That glass!

Genom åren har jag upptäckt att väldigt många fotointresserade människor följer min blogg. Det är ofta läsare som frågar mig och Ricky ”vilken kamera som ger den bästa bildkvalitén” eller hur man ska göra för att få skarpare bilder. Vid ett antal tillfällen har jag påpekat att det är mycket viktigare att investera i bra objektiv än just systemkameran, eftersom att objektivet har den största inverkan på hur bilderna ser ut. 🙂

Det finns massor av bra objektiv i alla möjliga varianter och prisklasser. Det gäller bara att veta vad man vill ha.

Men så finns det också riktigt extrema produkter, med extrema priser. ^^ Objektivet nedanför är ingenting som ”vi vanliga fotografer” går och köper, men det är ju ändå ganska roligt att titta på det.

Akta för repor!

Det ni ser på bilden ett 6mm fisheye-objektiv till Nikons systemkameror, med 220 graders bildvinkel. Vikten är ca 5.5 KG, och konstruktionen gör att kameran liknar en ensam liten jordgubbe på en stor tårta. ^^ Ett mycket ovanligt objektiv med en prislapp som ligger på över en miljon kr.

Objektivet är säkert kul att använda om man är stark nog att lyfta det. haha.

Källa.

67 kommentarer

 1. Kan ni inte skriva ett inlägg om hur ni redigerar bilder?

 2. Hur redigerar ni era bilder? 🙂

 3. Va?! Palla xD

  fast bilderna blir nog extremt coola med ett sånt

 4. skulle inte precis kunna använda den när man är på sietsing!:P

 5. Finns den på riktigt… wow, men ingen vill nog köpa den eftersom att det måste vara jobbigt att gå runt med den i väska/handen. Eller överhuvudtaget orka bära den xD

 6. AAAAAAHAHAHAHHAHAHHA GUUUD VILKEN FRÄÄÄÄÄÄÄÄN!!!!!!!!! DEEEN SKULLE JAG ABSOLUT VILJA HA!! Jag undrar om den kan fota snöflingor sådär sjuuuukt bra som man ser dom på bild ibland^^ 😀
  ——> http://meramode.blogg.se

 7. jag är en av ny eleverar.

 8. hej
  jag vet inte vad du säger.

 9. Haha, coolt! 😉

  myhrans.devote.se

 10. jo foki på väskan Cutie Girl Bag på fokiwa så finns det ju ett smycke men jag undrar om det går att ta bort smyckena och varför dem är olika?
  tacksam för svar!
  LOVE YOU FOKI!<3

 11. Haha, känns som ett lite ovanligt objektiv. (^ ^)

  Några förslag på ett bra superzoom??

  Kram på dig <3

 12. Så stooooor…….

 13. OJ det var stort!

 14. Hej Foki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jag har en Nikon systemkamera, och jag vill ha ett fisheye objektiv, men jag vet inte vad jag ska välja, jag menar så jag inte tar för mycket fisheeye eller för lite. Jag vill ha så det värkligen syns att det är fisheeye men såklart inte FÖR överdrivet 😉 kan du inte lägga upp lite bilder på olika fisheeye stolekar, så man ser hur mycket det är 🙂

 15. du är så kul

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *