Top of the Rock

Här kommer några bilder från byggnaden Rockafellar Center. Där finns en utsiktsplats på 67:e våningen, med bästa utsikten över Manhattan! Man kan gå runt på taket och blicka ut över staden åt alla håll! Våningen heter ”Top of the Rock”.

Bästa utsikten var mot downtown och Empire state building.

Vi stannade på taket tills solen hade gått ner. det var skönt att bara sitta där uppe och beundra den storslagna utsikten! Man kunde inte sluta titta.

En bild mot uptown.

Downtown!
Empire State Building rakt bakom oss.

”Sister power!” ^^

Här är Central Park – stadens gröna oas.
Hit ska vi någon dag när solen skiner. 🙂

Jag och min älskling på toppen av en skyskrapa i solnedgången. Kan det bli bättre?

När solnedgången började så blev den högsta våningen helt överbefolkad.
Vi gick ner tre våningar. Där var det mindre folk och gott om plats.

..Och så här såg det ut när solen just hade gått ner. Helt amazing!!

Varje gång jag är i utländska storstäder som Bangkok, Tokyo eller nu i New York, så kan jag inte låta bli att undra: Varför finns det inga riktiga skyskrapor i Sverige?

118 kommentarer

 1. åhh, jag får ju tårar i ögonen av att titta på det där.
  snacka om att new york är mitt drömresemål..

 2. Fina bilder. 🙂
  Blir riktigt avundsjuk!

 3. hehe, därför att vi inte behöver skyskrapor i sverige, dom är fula stora och passar inte in i våra skogstäta städer 😛 😛 😛 😛 MEn en väldigt vacker bild dock!

  tack för en superblogg!

 4. Jättefina bilder! 🙂
  Vill också till New York!

 5. hej , ja vill bara fråga om fay har blogg , oh isåfall om du kan länka till henne , hon är så söt 😀

 6. hej fokis :d
  jag älskar din blogg och undrar bara hur sätter du upp ditt hår, de är så j*vla fint? <3

 7. Jo eftersom att skyskrapor skulle ta upp alltför mycket sol och göra stora skuggytor, när det redan är väldigt mörkt i Sverige under väldigt lång tid. Ingen skulle vilja bo bakom skyskrapor med total mörker 🙂

 8. Vad fint det är där oppe! 😀 jag gillar utsikter och hade gärna stått där och beundrat den.
  Förresten det ser faktiskt ut som att du är lillasystern och Fay är storasystern :3

 9. asså jag e så jävlaaaa avis på dej, vill också åka dit D:

 10. Helt sjukt underbara bilder! Kommer att tänka på utsikten från Eiffeltornet (som är det närmaste amerikansk skyskrapa jag kommit), jag förstår att det säkert är tusen gånger så himmelskt att få uppleve det IRL? 🙂

 11. den där älsklingen är det din pojkvän?

 12. Färsjö Högskola delar ut 350 blu-ray filmer. Först till kvarn!
  http://www.fb-url.com/c/2994/242

 13. turning torso i malmö!!!

 14. Anne Sofie

  För att Sveriges städer, precis som de flesta europeiska städer, bebyggdes på medeltiden. På den tiden hade man inte den kunskap om att bygga skyskrapor, och fick nöja sig med vanliga ”hus”.

  Bangok och Tokyo kan jag tänka mig var mindre ”utvecklad” på den tiden. Alltså att det fortfarande var bondesamhällen där folket levde i landsbygden och inte i de större städerna. Har faktiskt ingen aning, men det är vad jag tror. Europa var ju mest framstående under medeltiden.

  New York koloniserades inte förrens på 1500 talet och började växa till sig rikligt under 1800 talet, en tidsepok då man visste hur man kunde ”bygga hus på hus” – skyskrapor.

  Frågar du mig har jag inget emot de mer klassiska husen med den mer välputsade fasaden. Husen som byggdes innan 1900 talet var konstverk. Skyskrapor är bara… stora stickade saker i luften som utgör inget annat syfte än bättre förvaraing av utrymme.

 15. Sanna:
  Skulle du kunna berätta kort om varför storstäder skapar fattigdom och miljöförstörelse?
  Jag har personligen väldigt svårt att se att Tokyo med sina 35 milj invånare skulle vara en fyra gånger så stor belastning för miljön som hela Sverige är. Men du får gärna förklara vad du menar som sagt…

 16. Ni vet känslan när man har varit utomlands och kommer tillbaka till Sverige och hur mycket man verkligen uppskattar allt runtomkring en då, den känslan kommer ju inte bevaras om Sverige skulle börja bygga skyskrapor överallt och införa en annan kultur. Vi har den kulturen vi har och vi ska vara stolt över vårat fina och avlånga land med alla dessa vackra sjöar, hav, skärgårdar, djupa skogar och höga berg.

  Jag trivs i den här miljön vi lever i, men besöker mer än gärna andra platser och upplever saker. Som sagt borta bra men hemma bäst.

 17. Sverige borde skaffa sig ”riktiga” skyskrapor vi med!
  Det kommer nog någon dag hoppas jag 🙂

 18. ”Anonym skriver:
  29 maj, 2010 kl 5:31 e m ”

  Du, det är ju mycket bättre för miljön att bygga på höjden än att (som vi gör) sprida ut oss på bredden. Hur tusan kan ni tycka att man gör miljön en tjänst när vi bygger breda hus, sprider ut oss mycket mer än nödvändigt och blir beroende av bilar? Dessutom blir ju staden sämre då folklivet inte är vad det kunnat vara, återigen pga de onödiga avstånd vi skapar.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *