That glass!

Genom åren har jag upptäckt att väldigt många fotointresserade människor följer min blogg. Det är ofta läsare som frågar mig och Ricky ”vilken kamera som ger den bästa bildkvalitén” eller hur man ska göra för att få skarpare bilder. Vid ett antal tillfällen har jag påpekat att det är mycket viktigare att investera i bra objektiv än just systemkameran, eftersom att objektivet har den största inverkan på hur bilderna ser ut. 🙂

Det finns massor av bra objektiv i alla möjliga varianter och prisklasser. Det gäller bara att veta vad man vill ha.

Men så finns det också riktigt extrema produkter, med extrema priser. ^^ Objektivet nedanför är ingenting som ”vi vanliga fotografer” går och köper, men det är ju ändå ganska roligt att titta på det.

Akta för repor!

Det ni ser på bilden ett 6mm fisheye-objektiv till Nikons systemkameror, med 220 graders bildvinkel. Vikten är ca 5.5 KG, och konstruktionen gör att kameran liknar en ensam liten jordgubbe på en stor tårta. ^^ Ett mycket ovanligt objektiv med en prislapp som ligger på över en miljon kr.

Objektivet är säkert kul att använda om man är stark nog att lyfta det. haha.

Källa.

67 reaktioner på “That glass!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *