går framåt ska man även göra de gällande skulder osv. Så om de skulle visa sej bli restskatt osv dylikt när man avvecklar företaget, förväntar sej alla människor som tycker att han ska ha del i vinsterna och besparingarna, att han även då står för hälften av sådant om de skulle uppstå? Think not.

  Så låt dom göra de på deras vis. De e sällan helt rättvist för någon i ett uppbrott. Alla handskas man med de på sitt eget sätt. Ingen annan har med de att göra utom dom.

  Talar av erfarenhet..

 • Beckyy skriver:

  Du är så fin och stark Foki!!<3 Beundrar dig sååå<3 Stay strong.

 • Sara skriver:

  Foki.. vad menade du med ”Jag kan ha vilken hårfärg jag vill, vilka frisyrer jag vill och vilka kläder jag vill” ? Bestämde han över hur du skulle se ut?? 🙁

 • Zutto skriver:

  Foki you are amazing and strong girl!
  I admire you!
  You have fan in Poland 😉
  kiss&love
  Zutto

 • Emily W skriver:

  You deserve only the best, whatever that will be in this situation (I don’t know, and neither does any of your other readers I believe). Stay strong and be you. Not a person anyone else (or someone else) want you to be. You’re unique and a beautiful human being just the way you are.

  Lots of love from Norway.

 • Felicia skriver:

  Hanna: snälla bara håll käften. vet du varför du tycker att killen förtjänar hälften? Antagligen för att vi lever i ett jävla patriarkat där det är ‘helkonstigt’ att en kvinna förtjänar att få behålla sina egna pengar. Det är sådana som du som låter vårt samhälle leva kvar i det här äckliga patriarkatet. ไอ้สัตว์.

 • Anonym skriver:

  Det är rent ut sagt förjävligt om du har skattefuskat. Själv jobbar jag skiten ur mig för att kunna försörja min familj, ändå betalar jag varje liten krona till skatten. Det är så hemskt när rika personer skattefuskar och ändå ska ta del av kakan! FY isåfall Foki! Jag hoppas verkligen du får smaka på karma då.
  Men hoppas att det han sagt INTE är sant, för du verkar som en snäll och smart tjej.

  Svar: Jag har inte fuskat med skatten. Jag fick tillbaka skatten däremot för att jag hade betalat in för mycket skatt till svenska staten.

 • Jasmine skriver:

  Folk måste komma ihåg att här gäller lagen och skriftliga överenskommelser. Inget annat. Och det behöver inte heller handla om vad det står i svensk lag, företaget har varit i Thailand och där gäller thailändsk lag, inte svensk. Det handlar inte om att den personen borde få det där och det där, utan det som är skrivet och registrerat så gäller, inga muntliga överenskommelser. Därför ska man alltid tala över om ägodelar och pengar med sin partner, innan det som nu Foki och Ricky verkar stå inför händer. Just då i parförhållandet så kanske allt känns som det varar för evigt, men man ska alltid ta det säkra före det osäkra, det är lätt att vara efterklok (som kanske båda två konstaterar nu) Allt gott åt dig Foki! Hoppas ni kan lösa det här på bästa sätt!

 • Anna skriver:

  Fina fina Foki! Fortsätt vara så stark och bra som du är och stå emot alla negativa kommentarer som inte stämmer. Du förtjänar all lycka! <3 Det kommer antagligen ta tid att släppa detta helt och gå vidare, men dagen kommer. 🙂 Kraaaaaam!!

 • Anna skriver:

  ”försök att inte säga så elaka saker om Ricky, han är också en person med känslor. Han var en underbar kille, därför blev jag tillsammans med honom och stannade med honom så länge”

  Säg det till sin syster som skickat in ett mail till skvallerbloggarna med massa negativa ord om Ricky.

 • Andrea skriver:

  <3
  åh, Foki, jag önskar verkligen att jag kunde trösta dig utanför datorskärmen, men det kan jag inte. Jag har läst Rickys mejl och jag vill bara säga – fortsätt att stå på dig! Det han gör är så manipulativt och fult, och han försöker få sig själv att framstå som bättre än dig och vill inte se något ur ditt perspektiv. Jag har själv varit i en liknande situation, och jag vet hur svårt det är och hur svårt det är att sluta bry sig om personen i fråga … Men stå på dig, fortsätt vara stark! Ta all den hjälp du kan få av familj, vänner, dina läsare, ja, alla som faktiskt bryr sig om DIG! Du är fantastisk, och du ska veta att dina inlägg har fått mig att må så mycket bättre i flera år. Du klarar dig mycket bättre utan honom, och det har du bevisat. Jag hoppas att du mår bättre snart, och att allt detta bara är ett bittert minne snart. Puss & kram, stay strong girl!

 • Andrea skriver:

  <3
  åh, Foki, jag önskar verkligen att jag kunde trösta dig utanför datorskärmen, men det kan jag inte. Jag har läst Rickys mejl och jag vill bara säga – fortsätt att stå på dig! Det han gör är så manipulativt och fult, och han försöker få sig själv att framstå som bättre än dig och vill inte se något ur ditt perspektiv. Jag har själv varit i en liknande situation, och jag vet hur svårt det är och hur svårt det är att sluta bry sig om personen i fråga … Men stå på dig, fortsätt vara stark! Låt ingen annan kontrollera dig. Ta all den hjälp du kan få av familj, vänner, dina läsare, ja, alla som faktiskt bryr sig om DIG! Du är fantastisk, och du ska veta att dina inlägg har fått mig att må så mycket bättre i flera år. Du klarar dig mycket bättre utan honom, och det har du bevisat. Jag hoppas att du mår bättre snart, och att allt detta bara är ett bittert minne snart. Puss & kram, stay strong girl!

 • Emma skriver:

  ❤️❤️❤️❤️Girlpower!! Du är så bra och alla går igenom tuffa perioder, men hur långt man än faller så går stegen alltid uppåt! Klättra alltid uppåt så kommer du få en jäkla fin utsikt!!! Be strong, ❤️

 • Andrea skriver:

  åh, Foki, jag önskar verkligen att jag kunde trösta dig utanför datorskärmen, men det kan jag inte. Jag har läst Rickys mejl och jag vill bara säga – fortsätt att stå på dig! Det han gör är så manipulativt och fult, och han försöker få sig själv att framstå som bättre än dig och vill inte se något ur ditt perspektiv. Jag har själv varit i en liknande situation, och jag vet hur svårt det är och hur svårt det är att sluta bry sig om personen i fråga … Men stå på dig, fortsätt vara stark! Låt ingen annan kontrollera dig. Ta all den hjälp du kan få av familj, vänner, dina läsare, ja, alla som faktiskt bryr sig om DIG! Du är fantastisk, och du ska veta att dina inlägg har fått mig att må så mycket bättre i flera år. Du klarar dig mycket bättre utan honom, och det har du bevisat. Jag hoppas att du mår bättre snart, och att allt detta bara är ett bittert minne snart. Puss & kram, stay strong girl!

 • Johanna skriver:

  Fin du är :)<3

 • Elina skriver:

  Kramar till dig, Foki! Koppla av nu och njut av tiden med dina kompisar i Paris! <3

 • Yuki skriver:

  Superbra kämpat Foki! Det löser sig alltid!
  Puss och kram! (Ät lite glass och lev livet)!

 • Emilia skriver:

  Men herregud? Utåt sett verkade ni vara superlyckliga och perfekta paret? vad hände? När jag läste ditt förra inlägg så verkade det som om Ricky försökte kontrollera dig helt? Stay strong Foki och kämpa vidare!

  Man måste ta sig igenom ett gäng grodor för att hitta prinsen 🙂

 • Kajsa skriver:

  Synd att det slutade så här, hoppas ni kan båda komma över detta. Förhållanden kan under årens lopp utveckla sig till ohälsosamma utan att någondera förstod när och hur det gick fel. Men alla har ett val att efteråt vända det till något positivt, eller att fastna i fult spel. Foki, kämpa på och visa vad du går för och att du är en tuff toppen tjej som klarar detta bra på egen hand. Lär dig bli super på att fota (om du har intresse), skaffa andra som kan göra det åt dig osv och fortsätt vara dig själv. Ricky hade också all chans att göra detta till något positivt, han har ju en massa härliga bilder han fått visade här åt tusentals människor. Tala om att ha fått visa folk vad han kan genom din kanal. Gå vidare härifrån din egen väg 🙂

  Och gällande pengar osv så är det ett lätt misstag att göra, speciellt när man är ung och inte tänker för. Dom borde mycket tidigare ha diskuterat någon lösning, och när han gjort allt gratis så har det ju betytt att han villigt hjälpt Foki gratis. Och alla ska ha rätten att ta emot hjälp av släkt och andra nära utan att de senare kräver del av det, om detta inte kommit överens om. Det är ju därför nära och kära finns.

 • Camilla skriver:

  Om du vill ha tips på hur du ska fortsätta härifrån, Foki, så har jag några idéer.

  För det första så borde du (om du tycker det är viktigt, förstås, annars är det bara att strunta i det) se till att sanningen och din sida av historien kommer fram.
  Det betyder att du skriver själv en text, eller ännu bättre, gör en videoblogg så att ingen kan anklaga någon annan för att ha skrivit texten åt dig, och berätta hur du ser på saken och vad som hände. Vilken del hade Ricky i din blogg? Vilka misstag har skett i ert förhållande och sen det tog slut? Vad har vi läsare för anledningar till att lita på dig?

  Var inte rädd för att avslöja dina egna misstag, det gör dig trovärdigare och ökar människors förståelse för dig!

 • August skriver:

  Som jag ser allt detta.

  Ricky var arg ledsen upprörd och skrev ett foruminlägg där han funderade på att sätta dit någon för skattesmitning. Inlägget togs upp i en skvallerblogg eftersom någon insåg att inlägget handlade om Foki. Fokis kompis Evvi blev skitarg och kastade skit mot Ricky. Han försvarade sig, och nu har lillasyster Fay också hoppat in i skitkriget. Stämmer min sammanfattning so far? I så fall borde samtliga parter lägga sig på marken och ta ett djupt andetag innan det blir värre.

  Jag tycker det hela är så jäkla sorgligt! Det verkar också som att Ricky och Foki fortfarande tycker om varandra på ett eller annat sätt. Kanske inte förälskade som förut men jag får en känsla av att båda två lider av det som händer nu och sörjer varandra. Det är min vilda gissning utifrån allt jag läst idag.

 • Så tråkigt att allt verkar ha blivit en enda rörig soppa med smutskastning hit och dit. Måste vara ännu jobbigare att något så privat har nått ut till offentligheten.

  Ni är båda vuxna människor så jag hoppas att ni kan bete er som det, lösa problemet och sen gå vidare med livet med eller utan varandra. Ni kommer inte komma någon vart ifall ni står och trampar i det förflutna. Skärpning nu. Ni förtjänar båda att vara lyckliga, så kämpa på! =)

 • Petronella skriver:

  Även fast jag inte känner dig personligen så är du en fantastisk människa och finns alltid till lags för allt och alla. Att du inte blir helt galen på Ricky är så himla starkt av dig.
  Du är helt otrolig Foki, du lägger miljoner på att hjälpa andra och din ”status” går dig inte över huvudet som det gör för många andra som blir kända.

  Skulle det inte vara roligt om du (sedan när allt har lugnat ner sig och du har gjort allt du känner att du vill) skriver en självbiografi? Jag vet att du själv inte tycker att du kan formulera dig i ord, men man kan ju alltid få hjälp med det. (Såklart klarar du det säkert själv också :))

 • Bee skriver:

  Ricky, förtjänar inte ett enda öre, nej och det var ju jävligt kasst av honom att göra så här. Men du kunde väl åtminstone stå upp för dig själv istället för att en vän ska göra det åt dig? Alltid när något händer så ska du spela den skadade ängeln och samla sympati från andra. Jag står på ingens sida, och hatar inte dig och jag kan ju ha jävligt fel, men det är just en sådan intryck jag får av dig och tycker att du borde härda till lite. Shit happens.

 • Hmm skriver:

  Utan vilja skriva något negativt om R så har jag länge funderat på vad någon som är så mycket äldre vill med en tjej som knappt är mycket mer än ett barn. Just i den ålder ni var i så var åren mellan er som mil. Och att någon vill vara med någon som är så mycket yngre har att göra med just kontroll har farit genom huvudet på mig och jag är ledsen att det nu låter som att jag hade rätt.

  Att ha åsikter om vad någon ska säga eller hur de ska se ut så till den grad att det verkligen hindrar en från att vara som man vill är inte ok.

  Må väl!

 • Hanna skriver:

  Det här måste vara den tunga sidan av bloggen.

  Oavsett hur stark och glad du är, och det verkar vara otroligt mycket, måste det vara riktigt ansträngande att leva ett sådant liv som du gör. Just med sånna här situationer!

  Jag känner att jag inte ens vill dela med mig om allt möjligt med nära vänner, medan folk på din blogg nästan kräver att du ska öppna upp dig!

  You go girl <3 Jag beundrar dig och följer din blogg med glädje.

 • Motionerafetto skriver:

  Du måste vara riktigt riktigt stark nu. Ricky också för den delen. Det är lätt att vi glömmer den ena när vi håller på den andra. Precis som Foki skriver så måste vi visa hänsyn till honom också, trots att vi ”känner” Foki mera.

  Jag hoppas att ni löser allting och att ni kan sluta fred på varsitt håll. Förhoppningsvis får vi veta sedan vad som har hänt, annars kommer förmodligen denna cirkel aldrig att slutas.

  STOR KRAM! <3

 • Anna skriver:

  Hej Foki.
  Jag har läst din blogg i flera år och jag brukar inte kommentera så mycket (tyvärr) för jag vet oftast inte vad jag ska säga och det känns lite töntigt att skriva saker som att du är snygg osv när jag är snart 24 år, även fast du är otroligt vacker! Iallafall så har det ju hänt mycket nu på senaste tiden och allt detta dramat med skvaller och Ricky visste jag inte alls om och nu känner jag att jag ville skriva en kommentar.

  Först och främst, tack för att du är så öppen och ärligt mot oss, dina läsare, så vi äntligen får veta lite vad det är som försiggår med allt. Klart man varit nyfiken vad som egentligen hände under uppbrottet. Men det är ju klart att det var helt upp till dig vad du ville berätta.

  Jag tycker du är en otroligt stark människa och jag ser upp till dig Foki. Att klara ett uppbrott efter ett så långt förhållande är jättesvårt, speciellt när det blir massa drama. Jag tycker du har varit otroligt mogen i allt detta och ändå tänkt positivt osv. Din blogg gör mig glad 🙂 Allt skvaller och drama är bara skit och jag är ledsen att du måste utstå allt sådant. Tycker många kommentarer är väldigt elaka och helt onödiga. Även om man är en offentlig person så har man rätt till sitt egna privatliv! Och att folk tror på allt skvaller de hör är irriterande och upprörande. Det kan inte alls ha varit lätt för dig att gå vidare och vara sprallig och glad när allt detta har pågått. Jag har ingen aning om vad som är sant eller falsk från flashback osv och helt ärligt talat bryr jag mig inte. Jag älskar din blogg och till exempel så påverkar ju inte hur du eller din familj tjänar pengar detta. Jag menar, din blogg är ju inte bättre eller sämre beroende på hur rik du är. Det känns väldigt töntigt att folk verkligen bryr sig så mycket om sådana saker och sprider elaka rykten. Kan bara säga en sak: dålig karma. Jag vill inte säga någonting ont om Ricky, för jag känner honom inte alls. Det är synd att han har sårat dig och jag hoppas du ska kunna släppa allt negativt <3

  Foki det känns som att jag känner dig. Jag har läst din blogg dagligen i så många år att den har blivit en del av min vardag. Ska jag vara ärlig så gillar jag din blogg mer nu när det är helt och hållet du som skriver alla inlägg och även de mer seriösa inläggen är nog faktiskt de bästa. Jag förstår att du mest bloggar om allt roligt som händer, men vem gör inte det? Ta Facebook som exempel. Ingen skriver ju tråkiga saker på sin tidslinje. Alla uppdaterar spännande och kul saker. Vi lever i en värld som nästan är en tävling vem som har det bäst och alla bygger upp en perfekt fasad. Så det är ju bara naturligt att din blogg mest handlar om positiva saker. Sedan så tror jag att de flesta läsare kommer till din blogg just för att den är så sprallig och gullig.

  De flesta av oss har gått igenom tuffa saker och jag kan ärligt säga att jag inte haft det lätt själv. Vill inte gå in för mycket på detaljer här på en kommentar i din blogg, men i vart fall så vet jag hur det är. Jag vet hur det är att vara hjärtekrossad, sårad, ensam, sviken och att förlora människor man älskar. Även förlora de förevigt. Jag har alltid varit sådan som tar åt mig väldigt mycket av vad folk säger och tycker att om jag var i din situation hade jag brytit ihop för länge sedan! Tack för att du är en sådan stark inspiration Foki. Du är helt underbar och faktiskt efter allt som hänt så gillar jag dig ännu mer. Det är lättare att relatera till dig nu. Lyssna inte på vad folk säger. De kommer alltid vara hungriga efter skvaller och skitsnack, det kanske är den smällen man får ta när man är känd. Tänk bara på allt skvaller man läser dagligen om Hollywood-kändisar. De säger ju att all publicitet är bra publicitet… Tänk bara på hur mycket tid och energi dessa människor slösar på att smutskasta andra. De har ju egentligen inget bra liv.

  Du är så otroligt vacker på både insidan och utsidan Foki. Fortsätt vara dig själv och låt ingen trycka ner dig eller få dig att bli osäker! <3 Tack för alla dessa år av en helt underbar blogg 🙂

 • Em skriver:

  Massor av kärlek till dig Foki! Du är en sådan fin människa! 🙂 <3

 • Mandy skriver:

  Finaste underbara Foki,
  Du är en helt fantastisk person i ALLT…
  Och dina bloggläsare tycker väldigt mycket om dig, just så som du är.
  Nämnde lite för ett par dagar sedan i ett blogginlägg om min skilsmässa. Jag var gift utomlands med en kille från det landet. Vi bodde i hans hemland, jag talade språket flytande. Hade bott där ett par år redan innan jag träffade min blivande man. De första åren var allt perfekt. Vi hade ett företag tillsammans, arbetade tillsammans, umgicks jämt med andra ord. Efter ca 4 år började vi så smått att växa ifrån varandra. Olika målsättningar, olika värderingar. Vi blev till två helt olika personligheter som inte längre hade det bra tillsammans. Känslorna dog ut. Pga företaget var det inte bara att bryta upp direkt. Det måste ske när timingen var lämplig.När det började kännas som om tiden närmade sig för att bryta upp, fick jag ett erbjudande att arbeta i Mellanöstern över vintern. Jag tackade ja till detta, blev otroligt glad och såg fram emot den vistelsen. Bodde i en chalet på en resort vid randen av en del av öknen och med en flod intill. Hade tjänstebil. Den vackra staden låg 20 min. bilfärd bort. Där när jag för första gången på flera år kunde stänga dörren om mig och vara ensam, ”helades jag”. Då kände jag att nu är det dags att bryta upp. Att jag inte kunde bo ihop med min f.d. igen. Jag som alltid brukat vara så glad och tyckte livet var fantastiskt. De sista ca 3 åren av mitt äktenskap var jag totalt olycklig, ledsen, nere. Kände mig helt förstörd.
  Öknen, havet, den vackra lugna miljön helade mig. Gav mig glädjen tillbaka. Här och då insåg jag att det var dags att bryta upp från mitt olyckliga liv. Vilket jag också gjorde. Skilsmässan var ett faktum några månader sedan.

  Efter det lovade jag mig själv att ingen någonsin igen skulle få ta bort den glädje jag har inombords. Att aldrig mer förlora mig själv, så som jag egentligen är. Att aldrig mer låta någon annan person göra mig ledsen eller få mig att må dåligt. Jag kände att om en person får mig att må dåligt, så behöver jag inte den personen i mitt liv.

  Efter mitt uppbrott från min f.d. följde några fantastiska år av roligt jobb i olika länder utanför Europa. Bodde på hotell, omgavs av underbara människor. Stortrivdes med livet.
  Nu, åter i Sverige sedan några år tillbaka, yes indeed. Vilket jag inte alls trivs med som jag nämnt här vid flera tillfällen. Men jag ser det som ett ”tillfälligt mellanspel” som kommer att förändras. Snart nog hoppas jag ju kunna tillbringa mer tid utomlands igen. Helst utanför Europa. Borta är för mig ”hemma”.

  Fortsätt leva livet som du själv vill, tillåt dig att vara den du är och den person du trivs med att vara. Fortsätt följa ditt hjärta och dina egna drömmar och visioner. Skapa din framtid så som du själv helst skulle vilja se den. Du har förmågan, kraften och styrkan att göra storverk. Du har redan en gång bevisat det för dig själv och för omvärlden. Och du kommer att göra det igen…..
  CHOK DEE FINASTE FOK, MED ALLT VAD DU TAR DIG FÖR I LIVET.
  LIFE IS HERE AND NOW….

 • Steffi skriver:

  Foki du är helt fantastisk på vad du gör! Jag läser din blogg dagligen och jag älskar den. Och jag förstår hur jobbigt det kan vara när man plötsligt gör slut med någon som man har varit tillsammans med i åtta år (om jag minns rätt

 • tea skriver:

  Det är fakta att bloggen aldrig hade existerat om det ej vore för både dig å Ricky. Att behålla alla pengar själv är det girigaste Du någonsin kan göra å visar att den som verkligen bara bryr sig om pengarna å sig själv är du. Har följt din blogg många år men kan ej säga att jag är besviken för detta var väntat. Du hat varit och förblir en väldigt omogen person.

 • Emma skriver:

  Heja dig <3

 • Steffi skriver:

  Tea alla har sin rätt att ha sina egna åsikter men att du bara spottar ut allt är faktiskt jävligt elakt! Foki har också känslor

 • Felicia skriver:

  Hej Foki! vill bara säga att jag stöttar dig 100% och jag hejar på dig!
  du betyder jätte mycket för mig, jag läser din blogg varje dag och har gjort ganska länge nu. jag har fått jätte mycket inspiration från dig och jag ser verkligen upp till dig. Du är så himla gullig och du har verkligen ett stort hjärta. skulle önska jag var som du <3

 • Anonym skriver:

  Är det som R säger att han skrivit typ alla inlägg i bloggen?

 • Nimo skriver:

  lycka till i fortsättningen
  http://www.ninistar.blogg.se

 • ISSA skriver:

  Fint och bra skrivet =)

 • Rin ✰✩°。⋆ skriver:

  Jag trodde aldrig såna saker om Ricky, men nu så tycker jag definitivt inte att han förtjänar dig!! Du är en jättefin person på alla sätt och vis och du har inspirerat många! Du betyder väldigt mycket för mig, som en förebild och din blogg likaså! Jag skulle antagligen inte vara den jag är om det inte var för dig och din blogg! Jag har också lärt känna nya personer genom dig och det är jag väldigt tacksam för! Du är BÄST ♡

  Du är också väldigt stark som kämpat vidare, trots motgångar som det här med Ricky! Följ ditt hjärta och hitta rätt person att leva med! Jag önskar dig all lycka till och tycker det är helt rätt att inte ge Ricky nånting av pengarna! Den som kämpade mest var DU och även om han hjälpte till med fotografering, sponsring m.m skulle det ändå inte vara nånting om det inte vore för ditt hårda jobb! Fortsätt så~

  Många kramar till dig och glöm inte att du är BÄST ♡

 • edyta skriver:

  Bry dig inte om exet och stå på dig. En man som knappt kunnat försörja sig själv utan försörjd av sin kvinna är ingen man.. Bara en tönt.. han borde skaffa ett liv ett jobb och inte snylta på sina föräldrar som närmare 30 åring.. patetisk pojk.!! Att han hjälp dig är de minsta han kunnat när du stog för pengar och allt.. kan nån ge han en mus..

 • Märta skriver:

  Aldrig tidigare kommenterat här tidigare trots att jag var en läsare i flera år men jag måste säga att,
  jag läste hans öppna brev till dessa ”skvallerbloggar”. Så som han formulerar sig påminner mig om en tidigare kille som jag skulle ha beskrivit på precis samma sätt som du kortfattat gjorde i detta inlägg.
  Det är lätt att vända på saker och ting, få det att låta som att man övergett någon och att vissa personer har så lätt att ge en skuldkänslor genom att säga att de fortfarande älskar en och liknande, är något som verkligen tär på en.

  Jag tycker du gjorde helt rätt i att säga upp all kontakt. Det gjorde jag med, även jag mest för hans skull. Det är lättare att komma över någon om man får vara arg och besviken snarare än ledsen. Jag tror att ni både kommer må bättre av det här och ja, jag hejar på dig!
  Jag känner igen smått det du gått igenom, det är jobbigt men det blir bättre (säger man inte alltid så..)
  Du är stark, du vinner, stå på dig!

  Kram <3

 • Yasmin skriver:

  Kör hårt Foki lev livet du vill leva inte som någon annan tycker att du ska leva

 • Monica skriver:

  Låt inte det förflutna förstöra morgondagen. Styrkekramar till två fantastiska människor som gav så mycket till oss läsare. Både du och Ricky kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. <3

 • Ida larsson skriver:

  Kämpa fokis! Bamsekramar från mig!

 • My skriver:

  Bloggen fungerar utmärkt utan ditt ex, kör på på DITT sätt nu. 🙂

 • nettan skriver:

  Hej Foki!

  Kan inte tänka mig vilken jobbig situation du sitter i just nu, men tro mig allt blir bara värre om du, Ricky och era vänner ska bråka över internet. Sjukt att det blivit som det blivit, men du borde vara den mogna (då du har en stor jäkla blogg) och bara låta det vara. Bråka kan ni göra över telefon eller liknande. Förstår inte alls varför ni vill blanda in alla läsare! Det blir ju bara jobbigare för er båda…
  Allting kommer att lösa sig, det gör det alltid. Kram!

 • @Wintersagah skriver:

  Foki, jag har läst din blogg i flera år och jag vet att ni är goda människor båda två. Men nu är det faktiskt dags för alla att sluta skriva om Ricky, det har ju Foki sagt själv att hon inte vill att vi läsare gör längre!? Snälla låt det här inlägget bli sista gången vi läsare skriver mer om Ricky, och accepterar att Foki har gått vidare! Foki är bästaste och snällaste personen någonsin och det vet alla som läst hennes blogg länge! Ni som skriver negativt kan ju börja med att läsa hennes blogg från början så får ni se en underbar människa som ni ångrar att ni skrev elakt om!!! Foki du gör rätt i att bara glömma Ricky nu, försök distansiera dig så gott det går, umgås med dina nära och kära så kommer allt bli SUPERBRA!! 🙂 Det märker du ju själv att du klarar dig ju faktist jättebra <3 Såklart hamnar man i en svacka ibland, men du tar dig ju upp på nolltid 😉 Du klarar även allt med bloggen själv lika bra som innan! Massa kärlek till dig!! Du är en ängel på jorden <3

 • Linn skriver:

  Jag tycker du är en fantastisk tjej! En glad, inspirerande och glädjespridande människa. Det verkar som om Ricky bara var ute efter dina pengar efter uppbrottet som om han ville tjäna på det och samtidigt smutskasta dig! Usch vilket svin. Du förtjänar det bästa och det hoppas jag att du finner så småningom 🙂 Move on sweetie!

  Du är en stor inspiration! Tack för din fina blogg sötaste du <3

  Kram <3

 • nikki skriver:

  styrkekram !

 • Fiffi skriver:

  Klart Ricky skrivit alla inlägg tidigare. Tidigare var språket korrekt, nu är det allt annat än korrekt svenska. Solklart! Bra jobbat Ricky!!!

 • Lara skriver:

  Jag tycker väldigt mycket om dig Foki eller njaa, JAG ÄLSKAR DIG!

  Men jag blir så himla sårad och besviken själv när jag nu får veta att det var Ricky som stod bakom bloggen, att det var han som skrev texterna? 🙁

  Varför var du inte bara dig själv från början? Varför ljög du såhär? Jag känner mig så sjukt lurad och dumförklarad som har suttit här sedan jag var elva år gammal och beundrat dig och din blogg. Jag är så fruktansvärt ledsen…

  Plötsligt sitter man här och får veta att man som läsare inte alls hade någon koppling till dig (ja för det var ju så man kände, när man var ensam och mådde dåligt klickade man in här) och att hela känslan bara var en gigantisk bluff? Alltså Foki, det hade jag aldrig förväntat mig.

  Jag hoppas verkligen att du bryr dig om dina läsare så mycket som du säger att du gör (Eller är det också bara ett spel??). För trots att det finns en hel del otrogna och elaka läsare så fanns det faktiskt de av oss som älskade dig på riktigt, som var stolt av dig och stöttade dig med hela hjärtat.

  Fy vad jag känner mig lurad med en ordentlig smäll i ansiktet. Tack för den.

  Jag hoppas innerligt att du kommer vara dig själv och äkta framöver, att du visar den riktiga Fokin och ingen låtsas gubbe. Jag önskar dig också all lycka och framgång, att du mår bra och att du vågar visa dig mer. Kämpa på men snälla, lura oss inte med oäkta fakta. Vi förväntar oss inte att du är perfekt med det perfekta livet. Vi gör alla misstag och alla har vi stunder då vi känner oss ledsna och vilsen. Du behöver inte förfina allting. Ta hand om dig nu fina, du kommer klara det galant! <3

 • Anonym skriver:

  Hoppas Ricky ser detta: ricky du är så jävla ful utseendemässigt och man blir spyfärdig av din personlighet också usch dina smala tunna läppar. Foki du är så jävla fin och stark <3

 • Anna skriver:

  Här följer några citat som Ricky skrivit i andra trådar på Flashback:

  ”SD har i alla fall gjort ett mycket bra val, trots konstant smutskastning och sabotage från media och vänsterpöbeln. Vi kan också glädjas åt att Frankrikes Nationella Fronten och ett flertal andra kloka partier går mot storseger.”

  ”Boden är norra Sveriges ”Malmö”. Det finns ingen stad i hela Norrland som är så blatteinfekterad som Boden, med inbrott, rån och misshandel som vardagsmat.”

  Bra att du dumpade rasistsvinet!

 • Cecilia skriver:

  Jag hoppas verkligen att det löser sig för både dig och Ricky. Jag tror på att det aldrig är ens fel att två bråkar, men man måste vara två för att lösa problemet.

  Så jag hoppas, för er bådas välmående, att detta löser sig. Kram ^^

 • Gyungi skriver:

  Har läst vad du och Fay och din vän har haft att säga om det här, och även det som Ricky sagt. Jag tror vi alla måste inse att det finns två sidor av alla berättelser. Vi kan inte blint säga elaka ord om Ricky och detsamma gäller Foki. Jag tror inte det vara finns en bov i allt det här. Blev chockad över det mejl som Ricky skickat till skvallerbloggarna. Trodde ärligt talat inte att han höll på så mycket med bloggen, men nu tror jag definitivt på det han säger. Allt ”Ricky gillar inte att vara med i bloggen”-snacket känner jag nu nästan blev lite för konstigt. Som om de försökte få det att se ut som om Ricky inte gjort något i bloggen förutom att ta bilderna. Under den senaste tiden har Fokis innehåll i bloggen förändrats väldigt mycket. Bilderna är väl det minsta som förändrats känner jag. Förut var texterna i bloggen mycket mer bra skrivna, det stod mer text. Inte nu längre. Ni som säger att ni inte märker någon skillnad på Fokis blogg, testa att bläddra igenom gamla inlägg från 2011 ungefär, ni kommer märka skillnad. Jag som tyckte att Foki hade ett speciellt sätt att skriva på, som jag gillade, men jag kände hur det försvann ju mindre del Ricky blev av Fokis liv. Så då är det väl Rickys sätt att skriva i uppdrag att låtsas vara Foki jag saknar? Konstigt. Det känns verkligen konstigt. Men trovärdigt, nu när jag ser skillnaden i inläggen.

  Nu fick jag skriva av mig lite, haha! Hade kunnat bli längre men orkat inte just nu… Men önskar både Foki och Ricky all lycka i framtiden, även om ni inte är tillsammans. Försök att inte vara alltför ledsna eller arga, kom ihåg att livet alltid går vidare 🙂

 • Elin skriver:

  Du är stark! Kram på dig. 🙂

 • Julia skriver:

  Hej Anchisa!

  Jag ville bara säga att jag vet var du går igenom eftersom jag själv gjort likadant, var svårare förut men nu kan jag äntligen se framåt och jag vet att det är vad du gör! Jag tycker om det hos dig, hur du alltid är så positiv, sluta inte med det!

  Stora kramar! 🙂

 • Mandy skriver:

  I DAGENS AFTONBLADET ONLINE LÄSER JAG
  EN ARTIKEL OM ”PLATE CULTURE”.

  Konceptet finns f.n. i flera olika länder i Asien men kommer nog att sprida sig till andra länder.
  Det går ut på att man betalar för att äta en måltid
  hemma hos en lokal familj.
  Detta bokas i förväg genom siten: ”plateculture.com”
  Kul idé tycker jag och ett jättefint sätt att kunna komma hem till lokalbefolkning i andra länder.

  http://nyheter.destination.se/3519/har-ar-asiens-hetaste-mattrend

  https://plateculture.com/

 • Mandy skriver:

  STRUNT I ENSTAKA SMÅ STAVFEL, BETYDER JU INGENTING

  Jag tycker det är dumt att en del hänger upp sig på enstaka stavfel eller fel användning av ord i en blogg.
  Vad spelar det för roll. Det är ju ändå väldigt obetydligt och inte hela tiden. De små felen när de någon gång uppträder, förändrar inte textens eller meningens innehåll. Man förstår utmärkt väl meningens innebörd.

  Och till er som klankar ner på ev. felskrivningar. Tänk er själva om ni hade flyttat till ett annat land, t.ex. Thailand.
  Skulle ni då kunna blogga på felfri Thailändska.
  Eller vi kan ta även t.ex. Spanien, Frankrike, Tyskland etc.
  Själv kommunicerar jag på 11 språk. Har lätt för språk. Är väldigt bra på en del av språken. Men trots det skriver jag inte språken helt felfritt.
  Utöver det, läs texter i tidningar och online. Speciellt den yngre generationens skribenter gör rätt så många stavfel och andra fel. Av ren okunskap. Och då talar vi om helsvenska skribenter.

  Sedan måste jag säga en sak om Fokis blogg, jämfört med andras bloggar. De flesta andra bloggar är i princip väldigt likartade från dag till dag. En del bloggare skriver mest om mode, smink, träning, festande och lite mer. Inte ofta de förmedlar något personligt. En del verkar inte alls vara intressanta personligheter i sig själva. Bilderna i de bloggarna, titta igenom deras bloggar för ca 20 dagar. Bilderna är även de väldigt likartade, man vet vad man har att vänta sig. Bjuder inte på några överraskningar. Inte så ofta som bilder vísas som förmedlar något ”verkligt” och äkta.

  I Fokis blogg däremot finner jag en genuin person som berättar saker från hjärnan och hjärtat. En person som förmedlar känslor och intryck, som delar med sig av glädje, tankar och sorg. Och som ger oss intressanta och omväxlande bilder. Även när hon vistas i sin hemort nära Jokkmokk, där det ju inte händer så mycket, och varken finns utbud av shopping eller nöjen lyckas hon förmedla
  sin dag, sina intryck på ett härligt sätt.

  Det jag gillar med Fokis blogg är att jag loggar in och aldrig vet på förhand vad jag kommer att möta från gång till gång. Det kan vara allt mellan himmel och jord.
  Foki kan konsten att få även ”ingenting speciellt” att bli
  fint och genuint.

  Att logga in hos Foki ger mig en stund av glädje. Jag berörs av Fokis blogg. Det okända att inte veta vad jag kommer att möta ger mig en kick i en annars för stunden rätt så förutsägbar vardag.

  Jag får en ”kick” av att inte veta vad bloggen bjuder på nästa gång jag loggar in. Men jag vet att jag får se vackra bilder och läsa ord som kommer från hjärtat och förmedlar tankar, känslor, intryck och en massa mer.
  Samtidigt som Fokis sprudlande glädje och genuina värme och godhet genomsyrar bloggen.

  FOKI, DU ÄR BÄST OCH SKRIVER BÄST!!!
  Fortsätt vara den du är, vi är många som GILLAR DIG JÄTTEMYCKET OCH INSPIRERAS AV DIN FINA PERSONLIGHET OCH AV DIN BLOGG

 • Louise skriver:

  Naaw bad gullig du är❤ hoppas det är lycko tårar;)
  Jag tycker faktiskt att du är jätte bra på att förklara du behöver inte ändra på det❤ bara gör din grej så kommer alla vara glada❤ tro mig! Du är en sådan fantastisk person många blir inspirerad (mig) av dig så var bara dig själv❤❤ för du är så fantastisk❤
  Kram❤ ha en jätte bra dag❤

 • A skriver:

  Hej Foki, kanske ett bra tillfälle nu att ta en bloggpaus? Månader, veckor t.o.m bara några dagar vore nog bra tror jag. Fokusera på ditt eget liv och slipp allt skvaller och åsikter om vem folk tycker att du är och huruvida du gör rätt/fel. Du förtjänar lite tid ifred. Kom sedan gärna tillbaka med världens bästa feel-good-blogg! 🙂

 • Julia skriver:

  Jag har läst din blogg under flera års tid och känner mig nu så lurad när det kommit fram att det mesta är skrivet av Ricky. Vad har du att säga om det? Kan du förstå att man känner sig såhär när man trott att det är en person som skriver och så visar det sig vara en annan? Känns som att man inte längre har en aning om vem du är :s hoppas du kan uträta alla våra frågetecken.

 • Fay skriver:

  Jag vet att det var dumt utav mig att maila till skvallerbloggen och det äter mig in ifrån. Förlåt fina syster, jag kanske borde ha pratat med dig innan eller åtminstone sagt något till dig. Jag var väldigt arg och less, jag står inte ut med att du ska bli sparkad då du redan ligger ned och sedan att jag vet sanningen gör mig bara argare. Jag vet att man inte tjänar något på att ”hänga” ut någon men just i den stunden var jag så arg… Dock tycker jag att det jag skrev var lindrigt, jag beskrev bara Richard som person för det tycker jag att alla borde känna till, åtminstone det.

  Jag är stolt över dig ska du veta. Hur du hanterar situationen, hur lugn och givmild du är. Jag ska be Richard om ursäkt för mitt hastiga beslut jag gjorde igår för jag bryr mig mycket om honom, jag älskade honom som min egna bror.

 • Elina skriver:

  Då vet jag varför alla inlägg har försvunnit, både de långa inläggen och alla de andra som ”du” var aktiv med. Förut var det över 10 inlägg per dag, nu är det bara upp till 3-4 och väldigt korta inlägg med ”r” på slutet av nästan varje ord.

  Jag tycker ni borde träffas och åtminstone prata ut, för det går överstyr över median alltså. Då kan ni åtminstone rensa luften mellan er. Så slipper du vara ledsen och han så hämndlysten. Fast dock skulle han aldrig anmäla dig, tro mig.. Men som sagt. Ni borde diskutera vad som hänt mellan er face to face!

 • Emma skriver:

  Skickar MASSA styrkekramar!! ♥♥♥

 • Till foki skriver:

  ”Allow it, release it, move on”

 • TinnZ skriver:

  Hej Foki!
  Vill bara skicka stora kramar till dig. Livet är fruktansvärt jobbigt i vissa perioder, men samtidigt enormt bra i vissa avseenden. Jag vet själv att det absolut inte är lätt att plocka fram det som är bra jämt och lägga det jobbiga åt sidan. Stora kramar på dig!

 • Hmmm skriver:

  Hej Foki!
  Det är tråkigt när ett förhållande tar slut och ännu tristare när smutskastningen kommer.
  Jag har följt din blogg i princip sedan du startade efter att min dotter visat mig den. Men nu slutar jag tyvärr följa och det är med stor sorg jag gör det valet.
  Men eftersom du valt att kasta er privata smuts ut i din blogg så är det fina förstört och bloggen känns nu lite smutsig.
  Vad du gör och säger är ditt val men lite synd att du sjönk till hans nivå.
  Lycka till i framtiden och se till att vara dig själv. Efter ett så långt förhållande och i så ung ålder misstänker jag att det är extra tufft, men du kommer att fixa det.

 • Hmm skriver:

  @Hmmm: Du om du nu är så gammal som du hävdar så var ditt inlägg synnerligen omoget och onödigt.

  Ta hand du om din eventuella dotter istället.

 • n skriver:

  ♥♥♥♥du är stark Foki♥♥♥♥

 • Mila skriver:

  vilken bluff allting är !!

 • Anna skriver:

  För din skull ska jag inte säga något elakt om Ricky. Vill bara att du ska veta att det lyser igenom starkt, vilken ren och bra människa du är. Genom Rickys handlingar och ord lyser det igenom att han inte riktigt uppnått det. Vem som helst kan se att du är fin, snäll och god och jag tror ingen bryr sig om ifall du inte kan skriva lika korrekt svenska, vi vill läsa om dig – vi är intresserade av dig. Och jag personligen tycker din blogg har blivit tusen gånger bättre sedan uppbrottet. Älskar dig.

 • Elin skriver:

  Go Foki! Du är helt underbar, jag träffade dig när du var till Ikea i Haparanda och du är så himla fin och en god människa. Har läst din blogg i flera år och älskar den fortfarande lika mycket! Du är en stark människa, och förtjänar det allra bästa. Jag har aldrig sett en så godhjärtad och glad människa förut. Fortsätt kämpa, bort med människor från ditt liv som trycker ner dig och håll nära människorna som lyfter upp dig. <3

 • Linna skriver:

  Hej Foki
  Tycker verkligen att det är hemskt det han har gjort mot dig. Är det inte typ olagligt att försöka få nån misstänkt för nåt man nt har gjort!?
  Tycker att bloggen har blivit bättre och mer personlig nu.
  Tänk på att vi bloggläsare älskar dig!!
  Kram till världens bästa Foki❤️❤️

 • Linna skriver:

  Hej Foki
  Tycker verkligen att det är hemskt det han har gjort mot dig. Är det inte typ olagligt att försöka få nån misstänkt för nåt man nt har gjort!?
  Tycker att bloggen har blivit bättre och mer personlig nu.
  Tänk på att vi bloggläsare älskar dig!!
  Kram till världens bästa Foki❤️❤️

 • Tycker alla borde ta det lite lungt med att annlaga varken Foki eller Ricky. Det ända vi läsare kan se är utsidan, det de VÄLJER att berätta från deras sida. Saker kan glömmas bort, med flit eller bara ”by accident”. Ingen av oss har varit där under ären. Det kan lika gärna visa sig vara en del sanning i nådas berättelse.
  Men huvudsaken är att Foki och Ricky tar hand om detta tillsammans.

  Det jag som läsare skulle uppskatta och som skulle ta stopp på allt onödigt skvaller. Skulle vara ifall Foki och Ricky träffades och gjorde en videoblogg tillsammans där de reder ut all sanning. Då det är svårare att ljuga i ansiktet på någon och när båda är där så är det lättare att sanningen kommer fram istället är endast en synvinkel.

  Man uppfattar saker olika, alla är olika. Dra inte förhastade slutsatser folk!

 • Henrik skriver:

  I need help hur reder man ut ett elakt skämt mellan tre misstänkta??.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *