Kinkakuji – Ett tempel av guld

Biljetterna som lät oss komma riktigt nära en helig byggnad, täckt av äkta guld.

Närmare än så här fick vi inte gå. 🙂

Kinkakuji (Gyllene paviljongens tempel) byggdes 1397 som en villa för Shogun Ashikaga Yoshimitsu. När han dog blev villan konverterat till ett zen-buddhistiskt tempel, enligt Yoshimitsus sista önskan. Hela paviljongen är täckt med blad av rent guld, både på utsidan och insidan.

Precis som många andra kulturskatter i Kyoto så finns det här templet med på FNs lista över viktiga världsarv.

Jag och Ricky satt länge vid kanten av dammen medan vi beundrade den vackra byggnaden och det fridfulla trädgårdslandskapet runt omkring oss. Fridfullare plats än denna är nog svår att hitta.

62 kommentarer

 1. Åh, så himla coolt :O

 2. Så vackert!! Jag upptäcker så många nya ställen jag vill åka till när du är ute och reser!! (^ ^)

  Kram på dig <3

 3. Va de nå vakter som där som sa till om man kom för nära?
  ser väldigt mysigt ut

 4. Vad coolt!:D

 5. Det såg tjusigt ut, men jag blev mer imponerad över de fina biljetterna. Det är ju nästan så man kan hänga upp dem på väggen. ^^

 6. Åhh jag var också där när jag var i Japan! 😀 Har kvar biljetten och allt! ^^

 7. DÄR VAR JAG FÖR ETT ÅR SEN! ^__^ grymt vackert <3

 8. Jag vet inte ifall ni har samma sortiment utav grund-skrivbordsbakgrundbilder som jag har på min MacBook från 2010 men där bland de bilderna så ligger i alla fall en bild på detta hus 🙂 Kolla ifall ni också har det på era datorer 🙂

 9. Jättesnygga bilder! <3

 10. Jag har sett dig.. <3

 11. Vilka underbaar ställen ni besöker? Helt magiskt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *