Frukost med världens bästa

God morgon käraste läsare,

Jag fick ingen bra kväll igår, bröt ihop totalt men jag hade världens bästa vänner bredvid mig och jag är väldigt tacksam för det.  Jag ska inte låta Ricky drar ner mig, det är inte värt det. Jag är ledsen att det måste bli så här men han kan göra vad han och vill och säga vad han vill, det viktigaste är att mina närmaste vet och har sett hur det ligger till. Det han gör visar bara att jag gjorde rätt val som valde att inte gå tillbaka till honom.

Det är Ricky som har hjälpt till jättemycket med bloggen tidigare och det är jag glad för då det underlättade en hel del under min vardag. Men jag mådde så himla dålig över det då han ibland kan lägga ord i min mun samt åsikter som jag inte alls är överens om. Jag har velat berätta det för er sedan vi bröt upp men han sa att jag inte skulle göra det. Ricky, jag klarar mig utan dig. Du som säger att jag aldrig kommer att klara mig utan dig! Ricky, folk förstår min svenska! Ricky, äntligen får jag vara mig själv. Jag kan ha vilken hårfärg jag vill, vilka frisyrer jag vill och vilka kläder jag vill. Äntligen står jag på mina egna ben, Jag ska inte låta dig påverka mig psykiskt något mer och är så glad att allt mitt lidande i dessa år är över.

Jag älskar att vara glad och det ska jag få vara också!

IMG_3942

174 reaktioner på “Frukost med världens bästa”

 • neemees.com skriver:

  underbart med en sådan morgon

 • Alida skriver:

  You go girl!!

 • Elina skriver:

  BRA FOKI!!! Shit, vad stolt och glad man blir!! Aaaaahh, bästa blogginlägget nånsin!! *^^*
  Heja Foki~~~!!!

 • neemees.com skriver:

  Du bör nog inte prata om detta mer…kram

 • Linda skriver:

  Vad menar du med att du får välja vilka kläder, frisyrer, hårfärg och osv. Är det Ricky som tidigare har bestämt? Kram

 • Fanny skriver:

  Han har väl aldrig ens klankat ner på din svenska… tråkigt att du ska smutskasta honom. Och om du led i flera års tid, varför gjorde du inte slut?

 • Karin skriver:

  Personligen tycker jag din blogg har blivit bättre det senaste halvåret, vad exakt det är som gör det kan jag ju inte svara på. Men det faktum att det är du, bara du och dig själv som är bloggen gör nog en hel del. Keep it going strong!!!

 • Anonym skriver:

  Oavsett om han har hjälpt dig med din blogg eller inte så så är det din blogg! Jag har svårt att tro att du skulle tvinga han till att hjälpa till med bloggen. Du är stark foki!
  You rock!

 • Nadja skriver:

  ÅHHH VAD GLAD MAN BLIR , bästa inlägget på länge !!!!

 • Sofia skriver:

  Oj, detta trodde jag inte om honom! :O

 • s skriver:

  Det var rätt uppenbart att något var konstigt mellan er två. Bara att blicka framåt, klippa alla band med honom och tänka positivt oavsett vad som händer. Dock låter han ju rätt sanningenlig i det han säger (från skvallerbloggen)

 • loll skriver:

  han har inte bestämmt över dig hur du ska klä dig du har alltid haft samma stil. Och du har inte ändrat den. Det är ricky som kommer gå segrande ur detta.

 • Elina skriver:

  Fanny: Vad vet du om hur deras liv har sett ut? Kanske har Ricky sagt sådant till henne. Kanske inte. Men efter att ha följt Fokis blogg i flera år så har jag svårt att tro att hon är en sån personer som vill andra illa med flit. Och det är nog svårare att göra slut än vad man tror. Se bara hur de har det nu.

  Neemees: Det är väl upp till Foki om hon vill ta upp det eller inte..?

 • E.G skriver:

  HEJA FOKI! 😀 Följt dig ända sen du började blogga
  men detta var det BÄSTA blogginlägget från dig någonsin!

  Jag menar det, HEJA DIG! ♥

  Och jag hoppas att Ricky också kan gå vidare, precis som du gjort 🙂

 • Karin skriver:

  Man ska aldrig låta någon tycka ner sin livsglädje!

 • Fanny skriver:

  Elina: Vad vet du om hur min relation till Foki och/eller Ricky ser ut?

 • Sara skriver:

  Jag tycker bättre om din blog nu. Du klarar dig alldeles utmärkt själv. Du är bra Foki!

 • Anonym skriver:

  TEAM RICKY !!!

 • Emma skriver:

  att säga att du är ” glad att allt mitt lidande under dessa år är över ” bevisar ju bara vad du är för person. Varför inte lämna honom för länge sen om det var ett sånt hemskt ” lidande ” ?

 • G.G. skriver:

  Tusen solsken till dig Foki! jag är ledsen att du ska behöva vara ledsen och drabbas av en sådan sak, du förtjänar inte att dras med det här 🙁 Du har gett honom alla chanser och ni hade en glad tid.men det är dags att vandra vidare, du är inte skyldig honom någonting 🙂

  Egentligen är du bland de tuffaste jag känner – att kunna le som du kan och se positivt i vått och torrt är något som räddar många omkring dig. Hoppas att du alltid kommer att vara omringad av välvilliga och strålande människor :’) <3
  /G

 • Valentina skriver:

  Hi foki
  The more time goes on the more stronger you will be.
  My husband left me and my son 2 years ago the first year I went through heartbreak, sadness, anger and the last phase acceptance.
  Now I feel it was the best decision he made.
  Me and my son are stronger, healthier and happier the ever.
  And all this time he has threatened me and abused me mentally.

  I will never go back to the state I was in because I’m thinking about the future.
  Just remember you are never alone.

 • Niiinen skriver:

  🙂 Bara kämpa vidare med livet och ta nu hand om dig själv och inte bry dig om allt som är runt omkring just nu. Huvudsaken är att du och de i din närhet vet vad som hänt.

  Ha en fin fredag!

 • Lovisa skriver:

  Heja dig Foki, jag gillar din blogg bättre nu än innan!

 • Anonym skriver:

  Eller va?? Så Ricky har tvingat dig att va tillsammmans ned honom?!

 • Emily skriver:

  Låt han aldrig trycka ner dig du förstjänar din lycka. och han kan inte styra över dig sådär det är helt fel och han kan inte hålla på så för man gör inte så helt enkelt bra att du går vidare för det kan inte vara så. Det är så sjukt taskigt det han håller på med hoppas han inser att ingen är en marionet docka man kan inte styra den vart man vill och man kan inte bestämma vad han vill!

 • G.G. skriver:

  Till alla som påstår att det är Fokis fel för att hon inte lämnade Ricky ‘för länge sen’ :
  Föreställ er att man har ett liv tillsammans, är tusentals mil hemifrån och även om man själv har ett jobb, vänner och nätverk så har inte partnern det, och inte ens kan språket. Har man en ansvarskänsla som Foki kan man förstås inte lämna ut ens om det var vilken annan person som helst.
  Om ni hade kommit i tvist över något och drev den bästa good-feel-bloggen i Sverige, hade ni pratat om det? exakt. Det är inte alltid lätt, ni har ingen rätt att klandra någon.
  Egentligen har vi ingen rätt att dra lösa slutsatser, så var försiktiga med att skriva saker och tänk på hur andra kan uppfatta dem, ni säger sårande saker till en person i distress och det är inte okay.

 • Tove skriver:

  Så himla starkt av dig Foki! att du säger det här, öppet på bloggen! Du visar honom att du är inte rädd att vi ska veta vad som händer! Han kommer säkert att backa(förhoppningsvis)!
  Att du inte är rädd för att stå upp för dig själv! <3 Du är en stark och oberoende kvinna!! O jag frickin älskar det! Önskar att jag kunde vara din vän, stötta och krama dig i sånna här situationer! Tur att du har så himla fina vänner som stöttar dig<3 jag hoppas min lilla kommentar bland många andra kan få nå fram och att du läser det <3
  Jag har själv varit i ett sånt förhållande, men att han hotade med att ta livet av sig om jag inte tog tillbaka honom. Jag gjorde det inte såklart! O nu har jag den mest underbaraste killen i mitt liv!=)

  Men jag är så himla glad för din skull att du verkligen är dig själv!!:D Du vågar verkligen stå upp för dig själv. Jag märkte att när ni gjorde slut, att du tog mer "icke oskyldiga" bilder! det bara lyste om dig, du är en blomma som äntligen (efter många år i skuggan) har fått blomma ut till en färgstark, glad, sprallig och glädjespridande kvinna! <3 Fortsätt kämpa! jag finns alltid här<3
  jag hoppas du kommer få en bra dag, ät mkt glass och krama om dina vänner!!
  Supermegastöttekramar till dig <3
  Kram Tove <3

 • Linn skriver:

  Foki det finns ingen starkare än du. Du har ett leende som lyser upp dagen. Låt ingen ta det ifrån dig. Tusen kramar från oss alla !!!!

 • Anonym skriver:

  HEJA RICKY!

 • Elina skriver:

  Fanny: Läs det jag skriver: ”Vad vet du om hur deras liv har sett ut?”. Alltså frågar jag inte efter hur din relation till Foki/Ricky att ut, utan jag påpekar bara att ingen av oss läsare har en susning om hur deras liv tillsammans har sett ut. Inte du, inte jag. Vi kan bara anta och gissa om Ricky har sagt något sånt till Foki eller inte. Och jag tror på Fokis syn på det hela.

 • Em skriver:

  Jag tycker helt klart att din blogg blivit intressantare och roligare att läsa det sista halvåret. Sen så älskar jag din svenska! Den är så sjukt charmig och härlig att lyssna på! Speciellt samtalet du spelat in med Bem, det visar vilken gullig och fin person du är. Jag har aldrig kommenterat din blogg trots att jag läst den i tre år, men jag ville bara att du ska veta hur mycket jag uppskattar dig och din blogg. Kraam <3

 • Linn skriver:

  Jag är så glad att du äntligen får vara dig själv. Du klarar dig så mycket bättre utan honom. Man blir så överraskad då ert förhållande såg så mysigt utifrån men vi såg ju bara en pytteliten del av ert förhållande. Jag hoppas verkligen du kan hitta en bättre kille. Puss och kramar

 • Rebecca skriver:

  Det är inte alltid lätt att ”bara göra slut” även om man är i ett dåligt förhållande så stannar man kvar pga av kärleken man känner för den andre… ”Kärleken är blind” – och det stämmer, ofta viftar man bort saker som händer etc, dels för att man är så kär och ibland av en viss rädsla att vara ensam. Det kan vara väldigt lätt att bli ”manipulerad” när man är i ett förhållande, man tänker inte bara på sig själv, ibland blir det destruktivt, på olika sätt.

  Foki, jag har följt din blogg i så många år, det är så starkt av dig att ens våga dela med sig av detta! <3
  Framtiden kommer bli bättre, du har din familj och vänner som verkar vara varma och Goa människor!
  Tiden läker alla sår, önskar dig All Lycka och Glädje <33

 • Elsa skriver:

  Åh Foki! Du är den mest snälla, underbara och söta bloggaren som finns! Man blir alltid glad av att läsa din blogg. Det är väldigt synd att Ricky beter sig såhär 🙁 Du förtjänar bättre! Ta inte åt dig, vi bloggläsare kommer alltid finnas och stötta dig i alla lägen. Kram!

 • eskil skriver:

  Självklart var det inte bara för Foki att ”lämna Ricky”, oavsett om han sa såna saker eller inte. Antagligen älskade hon ju honom. Det är sanslöst svårt att lämna en person man älskar även om personen får en att må dåligt, och tyvärr är det inte särskilt ovanligt med sådana situationer. Att killar vill ha kontroll över tjejer i förhållanden är faktiskt inte alls så ovanligt, även om det såklart är väldigt tragiskt.

  Att du, Foki, faktiskt HAR lämnat honom och gått vidare visar bara på en otrolig styrka. Själv har jag varit lite nojig över hela Ricky-uppbrottet, liksom velat att ni ska hitta tillbaka till varandra som i en romantisk film eller något. Nu när jag har sett helheten bättre – ja även Rickys version – så inser jag att i en film med ett lyckligt slut går du faktiskt inte tillbaka till honom. Du är så sjukt stark och definitivt en förebild. Heja dig, Foki! ♥

 • Lisa skriver:

  I have never seen a happier person than you. You know that you are strong. Don’t let ugly people hurt you. Let them be ugly. YOU ARE STRONG! We know that for sure.

 • Emma skriver:

  Till er som ”håller på” Ricky och inte tror på Foki. Hur omogna är ni egentligen?

  Jag lägger mig inte i, jag dömer inte, jag ”bryr” mig inte. Eftersom jag inte känner dem personligen och därför inte har en aning.

  Folk borde verkligen lära sig att inte vara så nyfikna bitterfittor.

 • Putte skriver:

  Var i din vakt. Det är såna som Ricky som kan mörda? Så ett tips låt inte honom komma i närheten av dig. Var stark du kommer klara dig galant. Peace

 • Sandra skriver:

  Hej Foki jag tycker du är så oerhört stark människa och jag beundrar dig på så många sätt. Jag vill själv en dag flytta utomlands, starta mitt egna klädmärke o.s.v. Men på någon dum skvallerblogg skriver Ricky att han skrivet det mesta på din blogg. Är detta sant? Jag bara undrar för jag anser att din blogg är lika bra nu som då!! Väldigt tacksam för svar. Kramar Sandra.

 • emma skriver:

  Det ricky gjort är helt fel och omoraliskt. Dock tycker jag det är lite konstigt att du nu ”bekänner” att du led i hans sällskap och att du nu är fri? Om det var så varför bröt du inte tidigare? Han tvingar dig ju inte riktigt att vara tillsammans med honom. Dessutom så fick vi läsare aldrig någonsin bilden av att han inte var bra mot dig, (inte för att sanningen kommer fram genom inlägg men du skrev ju ständigt om hur mycket han betydde för dig).

 • :)) skriver:

  Alltså Gud. Människorna som säger vad Ricky gjort och inte gjort. Om jag ska vara helt ärlig tror jag att Foki vet bäst vad som hänt. Mind your own buisness (:

  Kram Foki, du kommer fixa det här

 • Kristin skriver:

  All kärlek till dig! You go girl! <3

 • Sofia skriver:

  var stark, Foki! Finns många som varit i din sits med killar som ”bestämt” över en lite väl mycket, tur att du känner dig fri nu! 🙂

 • JoJo skriver:

  Bra skrivet! Kämpa på!♥

 • Amanda H skriver:

  Bra Foki!! Stå på dig. Du tar dig ur det här som en mycket starkare kvinna än innan. Och jag ser upp till dig tack vare det. Du är verkligen beundransvärd.

  Jag hade ett ex som också ville kontrollera mig. FIck mig att må dåligt för att själv må bra. Talade om för mig hur jag skulle se ut (vilket jag vägra.. vägra ta order liksom..) .. men sen om jag själv ville ha ett visst klädesplagg på mig av egen vilja (vilket han tidigare gett förslag om) blev han jättesvartsjuk. Vilken dubbelmoral.

  Nu är jag nygift. Har verkligen träffat den rätta. Han säger aldrig åt mig hur jag ska klä mig, bete mig, tänka osv. Tvärtom så uppmanar han mig till att vara en egen individ. Den person som jag själv vill vara. Uppskattar det så himla mycket. Speciellt eftersom att jag ska flytta till hans hemland väldigt snart. Och även fast jag älskar det landet så otroligt mycket, så är jag ibland rädd att förlora min egen identitet. Men vet att det inte kommer att hända. Eftersom jag har en sån uppmanande man!

  Jag hoppas att du kommer hitta en lika stark, äkta, och lycklig kärlek som jag gjort Foki. Där man uppmanar varandra till att vara sin egna individ. För det förtjänar du verkligen. Äkta kärlek! ^^

  Kram

 • Hanna skriver:

  Hej Foki! Jag blir så illa berörd när jag nu läst detta på din blogg mellan dig och Ricky. Det är ju så fruktansvärt att behandla någon så (alltså så som Ricky gjort mot dig). Ännu värre är ju alla de som håller med Ricky, och skriver det på din blogg? Det är ju helt vrickat att medvetet skada någon på ett sådant sätt. Jag hoppas att du fortsätter ignorera dina haters och hämtar energi från oss som verkligen bryr sig om dig! Skickar massa kärlek, hopp och styrka till dig Foki!

  KRAMAR!!

 • Lina skriver:

  Du förtjänar inte Ricky.

 • alis skriver:

  Du ska alltid vara den du är och inte den folk du vill ska vara. Du verkar vara en grym brud, gör de du vill och låt ingen hindra dig med andra ord fortsätt som du gör. You go girl. Du är verkar vara en väldigt fin person

 • Julia skriver:

  Du är så stark. Sa han verkligen att ingen förstår din svenska osv?
  herregud, man blir ju så arg.
  Men jag är så himla glad att du kan vara dig själv. Du är verkligen bäst! ♡♡♡♥♥♥

 • Helena skriver:

  Hej,
  Låter som helt rätt beslut från din sida att gå vidare. Tyvärr kommer varken du eller han kunna göra det innan ni rett ut allt som binder er samman, och där ingår de pengar som ni gemensamt tjänade på bloggen. Han har enligt svensk lag rätt till den del som han stod för, och det låter på er båda som att han lagt ner mycket jobb med bloggen. Jag förstår att det är trist att skiljas från så mycket pengar och att du säkert är arg för att han behandlade dig illa, men ingen av er kommer vara helt fri innan ni löser detta. Du kan skaffa nya pengar. Så bara ge honom hans del, så att han inte har något mer att komma med. Så har han verkligen ingen del i ditt liv längre. Se till att få det skriftligt också så att han inte kan hävda att han har rätt till din blogg i framtiden då han är en medskapare. Utan lös det här nu, utanför rätten om ni kan men annars med hjälp av advokater. Det är värt det. Jag lovar.

 • tina skriver:

  Vet inte om du kommer redigera denna kommentaren eller ens godkänna den, men vrf inte ge ett försök.

  Medan ricky gett en stor förklaring och även förklarat sina brister i förhållandet (typ att han var naiv osv) så har din kompis gett svar genom ett inlägg, där hon mer eller mindre bara smutskastar o svartmålar ricky. Vems version tror du dina läsare väljer att tro på?

  I rickys förklarande mejl (som jag läste på en skvallerblogg) kände jag direkt igen den bra svenskan. Det var precis sådan svenska & skrivstil som funnits i Dina inlägg på bloggen!

  Man (iaf jag) har Trott att jag lärt känna dig genom bloggen o har alltid faschinerats över hur fullspäckade dagar du har samt orkar / har tid att blogga så mkt. Jag har också alltid tyckt att det varit kul att läsa dina inlägg, då de alltid innehållit sådan inlevelsefull text.

  Nu när jag jämför inlägg från din blogg o rickys mejl så ser jag en koppling. Självklart var det inte du som skrev dessa inlägg och på något sätt tycker jag det känns så tråkigt och opersonligt av dig. Den personen jag trodde jag lärde känna var ricky, inte du.

  Menmen! Ville bara skriva det. Lycka till till er båda.

 • Anonym skriver:

  du förtjänar inte ricky, otacksamma slyna

 • :) skriver:

  <3<3
  Jag är också sådär dumsnäll och "kan" liksom inte säga nej till vissa, böjer mig lätt för vinden, så jag lider verkligen med dig att ricky var ett sånt kontrollfreak och att han är en så stor skithög nu.

  Pengar gör människor till svin (uppebarligen är du ingen människa, vad är du för ngt??;) ) och man ser inte sin partners rätte sida förrän man gör slut med den, inte helt sant det sista men det ligger något i det!

  Haters är bara bittra svartsjuka människor precis som Ricky, som inte vill att nån annan än de själva ska vara glada och lyckliga. Tänk hur många elvaåringar och förståndshandikappade som bara sitter och skriver massa dumt strunt, skit i de dumma och fokusera på det positiva!

  Du är det godaste mest renhjärtade människa som finns och det vet både du och jag och resten av alla hundratusentals läsare. Ricky gör bara bort sig och har sjunkit till botten i mina ögon!

  Stay strong!

 • Motionerafetto skriver:

  Vad ont det gör i mitt hjärta att läsa allt detta. Jag är otroligt tacksam att du delar med dig, man brukar inte få komma nära dig och jag älskar när vi får göra det. Jag älskar att se att du kan stå på egna ben och klarar dig fint.

  Jag tror inte någon anade att Ricky behandlade dig så, ni har ju alltid sett ut att vara det perfekta paret. Kanske just för att man aldrig har fått komma nära. Men nu vet vi alla, och jag hoppas att du mår bra nu för att du förtjänar någon som förtjänar dig! <3

 • Foki, gör dig själv en tjänst och byt nummer och blockera även hans nummer om det går, så slipper du få någon mer oönskad kontakt från honom. Blockera även hans mailadress om han har försökt skicka mail till dig. Du gör helt rätt i att bryta all kontakt med honom.

  MÅNGA KRAMAR TILL DIG! ❤️

 • Sandra skriver:

  Du borde verkligen SJÄLV gå ut och skriva en egen version om detta, utan att smutskasta Ricky. Det är ju precis därför han får så mycket sympati, han har varit saklig och korrekt i sin version och erkänt sina fel. Gör det du också.

  Bubblan har liksom redan brustit.

 • bella skriver:

  Jaha, nu förstår jag varför det har kännts som om texterna är skrivna av olika personer. Får nästan dåligt samvete för att jag påpekade det häromdagen. Men skönt att du äntligen känner att det är DINA ord som räknas, dina åsikter, och DU. Han behövs inte här!

 • bella skriver:

  Det är klart att man förstår vad du skriver 😀 han behöver inte rätta eller lägga sig i. Det är DINA ord vi vill ha, Foki!

 • Elin skriver:

  <3 till dig

 • Fatousweet skriver:

  Rätt ska vara rätt. Och det kommer nog visa sig snart.. Tycker dock det är lågt från båda hållen att ni smutskastar varandra. Tråkigt att se. Kram på dig Foki

 • emma skriver:

  you go girl!

 • Erika skriver:

  Hej foki! Jag är väldigt ledsen för både din och rickys skull att ni har haft ett så dåligt avslut. Sedan vill jag också säga att jag inte tänker välja sida i detta – då det är helt mellan er två och vi inte vet hela historien. Är säker på att du har vänner som stöttar dig i detta och att vi kan stanna utanför helt enkelt.

  Uppmanar alla läsare att göra likadant, då man inte vet allting är det så lätt att göra ett ogrundat ställningstagande som kan komma att skada någon 🙂

 • Jonna skriver:

  Åhh foki jag är så glad över att höra att du mår bra! Du ska aldrig låta någon trycka ned dig. <3

 • Becka skriver:

  Foki, du förtjänar någon bättre. Ingen av oss vet vad som verkligen hänt men du klarar detta och är bäst oavsett. Hoppas folk stöttar dig och inte drar dig ner med (t.ex i kommentarerna) för de vet ju inte vad som har hänt. Du är så stark och har valt rätt <3

 • Kamilla skriver:

  Jeg synes ikke vi skal legge oss opp i hva som skjer i deres liv. Foki skrev tidligere på bloggen at hun ikke ønsket at vi skulle spørre etter Ricky. Skal vi la det ligge der?

  Foki: Klem fra Norge <3

 • ISSA skriver:

  Jag hoppas att ni kan lösa detta gemensamt. Jag tycker varken han ska smutskasta dig eller att din kompis ska smutskasta honom offentligt. Båda är fel. Men jag hoppas allting löser sig! Och självklart är det är för DIN skull vi klickar oss in på bloggen, det dina ord vi vill läsa!

 • amanda skriver:

  Skulle jag var både dig och Ricky så skulle jag sluta skriva om detta på bloggar och på andra sidor. Ni har olika syn på saken och jag själv tror inte det är bra för någon att ni delar med er av det här på detta vis. Ingen av oss andra vet exakt vet vad som hänt eller vad som sagts.

  Om jag var du skulle jag sluta skriva om detta nu. För att skydda både dig och Ricky.

 • Johanna skriver:

  Ser gott ut! :)<3

 • eh skriver:

  cry me a river, foki

 • Anonym skriver:

  Jag vill inte skriva någon kommentar som gör dig ledsen men jag förstår inte helt, har han orsakat dig psykiskt lidande under åren ni var tillsammans?
  Och har han varit med och bestämt vad som ska skrivas i din blogg?

 • Anonym skriver:

  Jag vill inte skriva något som ska göra dig ledsen men jag förstår inte helt, har han orsakat dig psykiskt lidande under åren ni var tillsammans , och har han varit med och bestämt vad som ska skrivas i din blogg?
  Hoppas iallafall att ni båda finner lycka och fred i framtiden

 • C skriver:

  Det är svårt att hålla med bara en sida eftersom det alltid finns 2 olika berättelser till sådant här! Efter att ha läst Rickys väldigt långa inlägg så tycker jag att han är en starkt person (också) som drivit bloggen åt dig för att han ville hjälpa till. Du klarar säkert dig utan honom men det är viktigt att inte glömma vad man hade tidigare 🙂 Peace!

 • Sandra skriver:

  Ge honom lite pengar så kan ni båda gå vidare utan denna smutskastning

 • Ellen skriver:

  Massa styrkekramar till dig Foki och tänk endast framåt! 🙂 <3

 • Cicci skriver:

  HEJA FOKI!!

  jag kommenterar typ aldrig annars.. Men vet precis hur det är..

  INGEN oavsätt vän eller pojkvän ska få dra ner en.. du är så jävla bra och man märker hur du har börjat blomma sedan uppbrottet med Ricky..

  Fortsätt leva, lev livet och gör precis vad du vill <3

 • Tessan skriver:

  Foki, allting kommer att bli bra till slut. Håll huvudet högt och bry dig inte om honom. Ibland finns det människor som vill en illa, tyvärr människor som man trodde ville en väl. I slutändan är det dessa människor som förlorar och tro mig, han kommer att må dåligt över att han gick bakom din rygg. Du som alltid ville honom väl. Det är bara att sortera bort honom nu när han visat vem han egentligen är. Han är inte värd din tid! Du verkar vara en supertrevlig tjej och jag tycker om din blogg ännu mer nu när du är ”dig själv”. Och angående din svenska…den är perfekt! 🙂 Din föredetta är en tönt rent ut sagt och det förstår vi alla nu! Foki, ut och lev livet! Men framförallt, var glad över ditt liv och din underbara familj och vänner…och dina läsare som står bakom dig och peppar! Tjoho! 🙂

 • Judge Judy skriver:

  Det är tråkigt att läsa vad som händer mellan er, hur ni båda två kastar skit på varandra. Dont fight fire with fire.
  Jag kan förstå att du är ledsen över det senaste, för ja det var ett riktigt Dicky-Ricky move.

  Att läsa igenom kommentarerna gör mig bara deprimerad på hur dagens ungdommar och nyvuxna beter sig.

  Ni som inte håller på Foki i denna fighten, kommentera inte.. och om ni nu måste kommentera, bearbeta era hjärnceller lite till innan ni klickar på ”kommentera”…
  Den mest patetiska kommentaren involverade ”slyna”… vet du ens vad en slyna är? Helt sjukt…

  Stå på dig Foki, men som sagt– dont fight fire with fire!
  Kram

 • juno skriver:

  Den som aldrig levt i ett destruktivt förhållande kan aldrig förstå vad detta handlar om. Starkt att du tagit dig ur ett sånt förhållande och nu blickar framåt! All kärlek ♡

 • Tessie skriver:

  Vad ledsen jag blir av att höra hur styrd du blivit i hemlighet. Starkt av dig att fortsätta själv med huvudet högt, heja dig!

 • Tilda skriver:

  Du klarar dig så himla fint utan honom! Kör ditt race, be strong! Och framförallt var glad! Fatta hur långt du kom med honom vid din sida och förstå då hur himla långt du kan gå nu när inget håller dig tillbaka längre!!! Du är grym på det du gör foki! Kram <3

 • Lisa skriver:

  Cry me a river, Foki

 • Josefine Dior skriver:

  Kika in hos mig.
  Allt från bodyart/kläder/hår/naglar till träning/depp-pepptalk
  http://tilldetsistahjartslaget.blogspot.com/

 • Lillie skriver:

  Heja Foki!! 🙂

 • Emilia skriver:

  Jag önska Ricky startade en blogg! Saknar den kvalitén som bloggen hade förut!Stor shock att få reda på att ens favoritblogg drivits av en ~30årig kille från norrland!!

 • Lennart skriver:

  Foki Keep It Going Strong du, jag gillar då dig så som du är nu för tiden skulle ju bara bli otroligt glad om du skulle kunna tänka dig att skicka en bild på dig och din Autograf till mig!
  Stå på dig Foki gillar verkligen det jag läser och ser i din blogg är ju in flera gånger om dagen så man inte missar något.

  Kram på dig Foki!

 • Nathalie skriver:

  Go Ricky!

 • Johanna skriver:

  Slutade läsa bloggen strax efter ni gjorde slut på grund av att den blev så jäkla dålig efteråt! Språket och allt.. om det verkligen är Ricky som gjort det mesta av arbetet med bloggen så borde du verkligen ta dig samman och ge killen sin del!

 • Hanna skriver:

  Sänder massa kärlek till dig Foki! Jag står på din sida:)

 • Issa skriver:

  Bästa Foki, stor kram till dig. Stay strong girl<3

 • Frida skriver:

  Ricky hyllar dig trots allt du gjort mot honom(och han gjort för dig), medan du bara fortsätter att hoppa på honom och få honom att framstå som en hemsk person! Tyvärr men det här säger mer om dig än om honom!

 • Emma skriver:

  Du är fantastisk Foki. Ett citat till dig eftersom du ger det till oss 🙂

  You wanna know whats beautiful? Read the furst word again.

 • Du är tung Foki! Har själv vart med om ett sånt förhållande. Ge inte honom ett öre! Han förtjänar inte. Han är bitter och glupsk! Han verkar vara helt jävla besatt utav dig , PSYCHO varning!
  Skit i vad alla andra skriver och hatar på dig! Lev ditt liv. Vi som vet genomskådade hans idiotiska försök till försoning hahaha

  LIVE YOUR LIFE!

  All lycka! Din bloog äger! Läser den oftare nu än innan faktiskt mest för att du alltid reser och lägger ut feta bilder 🙂 har läst din blogg sne 2009, vi växer med dig 🙂
  alla växer upp nångång eller hur ? 🙂

 • Anastasia skriver:

  Hej Foki! Jag har följt din blogg ganska länge nu och efter att jag hade läst dina två senaste inlägg så började jag tycka synd om dig. Men efter att jag hade läst Rickys inlägg blev jag bara lite chockad. Självklart vet man inte vad som är rätt och vad som är fel. Som man brukar säga: ”Det finns alltid två sidor”. Men när jag läste din blogg tyckte jag bara att ena sidan framhävdes. Att du är lika snäll som din kompis beskriver dig vet jag ej. Men jag vet att ingen kan vara 100% snäll och det är helt okej att erkänna det. Alla har en ”mörk sida” så att säga. Sen vet man aldrig om allt Ricky skrev var sant. Men jag tyckte att det verkade lite sant att din svenska försämrades när ni splittrades och mindre saker dök upp som t.ex. dagens sötis. Foki, ta inte denna kommentar som hat. Jag önskar dig all lycka och hoppas på att dina besökare inte minskas p.g.a allt Ricky skrev. Kan dock skriva rent ut att jag blev lite besviken när jag fick reda på att det alltid har vart Ricky som skrivit dina inlägg, kanske inte alla men säkert de flesta. Då kan man väl börja undra om alla söta inläggen till fansen var skrivna av dig eller Ricky.

 • Linda skriver:

  Många kramar till dig Foki! Det kommer gå över och det kommer bli bättre. Du gjorde rätt val som lämnade honom.

 • Moon Paw skriver:

  Vi står på din sida, Foki!

 • Lene skriver:

  Så trist å høre at det har vært sånn for deg. Men også så bra at du kom deg vekk fra det. Den psykiske delen er like viktig som den fysiske, og du er god som du er du! Hadde jeg vært blind og ikke visst om din thailandske bakgrunn så hadde jeg da aldri tvilt på ditt svenske språkbruk. Men å si at du ikke klarer deg uten han på den måten minner meg om psykopatiske tendenser, og det er nok veldig bra at du kom deg ut av det, for slikt kan trykke deg ned. Vi lever i 2014 og du er ei sterk jente/kvinne, så du greier deg utmerket godt alene. Litt girl power talk her, men jeg tviler aldri på deg 🙂
  Og det er godt å gråte og få ut følelsene sine og sette ord på det, det viser også andre som er i samme bås at det går ann å gjøre noe med det.

 • Anastasia skriver:

  hej

 • Malin skriver:

  Läste Rickys sida av historien, är det sant att nästan alla inlägg i bloggen skrivits av honom i flera år?? för isåfall känner jag mig väldigt lurad som trott att det va du själv. Jag har märkt skillnad på inläggen från innan och nu men hade aldrig kunnat ana att det va Ricky som drev din blogg. Jag känner inte dig och inte honom heller och jag vet inte alla detaljer i uppbrottet o tar ingens parti i det här. Men jag blev chockad när jag läste att han drivit din blogg OM det nu är så. Slutligen så önskar jag att allt det här löser sig och att det får ett slut

 • Hanna skriver:

  Jag fattar inte hur det kan vara så många som står på ditt ex sida i detta… Känns som bara vi som levt långa destruktiva förhållanden förstår detta… Han ska inte ha en krona, inte ett öre!!!!!!!

 • eskil skriver:

  Säger som en tidigare person skrev: den som aldrig levt i ett destruktivt förhållande kan aldrig förstå vad detta handlar om.

  Tycker det är lågt av folk att säga att Foki ”smutskastar” Ricky, när det är uppenbart att hon bara inte vill bli tillsammans med honom igen. Hon har alltid skyddat Ricky, senast häromdagen skrev hon att hon önskar honom allt väl.

  Foki, du är så himla bra! Att du har tagit dig ur ett förhållande som har fått dig att må dåligt är helt sjukt starkt och du är en verklig förebild och inspiration. ♥

 • ISSA skriver:

  Ni båda beter er lika illa offentligt. Tycker inte vi andra ska ta någons parti.

  Hanna: Du vet inte vad som stämmer och inte stämmer. Vi borde inte döma någon. När man läser Rickys text låter den vettig och sann, och när man läser Fokis så låter den vettig och sann. Men vi vet ju inte alls vad som stämmer och inte stämmer. Bättre att bara låta det vara.Vi känner inte dem.

 • Lo skriver:

  Visa lite hjärta… Ge honom den del han förtjänar. Han har arbetat med den här bloggen i flera år! Och du beter dig som en omogen, egoistisk och självisk liten tjej.

 • alexandra skriver:

  Har precis lämnat ett förhållande där killen var ett psykfall, och där alla andra trodde bra om honom, Men som sambo med en sådan person så är man ensam om att veta vem den personen egentligen är och inte vad hen visar till omvärlden. (lömska jävlar)

  Samtidigt kan jag inte förstå hur (som det verkar) så många förhållanden är så himla ytliga. Med det menar jag att på utsidan är allt glitter&glamour(inklusive i mitt fall), men på insidan faller allt isär.

  Vill bara du ska veta Foki att du är inte ensam om att ha levt med någon som sätter begränsningar för hur man själv som person ska utvecklas. Ingen är över den andre och ingen ABSOLUT INGEN har rätten att påverka en psykist negativt.

  Önskar dig all lycka och framgång. Du är en genuin fin ödmjuk tjej med hela livet framför dig.

 • Anonym skriver:

  Du är bäst Foki,ge inte upp!
  Skit i vad alla tycker,du vet nog bäst själv vad som har hänt.
  Var glad,livet är för kort för att vara ledsen! <3

  Miljontals kramisar till dig,solstrålen Foki <3

 • Hanna skriver:

  Om du led varje dag du var med honom, varför gjorde du inte slut redan då?
  Och skämtar du? Var det han som valde din hårfärg? Vad elak han är då. Lät du han göra det??
  Har också märkt att din stil har ändrats väldigt mycket, innan var du en liten söt rosa marshmallow, och nu är du mer ”neutral” eller vad man ska kalla det..
  Hoppas du har det bra nu. Massor av kramar från mig till dig.

 • Någon brud bara skriver:

  Du är sjukt stark som kan visa att du inte alltid har det så lätt. Du är en sån där människa som ger en glädje Foki. Du är vacker, talangfull och har ett hjärta av guld. Hoppas att saker och ting blir bättre, du är bäst! 🙂

 • Tuva skriver:

  Förstår att det är skönt att ni gjorde slut, och det är bra att du står på egna ben. Men lidande?? Jag menar, du måsta ju ha vart kär i honom. Det kan inte bara vart lidande i flera år??
  Kram! <3

 • Muffinmallan skriver:

  Vi står på din sida Foki, det bästa är att du ska må bra❤️

 • isabelle skriver:

  Jag blev så fruktansvärt arg när jag läste alla inlägg på skvallerbloggens komentarsfält. Detta låter kanske taskigt och hemskt men jag tycker att din blogg har blivit mycket bättre sedan du och Ricky gjorde slut. Innan kändes den väldigt opersonlig men nu känns det som om att man får en bild av hur du egentligen är som person 🙂 Och emellanåt verkar du vara gladare utan honom. STYRKEKRAMAR <3

 • Demsi skriver:

  PSYKISK VÅLD ÄR PRECIS LIKA HEMSKT SOM FYSISK VÅLD.
  Du klarar dig så bra Foki, du klarar dig utan honom!!! Jag är på din sida så mycket att det gör ont.

 • Titti skriver:

  Bra foki, tycker att du är modig som vågar komma ut om det här, och våga berätta om vad just du har känt och gått igenom. Och du gör rätt att inte bry dig vad andra tycker och skriver, och speciellt inte försöka bli påverkad av vad han gör emot dig. Även om det kan vara jätte svårt, eftersom han var en viktig del utav ditt liv.
  Vi alla har våra egna problem, större och mindre en andra, men det är en då lika jobbig.
  Du har så otrolig massor av folk som älskar dig, Oavsett om dom känner dig personlig eller bara genom bloggen, och även jag själv som inte känner dig, förutom bara genom bloggen <3 Men jag förstår att det är tuff <3
  Behåll dom nära och käraste i ditt liv och fokusera på det, det DÅLIGA, ja försöka att bara stänga ut det så gott du bara kan.
  Och prata med någon, det är verkligen lättare att gå igenom något, när man inte är ensam <3

 • Anonym skriver:

  Sluta heja på en sån skit som Ricky…. Heja Foki ska det vara. Jag vet hur Foki är. Hon är den snällaste och sötaste någonsin. Jag vet att hon inte vill något illa med någon men inse hur Foki är. Hon är den bästa tjejen EVER, och om det är något fel tycker jag att du borde skriva det här på din blogg Foki♥️ Du betyder jätte mycket för oss och vi kommer att stå på din sida så länge du bloggar. Du är stark och du är en underbar person. Ingen av oss som står på din sida vill se dig ledsen 🙁 Du är den du är. Du ska inte låta någon hindra dig. Du ska leva ditt eget liv. Du är en sån vacker person och du förtjänar ingen som han.

  Heja dig! Var stark! Strunta i han, lev ditt nu liv ist ♥️ Kramar din största fan.

 • Beatrice skriver:

  Hej Foki!

  Jag har hört två olika historier mellan er från dig och Ricky. Så jag vet nu knappt vad jag ska tro. Men idag när jag satt och läste igenom Rickys inlägg tyckte jag att några saker om allt detta stämde. Nämligen att han har nästan skrivit alla dina inlägg under den perioden ni var tillsammans. Jag kunde först inte tro mina ögon. Många säger att det inte skulle vart något utan dig. Men jag tror knappast det skulle vart något utan Ricky heller. Trots att du startade hela bloggen osv. Så är det han som har hjälpt dig att bli framgångsrik. Jag tycker ändå du borde ge honom något. Om du nu är så snäll skulle du i alla fall gett en liten andel. Han har trots allt faktiskt hjälpt dig ganska mycket. Fast varför ska man låta pengar förstöra ens liv. Det är ju bara tragiskt.

 • Beatrice skriver:

  Hej Foki!

  Jag har hört två olika historier mellan er från dig och Ricky. Så jag vet nu knappt vad jag ska tro. Men idag när jag satt och läste igenom Rickys inlägg tyckte jag att några saker om allt detta stämde. Nämligen att han har nästan skrivit alla dina inlägg under den perioden ni var tillsammans. Jag kunde först inte tro mina ögon. Många säger att det inte skulle vart något utan dig. Men jag tror knappast det skulle vart något utan Ricky heller. Trots att du startade hela bloggen osv. Så är det han som har hjälpt dig att bli framgångsrik. Jag tycker ändå du borde ge honom något. Om du nu är så snäll skulle du i alla fall gett en liten andel. Han har trots allt faktiskt hjälpt dig ganska mycket. Fast varför ska man låta pengar förstöra ens liv. Det är ju bara tragiskt..

 • Anonym skriver:

  Inte konstigt att din blogg suger nu. Gamla rasistgubben är mer sockersöt i bloggform.

 • Linda skriver:

  Det är starkt att du står på dig och att du skiter i honom!!
  Kram//Linda

 • pbt skriver:

  OMG hände en sak… In å läs OMG

  http://www.pbt.blogg.se :*

 • Lina skriver:

  Du är så stark Foki ! Fortsätt med det du är bäst på ! Att vara du<3

 • Amelia skriver:

  När folk säger att dom inte förstår varför du inte lämnade honom tidigare när du led så mycket i erat förhållande så förstår jag varför du stannade med honom. Alla har sina positiva och negativa sidor. Jag är helt säker på att du verkligen älskade dom bra sidorna och tack vare det kunde du överse dom negativa.

  Folket! Varför tror ni att det finns så många våldsamma förhållanden? För att dom männen är experter på att manipulera, precis som missbrukare.

  Hwaiting Foki, stå på dig och vinn den här kampen!!

 • Emilia skriver:

  Tycker att Ricky förtjänar de pengar han hjälpt dig att tjäna in på bloggen. Det är ju han som gjort allt jobb, inte du. Ändå är det du som spenderar dem. Det känns, för mig, väldigt fel!

 • Chai skriver:

  Stå på dig Foki! Det ordnar sig ska du se søta solstråle.
  Folk førstår inte att dem ska leva sitt eget liv istället før att
  klanka ner på alla andras.

 • Emilia skriver:

  Förut gick jag in på din blogg varje dag, ibland flera gånger om dagen, men sen du och Ricky gjorde slut så har jag knappt varit in här. Bloggen är inte lika positiv och intressant längre, tyvärr. Det är bara du och Ricky som vet vad som verkligen har hänt, sagts och gjorts, och jag tycker inte att någon annan människa har med det att göra. Personligen så tycker jag att ni båda gör fel som smutskastar varandra.. Ja, Ricky kanske gjorde fel som ”lade ord i din mun” och gjorde så att du led, men om det är han som har skrivit alla dina inlägg så ska han ha sin del av pengarna, det är inte ens något att diskutera. Som du kanske vet så är det inte ens fel att två träter.. Det går inte att skylla allt på en person, för alla vet att det inte stämmer. Jag tror att ni båda har gjort fel, och jag tycker inte att ni ska ta det över internet.. Det är bara ni två och era närmsta som har med detta uppbrott att göra. Jag tycker faktiskt att du Foki var elak som förstörde alla minnen.. Ricky kanske vill ha dem?! Jag förstår att du var/är sårad, arg och ledsen, men om det som jag har läst stämmer så tycker jag att det var riktigt taskigt av dig! Om ni vill diskutera erat uppbrott och alla konflikter, så ta det över telefon eller face 2 face. Ingen annan behöver veta. Lycka till i framtiden Foki och Ricky! Jag hoppas verkligen att framtiden blir lycklig för er båda, även om ni inte är tillsammans.

 • Jessica skriver:

  Heja dig! Ingen ska behöva må dåligt över någon annan människa. Tänk positivt och håll dig nära goda vänner 🙂 följer dig och din resa! Kram på dig 🙂

 • Felicia skriver:

  Hej Foki!

  Har du något tips på hur håret, främst luggen kan växa snabbare?

  Skit i alla som skriver negativa komentarer för du är så mycket bättre än dem!

  Tacksam för svar på min fråga

  MVH

  Felicia, 17 år från örnsköldsvik

 • Mela skriver:

  Jag var i ett förhållande i 4,5 år men de sista 3 åren ville jag bara glra slut. Det är inte alltid så lätt att lämna någon som bryter ihop varje gång man försöker göra slut. Eller att överhuvudtaget själv inse att förhållandet inte är bra för en. Att bryta upp kan ta tid!
  Styrke kramar till dig Foki! 🙂

 • Jenny skriver:

  Jag tror verkligen att du läser alla kommentarer, och jag hoppas att du läser min, Foki.

  Ditt förhållande är en del av ditt liv, men jag tycker det är helt fel att skriva om det här. Eftersom Ricky har lagt ut saker offentligt förstår jag att du också vill det, men det känns ändå inte rätt.
  Ni verkar smtskasta varandra fram och tillbaka för att klara av att gå vidare. Att kalla de senaste åren för ett ”lidande” känns väldigt överdrivet, eftersom du inte skulle stannat med samma kille i alla dessa år om det nu var så himla hemskt.

  Jag hoppas att ni två kan prata med varandra face to face och kommer överrens att släppa taget.

  Kram Jenny.

 • Anonym skriver:

  Ricky är en riktigt liten nolla som skulle vilja göra det här för att ”hämnas”. Foki kolla vart du är, du har lyckats för du är du. Visst du har väl fått hjälp med de får alla och alla lyckas inte så bra som du. Låt det här inte dra ner dig, låt han skriva och göra vad han vill för han tjänar inget på det förutom att skapa problem för dig, men du kommer ändå ta upp dig och han kommer fortfarande stå still och vara den nolla han är. Han måste inte må bra för att vilja ”hämnas” såhär. Pff.. Du klarar dig sååå mkt bätte utan honom.

 • Rebecca skriver:

  Heja Foki! Jag har läst vad Ricky har skrivit om det här och vad du har skrivit och jag hejjar på dig! Om han har jobbat åt dig men inte varit anställd av dig utan bara har hjälpt till för att han älskade dig så kan han sen inte begära några pengar, enligt min åsikt. Det är ditt företag, din blogg och ingen kan säga vad du ska göra med ditt liv. Han får skylla sig själv att han har fått råka leva lyxigt pga dig men nu finns inte det kvar längre och så är det med det. Kämpa på! Fortsätt som du gör nu! Plus att jag vill påstå att din blogg är mycket bättre nu. Jag gillar verkligen din lite mer tuffa stil i klädsel och det är kul att läsa om vad du och dina vänner gör. Samtidigt är det bra att dina vänner syns i din blogg så att man inte får känslan av att du är ensam nu i dessa svåra tider. Stor KRAM till dig Foki och ta hand om dig!

 • Anonym skriver:

  Precis låt ingen trycka ner dig, vi finns här för dig om du vill säga prata mera. Vi lever i en fri värld, vad du en gör kommer vi stötta dig. Vi finns här. Ricky är inte värd dina tårar. You go girl! Kram<3

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag sitter här i chock just nu. Har följt din blogg sen start fram och tillbaka och under alla dessa år så har ert förhållande varit så puttinuttigt och nu kommer denna bomben om att han tydligen har varit all för kontrollerande och elak. Var stolt över dig själv Foki. Det är inte lätt att öppna sig inför så här många människor men jag hoppas du förstår hur viktigt detta är! Tänk hur många läsare du har och att många av dessa tjejer kanske är i ett förhållande liknande de du själv hade. En kontrollerande pojkvän som tryckte ner en. Det jag har svårt att förstå är varför du stannade så länge men kärleken är ju sån. Man kan inte hjälpa vem man blir kär i och man hoppas och ber att personen ska ändra sig. Genom detta kanske fler tjejer vågar ta steget att göra slut och stå på egna ben. Klart att man inte vill visa upp hur trasigt det kan vara bakom stängda dörrar. Jag hoppas du hittar dig själv på denna resan, är glad att du har en så fin familj och vänner som stöttar dig och finns där. Vi läsare finns här för dig även om vi inte känner dig personligen 🙂

 • Emma skriver:

  Heja Foki! Stay strong! Kram <3

 • Ingrid skriver:

  Älskade Foki, vad du är bra! <3

 • Mathilda skriver:

  Så starkt av dig att skriva och berätta om det här! Han borde faktiskt skämmas. Du är så stark som vågar berätta och hålla humöret uppe och inte låta någon dra ner det. Det komer bli bättre snart och en vacker dag kommer du hitta någon som faktiskt bryr sig om dig och som är din typ.

  Fortsätt vara såhär glad och ta vara på dina vänner. För du märker att när något sånt här händer, så finns alltid vänner och familj där och de är det bästa du har!

  Det kommer bli bättre! Kram <33 <3

 • My skriver:

  Som lite äldre läsare här så förstår jag nu att han var precis som man befarade. 🙁 Njut nu av framtiden utan honom, friheten är din och du kan och får göra precis som du vill av ditt liv nu. Stay strong! Kram

 • Em skriver:

  HÄRLIGT Foki!! Skit i den åsnan och kör ditt eget race! Han är inte värd din energi och han ska inte få behålla makten över dig och ditt humör, så enkelt är det! 🙂

  Jag gjorde slut med mitt ex Rikki (haha) bara någon vecka innan du gick ut med erat uppbrott, och när jag läser det här inlägget verkar våra förhållanden ha varit ganska skrämmande lika, med psykisk mobbning (ja, faktiskt) och konstanta nedtryckningar som man kanske inte inser att man faktiskt utsätts för eftersom man är så kär under ett förhållande.

  Älskar att du tagit dig upp och visar hur sjukt jäkla stark du är, här i bloggen! Ricky är förloraren och du är vinnaren 🙂 Kör hårt!

 • Emilia skriver:

  Så jävla bra skrivet, ♥

 • Hanna skriver:

  Gör din grej, det är du bäst på. ♥

 • Agnes skriver:

  Foki är en av de mest underbaraste och starkaste personer som finns, vi älskar dig så mycket!❤️

 • lisa skriver:

  Jag blir så ledsen av att läsa kommentarer om att foki borde lämnat honom tidigare om drt var så illa. Har man aödrig varit i i ett liknande förhållande kan man aldrig förstå. Att någon bedtämmer hur man ska klä sig, hur man ska föra sig och vilken frisyr man ska ha är mycket vanligare än ni tror. Och som någon ovan skrev, när man är kär så ser man inte vilken tragisk situation man faktiskt är i. Även om vi inte kan veta hur det faktiskt var mellan foki och ricky så är det så otroligt fel och så himla infantilt av er att komma med petsonangrepp mot foki under just detta inlägg. För är det så som hon säger så mår hon antagligen inte bra alls övet det. Det är känsligt. Visa respekt!

 • Evelina skriver:

  Bra för dig, Foki! Man ska aldrig låta någon bestämma hur man ska leva sitt liv. Hoppas allting känns lättare med tiden. Det är verkligen så himla tråkigt att ert förhållande slutade såhär.

  Riktigt starkt av dig att sätta ner foten och säga att enough is enough! Jätte många styrke kramar till dig ♡

 • finland skriver:

  love is blind; hon kanske inte insåg att han inte var bra för henne. Ingen vet vad som händer bakom kulisserna, bara de två.

 • Morticia skriver:

  Hej Foki, vad stark du är som tog dig ur det här förhållandet. Det är så himla svårt att lämna någon, det gör verkligen skitont men du gjorde absolut rätt val. Du ska bara omge dig med människor som stöttar dig och låter dig vara fri och dig själv till 100%. Att säga dom där sakerna om din svenska eller hur du klär dig/har ditt hår är mobbning och ett sätt att försöka kontrollera dig, det är skadliga beteenden och det är INTE okej. Blir mörkrädd när jag läser vad han har sagt/skriver på flashback. Oavsett om man är ledsen för att man har blivit lämnad är det oacceptabelt beteende, hämnas, manipulera och utpressa och snacka skit på flashback, är han ett praktexempel på en vit kränkt man eller vad?
  Ser några otrevliga kommentarer och det är troligtvis flashback trollen som hittat hit och vi alla vet vilka patetiska patrask dom är, jag föreslår att du ber en kompis gå igenom kommentarerna och radera dom som är otrevliga så du slipper ta hand om all skiten just nu när du mår dåligt.
  Stå på dig! Omge dig med vänner, ha kul! Du gjorde rätt, det gör skitont och är svårt men du kommer klara det! Massor av kärlek till dig!

 • Sandy skriver:

  Alla oförstående människor som inte ”förstår” varför hon inte lämnade honom tidigare trots kommentarerna han gav henne… Jag vet hur det känns. Jag upplevde exakt samma sak innan jag träffade min nuvarande pojkvän som är helt underbar. Killen innan va riktigt elakt verbalt, han tryckte ner mig, kallade mig patetisk, anklagade mig för att tro att jag va perfekt när jag bara ville prata ut om saker när jag erkände flera gånger att jag inte alls är perfekt, han skämde ut mig på många andra sätt också… och han ljög en heeel del. Han kunde till och med fortsätta ljuga fastän jag hade bevis som han skrivit själv.

  Jag gick tillbaka till honom, gång på gång. För att han va gullig på andra sätt. För att jag lockades tillbaka av det som va så bra med honom. Jag försökte bryta kontakten flera gånger, men det va svårt, jag gick hela tiden tillbaka till honom.
  Till slut fick jag nog. Och jag kan säga att det va det bästa beslutet i hela mitt liv. Jag har alltid trott på kärlek, men efter det som hände med honom… jag va så trött att jag faktiskt sa att jag inte ville ha att göra med killar på ett helt år. För det va så jag kände, jag va så förstörd. Och han utnyttjade mina svagheter, mina ömma punkter och sårade mig ännu mer i slutet. Jag kommer _ADLRIG_ gå tillbaka till honom. Nånsin. Men jag önskar honom allt gott. För jag hör faktiskt en hel del skit om honom, och jag är en av få som känner till hans barndom och det han upplevt, så jag hatar när folk snackar skit om honom och säger taskiga saker. Jag önskar honom allt gott, men jag klarar inte av att umgås med honom igen. Nånsin.

 • Tina skriver:

  Hej Foki!
  Har aldrig kommenterat förut men följt dig mycket länge. Måste bara säga nu att jag tycker du verkar vara så himla rar. Trots det du varit med om så verkar du så rar och stark. Du är grym och kör på med din positiva inställning, sen sprider sig 🙂
  Kram!

 • annie skriver:

  Hej foki, läste din blogg mycket när du började blogga och jag var yngre, hade precis vart i thailand och då min styvmamma å syskon är thai kände jag att jag kunde relatera till dig. Blev sedan äldre och började tycka att din blogg kändes väldigt falsk (perfekt svenska, perfekt hud, jaa perfekt allting helt enkelt) och jag kände liksom att något inte riktigt stämde och slutade därför läsa men tittade in då och då. Tittade in idag och möttes av detta och nu förstår jag varför jag fick den känslan. Önskar att jag tänkt steget längre och insett att det inte alltid är som de ser ut. De ända jag vill säga är, you go girl och jag hopas du finner nån som lyfter dig, och inte sänker dig precis som det ska vara! Man måste kompromissa för att ett förhållande ska fungera, men tappa aldrig bort dig själv! Hoppas du läser det här och tar åt dig. Kram Annie <3

 • Sandy skriver:

  Alla oförstående människor som inte ”förstår” varför hon inte lämnade honom tidigare trots kommentarerna han gav henne… Jag vet hur det känns. Jag upplevde exakt samma sak innan jag träffade min nuvarande pojkvän som är helt underbar. Killen innan va riktigt elak verbalt, han tryckte ner mig, kallade mig patetisk, anklagade mig för att tro att jag va perfekt när jag bara ville prata ut om saker när jag erkände flera gånger att jag inte alls är perfekt, han förstörde mitt självförtroende helt och hållet, han ljög jämt och ständigt… Och fastän jag visade bevis på att han ljög som han själv skrivit som bevisade motsatsen fortsatte han ljuga?
  Är så glad att det är över. Jag försökte gå ifrån honom flera gånger, men jag lockades tillbaka av dom fina sidorna hos honom. Det va jättesvårt att gå så Foki jag förstår verkligen hur du känner.

  Det är svårt att gå när man älskar någon, trots att man vet att man egentligen borde. Det va så skönt när det äntligen va över, men jag va helt FÖRSTÖRD: Jag ville inte ha med killar o göra på över ett år! Vilket jag sa rakt ut. Ha, jag som alltid trott på kärlek sa det. Han visste mina svagheter, och han utnyttjade dom ömma punkterna i slutet för att förstöra mig ännu mer. Han sa att jag aldrig skulle få en pojkvän, han klagade på min kropp och massa annat skit. Han förstörde mitt självförtroende totalt. Jag mådde allmänt dåligt och va inte längre nöjd med mitt utseende, vilket jag hade byggt upp och lärt mig tycka om under flera års tid från att jag inte va riktigt nöjd.

  När allt tog slut helt va det så skönt. Men det va svårt att gå. Skitsvårt… Så lägg er inte i Fokis liv. Hon har rätt att dela det här om hon vill. Hon mår dåligt och jag vet själv hur det är att hålla inne med sånt här från folk man vill dela med sig till.

  Däremot, har han hjälpt till med bloggen ska han få en summa för den. Såna bilder kostar en del.

 • Kristine Ihilien skriver:

  Jeg har lest bloggen din lenge, og har verken sett det som står på flashback eller på sladrebloggen dere snakket om.. men du skal vite det Foki at du er ei fantastisk sterk, modig og herlig jente på alle måter.
  Vi kan ikke la menn som Ricky dra oss ned, så du gjør helt rett i å stenge han ute og ikke svare på henvendelsene hans..

  og til alle dere som ”heier på” Ricky…slutt.. det er ikke rettferdig, i alle fall ikke om dere holder dere anonyme, det er bare så utrolig feigt.

  Vi jenter må stå sammen og være medsøstre! Dette er viktig dere! Ikke la guttene styre oss eller fortelle oss hva vi kan og ikke kan gjøre, eller hvordan vi skal være!

  Stå på Foki! <3

  Stor klem fra Kristine <3

 • Emma skriver:

  Men HERREGUD. Varför försöker ni försvara honom? Vad kan ni möjligen veta om deras liv tillsammans?? Heja Foki <3

 • Monica skriver:

  Det är genom våra misstag vi växer och blir starkare <3

 • Anonym skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Bam :3 skriver:

  Foki vi stöttar dig till slutet <33

 • sunni skriver:

  Hej Foki ! Har läst din blogg i flera år nu och blir glad av att läsa den. Har själv levt i ett väldigt dåligt förhållande länge (7år) . Han var min första pojkvän och jag var väldigt ung och visste nog inte hur ett för hållande skulle vara. Fick inte göra någonting, det började med att jag inte fick klä mig eller klippa mig hur jag ville. Sen fortsatte det med att jag inte fick träffa mina killkompisar, sen inte mina flick kompisar. Han manipulerade och fick mig att tro att jag var tjock,ful och värdelös. Efter några år började han misshandla mig. Jag kunde inte lämna honom för att jag tyckte synd om honom, ingen runtomkring såg eller förstog hur dåligt jag verkligen mådde. Han fick mig att tro att det var rätt åt mig ,allt han gjorde mot mig. Jag skämdes över mig själv. Och förstog inte hur han kunde tycka om mig , jag var ju så fruktansvärt värdelös. Det har tagit mig 4 år av panikanfall och dåligt självförtroende att äntligen hittat mig själv. Medans jag hittade mig hittade jag även världens bästa människa som jag nu lever med. Med den här texten påstår jag inte att Ricky vart så hemsk mot dig utan jag vill att folk ska förstå att det inte är så jäkla lätt att lämna ett dåligt förhållande. Ni som skriver att det är bara att lämna vet ingenting ! Styrkekramar till dig

 • Julia skriver:

  Du gjorde helt rätt val!! ♡♡♡

 • fanny darling skriver:

  fantastiska foki, saknar ord, men du är stark! <3

 • Anonym skriver:

  Det är så hemskt att folk ska öppna sin käft och vräka ur en massa saker till Foki. Vafan ska Foki sitta och betala skatt till oss svenskar för när företaget inte ens har något med Sverige att göra? Va glad för det lilla hon betalar. Ni som säger att hon inte behöver förvara sig kan slänga er i väggen. För vilken jävla människa som helst skulle försvara sig om det ploppar upp en massa skit om en på media. Förklarar man inte sig så slänger ni in en massa kommentarer att Foki är si & så för att hon inte svarar. Vad vill ni att hon ska göra? Hon har känslor & hon har ett liv, ett privat liv som ni inte behöver veta allt om. Nöj er med texten som hon skriver. Ricky va nog en snäll person och allt det där under deras 8år tillsammans. Men smutskasta inte på foki att hon lura Ricky för vafan skulle Ricky leva på i Thailand med sin fotografering? Haha vem skulle anställa en svensk som inte kan thailändska i Thailand? Jobb är ej lätt att hitta i vårt hemland tyvärr. Och om pengarna skulle delas på 50% så skulle Ricky inte ens ha råd att överleva i Thailand ändå. För en slant från bloggen räcker inte ens en halv månad för Ricky att överleva i Thailand. Läs på! Thailand och Sverige har inte samma regler. Hur trovärdig rickys historia är så får den vara det men vet man vad Thailand är för ett land så kan man tänka ut själv. Fokis klädstil har förändrats sen de gjorde slut. Det är t.om många som lagt märke på det. Så du/ni som säger något annat kan börja bläddra tillbaka och lääääs om. Sluta säg att foki ska vara tacksam att han hjälp henne, det är hon. Men han då? Han har hjälp henne med bloggen okej? Men han har levt på en tjej sen de bott i Thailand. Vilken jävla inkomst hade han i Thailand? Va sur jag blir på er som är så jävla trångsynta och elaka.

 • Peach skriver:

  Men va?? detta kan man faktiskt inte föreställa sig att Ricky gjorde eller har gjort, jag menar du har väl alltid fått ta på dej vad du vill å ha vilken färg på håret du vill? I can not think otherwise.

  Men om detta e sant tror jag dej faktiskt! 🙂 För privata grejer säger man inte i bloggen. Men förstår självklart att det faktiskt är bra för oss som följt dej en längre tid att oxå förstå kanske vad som hände då det framgicks i bloggen att ni hade det så bra. 🙂
  Jag tycker du ska Hold Your Head Up High! ♡

  Kramz ♡/ Peach

 • Sandy skriver:

  Alla ni som drygar om att hon inte lämnat honom tidigare pga hans taskiga kommentarer..? Jag har själv varit med om samma situation. Han kallade mig patetisk, anklagade mig för att tro att jag va ”Miss Perfect” när jag erkände många gånger om att jag mycket väl vet om att jag inte är perfekt, han hade verkligen väl valda ord för sig…
  Jag vet hur svårt det är att lämna. Gud, jag försökte så många gånger. Men jag lockades alltid tillbaka. Till vad? Till hans fina sidor. Hans känsliga sida, den som blivit mobbad som yngre. Hans gulliga ord och all kärlek jag fick annars.

  Men till slut fick jag nog. Han slutade aldrig med sina psykningar. Jag mådde bara sämre och sämre. I slutet utnyttjade han att han visste om mina svagheter, han tryckte på mina ömmaste punkter. Han sa att jag aldrig skulle få pojkvän (kärlek är det jag trodde på mest) och han klagade på min kropp. Jag mådde så dåligt att jag ville dö. Jag ville bara bli av med smärtan.
  Han ljög väldigt mycket också. Till och med när jag hade bevis på motsatsen med HANS EGNA ORD fortsatte han neka.

  Faktiskt… Jag mådde så dåligt att jag självmant sa att jag inte ville ha med killar alls o göra på ett helt år. ETT ÅR. Jag, som alltid trott på mänskligheten och kärleken. Jag hade haft förhållanden innan honom, men han är den enda som verkligen tagit ner mig till botten och kraschat mitt självförtroende så hårt.

  Det varade över ett år. Så ni som klagar på det är helt ute och cyklar… Foki är fan inte den enda. Tror man på kärleken så mycket så håller man fast om man får minsta lilla hopp från den andre att det kommer bli bättre. Att man tror på förändring.

  Jag mår så mycket bättre av att lämna honom. Det va så himla skönt. Så jag förstår Foki. LÅT HENNE VA!

  Btw Foki jag förstår din svenska, du är grym på svenska 🙂 däremot det här med betalningen och det, han har ju tagit väldigt många bilder som du använt dig av i bloggen och så, det kostar ju en hel del för såna fotografier. Men om du stod för mat och resor och sånt så ska han inte ha några pengar. Det vet du bäst själv. 🙂

 • Anne skriver:

  Det känns skönt att du slutat skydda honom nu, det tyder på att du börjar förstå ditt eget värde. Jag frågade dig förut om din plötsligt nya klädstil berodde på att det var Ricky som ville/övertalade dig att du skulle klä dig ”oskyldigt” som du klädde dig förut, men du sa att det inte var så, utan att du bara kände för att byta klädstil. Men av detta inlägg får jag en känsla av att jag kanske hade rätt. Att Ricky styrde ganska mycket över dig och att du var lite blind för det, eller inte vågade se det.

  Det känns bra att veta att du nu börjar bli starkare och starkare som en självständig kvinna, och du kan få vem du vill i hela världen. Du är så vacker, smart och godhjärtad. Ni såg så söta ut tillsammans, men ytan kanske bedrog lite.. Jag har en kompis som är i samma sits som du var, och du är en jättebra förebild för tjejer i liknande situationer ska du veta.

  Stor kram <3

 • Elin skriver:

  Jag har faktiskt tänkt länge på detta. Om du betalat honom något under åren, för det har verkligen blivit skillnad på kvalité i bloggen sedan han försvann.
  Betydligt sämre språk, intressanta inlägg och bilder framför allt.

  Inge illa menat. Men tror inte din blogg hade nått dit vars den är idag om det inte vorde för Ricky.

  Och snälla sluta nu med smutskastningen här på bloggen, du är lika dålig som han just nu. Visa att du är den starkare.

 • Marie skriver:

  Det är bra foki!!
  Du kan och är en stark kvinna!
  Vem man än är så har ingen person rätt att styra över någon annan!
  Du är och verkar vara en helt underbar person!
  Vi förstår din svenska och det faktum att du byter stil med både hår och kläder är helt underbart!

 • Lovisa ek skriver:

  Viktig att läsa.
  Foki alla som skriver (team Ricky) det är han själv som
  Skriver så om sig själv. Han verkar inte frisk i huvud. Jag fattar inte att du har varit med sån skit stövel.
  Orka ens va fan, sitta och skriva massa inlägg med andra namn. Det finns massa namn med samma ip adress .gå vidare och fixa dig dessutom en ny snygging snart:)))
  Han såg ut som en tjej/kille inte manlig äns.

 • Julia skriver:

  Ni båda har antagligen en viss sanning i det ni skriver, men vad tjänar det egentligen på att alla sitter pch analyserar och väljer sidor? Det viktigaste just nu är att försöka må bra och släppa varandra, inte dra upp vad som hänt osv… Det är väldigt uppenbart att båda känner sig svikna då det ofta är så det är vid uppbrott! Fokusera på framtiden istället, och till alla läsare; sluta välj sida!! Båda har antagligen en del sanning och en del överdrivenhet i sig!

 • Katja skriver:

  Alltid jobbigt att göra slut efter ett så långt förhållande, ännu jobbigare om man driver en stor blogg kan jag gissa. Håll familj och vänner nära och strunta i alla som ska komma och utvärdera erat förhållande och andra saker som vi faktiskt inte vet något om. Allt kommer lösa sig bara man tar en sak i taget. Lycka till!

 • Maria skriver:

  Foki, du är nästan min enda förebild! När jag läser din blogg blir jag oerhört glad, för att du är en glad, stark och underbart omtänksam person som kan ta sig igenom allt världen kastar på dig:) Du får mig att tro att det är okej att vara sig själv, men det är också okej att mogna och utvecklas! Fortsätt att vara stark, så kommer jag göra detsamma;)

 • Angelica skriver:

  Foki! Jag har länge läst din blogg och allt har velat så perfekt och fantastiskt i er relation. Men då var jag själv i en liknande relation. I flera år var jag tillsammans med en kille som verkligen inte var bra. Men äntligen, efter 4 år tog jag mod till mig och gjorde slut. Nu är jag tillsammans med en kille som jag kan vara mig själv med till 100 %. Gud vad jag älskar honom! Jag önskar dig all lycka. Du kommer må så mycket bättre nu och jag ser fram emot att se en ännu gladare Foki i bloggen hädanefter 🙂 kramar!

 • Hanna skriver:

  Så otroligt jobbigt att så många människor verkar ha svårt att fatta vad det är som verkligen har hänt mellan dig och ditt ex och istället fokuserar på att skriva sjuka och negativa saker. All styrka till dig Foki. Fortsätt stråla!

 • Linnea skriver:

  Fortsätt kämpa, en dag kommer allt bli bra! ♥
  1000 kramar till dig Foki♥

 • Sandra skriver:

  Bäst är du foki<3 <3

 • Anonym skriver:

  Du är fantastisk Foki!

 • Så sjukt bra skrivet! Du ska inte ha en människa i ditt liv som dra ner dig. Du gjorde helt rätt val! You go, girl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *